De beste maatjes in Thailand

Door Redactie
Geplaatst in Eten en drinken
Tags: ,
2 mei 2013
De beste maatjes in Thailand

Eindelijk is er vers schoongemaakte haring in Thailand. Op 29 april om even na 20.30 uur stopte een diepvrieswagen na twee extra dagen oponthoud op het vliegveld van BKK in Hua Hin.

Ruim 400 kg haring bracht deze voor de deur bij Pim, die stond te trappelen om de haring te gaan verwerken tot een tot nu toe ongekende lekkernij in Thailand.

Vol ongeduld met het water uit de mond lopend, starend naar het zilver uit de Europese zee moesten wij wachten tot de temperatuur geschikt was om te snijden. Ze zagen er prachtig uit, met een oogopslag kon de kenner aan de ingewanden zien dat dit van buitengewone kwaliteit was.

Tegen 4.00 uur in de morgen was het eindelijk zover, wij konden voorzichtig beginnen met de eerste haring schoon te gaan maken. De allereerste was natuurlijk voor Pim die in 10 jaar geen enkele lekkere haring meer geproefd had.

Om 11.00 uur konden ook de klanten van Say Cheese in het centrum van Hua Hin genieten, de reacties waren lovend. Er was zelfs een persoon die zeven haringen verorberde.

De levering van haring in Chiang Mai was wegens een misverstand met het vervoer niet mogelijk. Op 2 mei zijn ze onderweg naar Dirk waar de klanten intussen smeken om met hun maatje kennis te maken.

Thailand heeft nu ook een haringstad genaamd Hua Hin.

Dutch Fish by Pim wenst jullie een onvergetelijke haring ervaring!


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

26 reacties op “De beste maatjes in Thailand”

 1. erik zegt op

  En waneer zijn ze in Pattaya beschikbaar, en misschien ook niet geheel onbelangrijk, wat gaan die overheerlijke visjes kosten?

  Groeten,

  Erik

  • Pim zegt op

   Erik en alle andere liefhebbers.
   Vooral uit Pattaya komen er veel vragen over het verkoop adres .
   Ik heb contacten gehad maar door oponthoud kon er nog geen vaste prijs bepaald worden .
   Van de contacten heb ik hierna niets neer vernomen .
   De bedoeling was om 3 verkooppunten in Pattaya te creëren .
   Door drukte hier in mijn omgeving ben ik ook niet verder gegaan omdat er een bijkomende zaak is .
   Namelijk verantwoord vervoer .
   De prijs laat ik aan de ondernemer zelf over .
   Ik weet dat in Chiang Mai bij Dirk van Dutch Snacks en in Hua Hin bij Say Cheese een prijsverschil is .

   Dat is een zaak die de ondernemer aangaat .
   Hopend dat mijn antwoord voldoende zal zijn .

   • erik zegt op

    Hallo Pim,

    Verantwoord vervoer, lijkt me voor de hand liggend op dezelfde manier als dat ze naar chiang mai gaan.
    Misschien een goed idee om eens contact op te nemen met JOMA snacks in pattaya.
    Die hebben koelruimte/vriesruimte.
    Zijn nederlandse ondernemers hier.
    Ik weet niet of ik hier hun nummer mag plaatsen? Moderator is dat toegestaan?

   • Lenthai zegt op

    Hallo Pim,

    Kun je me svp informeren, wanneer je iemand gevonden hebt, die in Pattaya je haring gaat verkopen.
    Mijn
    Email adres is lenthailand@gmail.co
    Bedankt en veel succes,
    Len

 2. Mia zegt op

  Gefeliciteerd Pim!

  En wat een mooie foto! Prachtig!

  Dus voor iedereen is het nu: wees slim, eet vis van Pim!

  Lieve groet, Mia

 3. Lex K. zegt op

  Ik wil niet vervelend doen en zeker de pret niet druk en het initiatief de grond in boren, maar; op het moment dat ze diep gevroren zijn geweest mag je niet meer vers noemen, in Nederland bij wet bepaald trouwens en je merkt het aan de smaak als ze bevroren zijn geweest.

  Groet,

  Lex K.

  • Khun Peter zegt op

   Je schrijft de grootst mogelijke onzin beste Lex. Alle haring die in Nederland wordt verkocht is ooit bevroren geweest. Dat is om wormen te doden. De zogenaamde groene haring mag niet verkocht worden.
   Wikipedia: In haring komt soms de parasiet haringworm voor, die bij mensen de maag- of darmwand kan beschadigen. Dit is omstreeks 1900 door Pieter Hendrik van Thiel ontdekt. Om deze worm te bestrijden is het in Nederland wettelijk verplicht om alle haring voor consumptie eerst in te vriezen.

   • Lex K. zegt op

    Peter,

    Het klopt helemaaal wat jij zegt, ik heb echter toch nog meer sites geraadpeegt omtrent dit onderwerp en het grooptste probleem zit hem in het meerdere keren invriezen, als het eenmaal ontdooit is mag het niet meer ingevroren worden, zoals met alle verse waar en er inderdaad een bepaalde manier om te ontdooien zodat de vis zijn vet=smaak niet verliest.

    Groet,

    Lex K.

 4. Pim zegt op

  Beste Lex.K
  Geweldig dat u de pret niet wil bederven maar het wel tracht te doen voor mensen die het water in de mond loopt .
  De haring is VERS GESNEDEN .
  Als u nu de smaak nog herinnerd van voor dat het wettelijk nog niet was ingevroren neem ik aan dat u qua leeftijd vroeger nog de Rijn heeft afgetrokken met de Batavieren.

  Iedere haring moet wettelijk verplicht 24 uur 30 graden onder 0 zijn geweest voor deze verkocht mogen worden !
  Voor u denkt weer iets te plaatsen als zogenaamde haringkenner mag u mij wel eerst even mailen om advies naar. E mail adres
  hua-hoon1@hotmail.com
  U komt nu bij mij over als iemand die de klok heeft horen luiden.

 5. peet zegt op

  ik open thailand blog en zie de verse haringen in hua hin Eerste gedachte die bij mij op kwam was dit moet Pim Hoonhout zijn kan niet anders de ouwe visboer kan het maar niet laten en haring schoonmaken zal die zeker niet verleerd zijn ook al is hij allang uit zijn stal op het frederikspark weg in iedergeval veel succes Pim ik zit nog steeds in Pattaya maar kom wel een keer bij je buurten gr peet loevezijn

  • Pim zegt op

   Haai Peet .chatten mag niet .
   Dus dan maar even reageren nu je in Pattaya zit kan je even gaan controleren bij Big C hoeveel gewicht die zoute leren lappen hebben.
   Ik ken die kwaliteit wat ze dan ook nog eens zoute haring durven noemen .
   Deze worden in een machine gegooid die geen oog en gevoel heeft ,zij moeten stug zijn anders rollen de messen het vlees op , het einde zien ze niet ,zodoende geen staartje .
   Dat wil zeggen dat er haast geen vet in zit die juist de kwaliteit bepaald .
   Smaken verschillen .
   Tot ziens .

   • peet zegt op

    Hai Pim ,jammer maar ga zo naar holland voor een maandje maar neem later wel contagt op ik heb die scoenzolen wel eens een keer gekocht maar het niks en daarbij ze hebben ze niet eens altijd gr peet

    • Pim zegt op

     Wat jammer ,Peet mag onderweg naar de haring zwaaien op weg naar NL.

     1 van de bekendste Nederlanders in Thailand namelijk Collin (Elvis) de Jong heeft het mogelijk gemaakt dat de haring net om 19 uur in een busje is gestapt om morgen het kampioenschap van AJAX luister bij te zetten .
     De nu al veel beschreven haring heeft dus op Bevrijdingsdag Pattaya bevrijdt van een groot gemis .
     Jullie mogen hem morgen wel bedanken in de vorm van hem een glaasje bier te geven .
     Wedden dat hij dan daarna als hij ze op heeft weer gaat bestellen .

 6. Hans-ajax zegt op

  Hallo beste haringhappers van Thailand, aangezien ik wel de kok heb horen fluiten en dientengevolge ook weet waar de lepel hangt is mijn vraag waarom kan ik geen zout haringkje happen in Pattaya, indien niet al te gek, maakt de prijs mij niet zoveel uit, mis deze lekkernij ontzettend in Thailand, wellicht een gat in de markt, groetjes Hans-ajax

 7. tjamuk zegt op

  Khun Peter en Khun Lex hebben allebei een beetje gelijk: invriezen gaat bij vis,schaal en schelpdieren altijd ten nadele van de kwaliteit. Het gaat er alleen maar om hoe snel, hoe diep en hoe lang iets ingevroren is geweest. Daardoor is er verschil in kwaliteitsachteruitgang.
  Steaks kunnen stuk voor stuk vacuum worden getrokken.Voor haring voor vervoer naar Thailand lijkt me dit een onmogelijke zaak.
  Lex bedoelt het goed waarom gelijk op de nek springen?Initiatief OK, doch hoe lang houdt dit stand en wat kost dan zo’n harinkje in Thailand Pim?
  Dat moet jij toch weten?

  • Khun Peter zegt op

   Ook jouw verhaal klopt niet. Het gaat er bij haring juist om dat de vis niet te snel ontdooit wordt. Dan verliest de haring zijn vetgehalte en de smaak. Mijn visboer heeft een klein vermogen geïnvesteerd in een speciale ontdooikamer, waar de haring heel geleidelijk op de juiste temperatuur wordt gebracht. Maar hij eindigt dan ook ieder jaar in de top 10 van de AD haringtest.

 8. tjamuk zegt op

  Moderator: u bent aan het chatten.

 9. Realist Riny zegt op

  Op de eerste plaats een geweldige prestatie en het toond moed en goede zaken kennis.
  Maar nog steeds geen antwoord op de vraag wat een haring gaat kosten.
  Ik wil wel een emmertje kopen haal ik zelf wel op uit Hua Hin.Ik woon in Pattaya en ontdooien gebeurt wel onder weg zodat er vermoedelijk maar een stuk of 10 in Pattaya aan zullen komen.
  Ik hoor graag of dit mogelijk is.
  Riny

 10. Hans-ajax zegt op

  Nederlanders zijn en blijven echt centeneukers, hebben altijd wat te zeiken, ook witlof is verkrijgbaar maar ook in vergelijking met Nederland peperduur, het weerhoud mij er echter niet van, als het er al is om het te kopen en dan s’avonds lekker witlof met ham en kaas te eten uit de oven, lekker smullen dus, en niet zo zaniken over een paar bathjes meer, kom op zeg, en nu het harinkje nog. Where can i buy them in Pattaya. Vriendelijke groet en excuseer me voor m,n woordkeuze soms.
  Hans-ajax

 11. Hans-ajax zegt op

  Dan nog even dit, heb uit betrouwbare bronnen vernomen, dat zelfs op de Nederlandse ambassade in Bangkok, tijdens het koningsfeest, ze geen kans hebben gezien om de gasten van een lekkere zoute haring te voorzien, het zou voor mij – de- reden geweest zijn om er uberhaupt naar toe te zijn gegaan, achteraf erg blij dus dat ik het niet gedaan heb. Kom op Pattaya met die zoute jongens.
  Groetjes Hans-ajax.

 12. k. boer zegt op

  Er zijn in Pattaya al lange tijd zoute haringen te koop en wel bij Bigg C en wel op de Pattaya Thai en Bigg C extra voorheen Carrefour ze zijn wel een beetje stevig maar best lekker 6 halve zonder graad en staart voor ongeveer 300 baht, ik koop ze regelmatig heerlijk

 13. Hans-ajax zegt op

  Beste K. Boer, of ik ben blind aan beide ogen ofwel zo kippig als een blinde geleidehond met een blinddoek voor, kom regelmatig in Big C voorheen carrefoor, heb ze echter nog nooit kunnen ontwaren hoor. Ga er van de week weer voor, en dan ga ik die winkel niet uit voordat ik ze gevonden heb. mijn emailadres hvankasteel22@hotmail.com, stuur me maar een mailtje t.z.t. dan zal ik je vertellen of het is gelukt. (hopelijk kan ik wat met deze informatie), in ieder geval bedankt he. Groetjes Hans-ajax.

 14. hanssoepkip zegt op

  Beste PIM
  Nu zijn ze ook te koop in Chiang Mai maar ik hoor nog niets over Pattaya A.U B. wanneer komen ze hier er wonen tog heel veel Hollander in Pattaya!!!
  On en ik hebben jarenlang het restaurtantje The Box gerund op de 2e Road soi 14
  sins kort hebben we een nieuw pandje dat heet HOLLAND SNACKBAR ook op de 2e
  Road Soi 10 we zijn nog niet open nog een dag of acht dan is het zo ver ?
  we zijn druk aan het verbouwen A.U.B, laat me weten als ze in PATTAYA zijn dan gaan ze dus op het menu mijn E.mail is the boxmenu@hotmail.nl
  Nog gefeliciteer met de eeste geslaagde aflevering en veel succes groetjes Hans

  • Lenthai zegt op

   Hoi Hans,

   Zet een berichtje op Thailandblog als je de haringen op het menu hebt. Ik heb altijd genoten van je lekkernijen in de Box en ko zeker binnenkort naar
   Je nieuwe plek. Helemaal als je die haringen hebt.

 15. willempie Elferink zegt op

  Haringliefhebbers in Chiang Mai
  a.s. dinsdag, 7 mei vanaf 6 pm zijn de heerlijke haringen verkrijgbaar in Chiang Mai.
  Dirk (Dutch snacks) en Jan nodigen een ieder uit op genoemde datum en tijdstip dit toetje te verorberen.
  Plaats: Dutch Jan’s Sunshine bar, Soi 2, Moon Muang

 16. Paul zegt op

  En vanaf vandaag ook voor de Nederlanders in Cha-Am verkrijgbaar. OKay Supermarket verwacht de eerste levering van Pim rond 17:00 uur. Ik ga ze zeker proeven!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website