ChikaLicious: desserts met een wow-factor

Door Redactie
Geplaatst in Eten en drinken
Tags: ,
11 maart 2016

‘Het lijkt zo simpel, maar het heeft me weken gekost om een perfect gevormde ice cream quenelle te maken. Toen het de eerste keer lukte, huilde ik van blijdschap.’ Laten we Nontawan Chitwattanagorn maar op haar woord geloven, want op de website Fine Cooking staat dat het slechts een paar minuten kost om die techniek onder de knie te krijgen (foto homepagina).

Nontawan en haar vriendin Samita Dhanasohbon namen een boude stap.  Nonthawan had een goede baan als IT-consultant en Samita (foto links) had een goede baan in de financiële sector. Beiden gaven hun baan op om een droom te verwezenlijken: een filiaal in Bangkok beginnen van de ChikaLicious Dessert Bar, een eetgelegenheid in New York waar uitsluitend desserts op het menu staan. De droom werd in mei werkelijkheid toen ChikaLicious in Central Embassy de deuren opende.

Driegangen dessert menu

De twee vriendinnen maakten in New York kennis met de formule: een driegangen menu van desserts, geserveerd door banketbakker Chika Tillman. Regen of zonneschijn; er stond altijd een lange rij voor de zaak. Alhoewel Nontawan niet gek op zoetigheid was, was ze na de eerste hap al verkocht. ‘De desserts hadden echt een wow factor. Alles, vanaf de smaak en presentatie tot de sfeer, was gewoon ongelooflijk.’

Nontawan (foto rechts) en haar vriendin werden vaste bezoekers. Op zekere dag trokken ze de stoute schoenen aan en stelden Chika voor de zaak naar Bangkok te brengen. Maar die weigerde botweg en bleef weigeren, toen ze niet opgaven. Jaren later, Nontawan werkte inmiddels in Singapore, kreeg ze een telefoontje van haar vriendin: Chika was om. Nontawan hoefde er niet lang over na te denken. ‘De droom was eindelijk binnen mijn bereik. Als ik de kans nu niet greep, wanneer zou die zich dan weer voordoen.’

Werkdagen van 10 uur

Ze volgde een korte opleiding in Le Cordon Bleu in Bangkok en vertrok in juli vorig jaar naar New York om van Chika de fijne kneepjes van het vak te leren. Dat betekende werkdagen van 10 uur. ‘Ik moest alles doen: zware dozen optillen, de vloer boenen, maar het was fun.’ Ook Samita volgde de training en daarna volgden de voorbereidingen voor de zaak in Bangkok, waarbij tal van problemen opdoken: waar de goede lepel te vinden om het ijs te scheppen, welke soort melk en yoghurt is geschikt, welk merk koffie, welk merk thee, enzovoort.

Inmiddels draait de zaak op volle toeren. Een van de best verkopende desserts is de Dough’Ssant, een kruising tussen een doughnut en een croissant, met de zachte rubberige textuur van een doughnut en de knapperige buitenkant van een croissant.

Alhoewel Chika heel specifieke eisen aan het menu stelt, mogen de twee vrouwen ook eigen desserts ontwikkelen.

De meeste klanten zijn tevreden. Er wordt alleen soms geklaagd over de lange wachttijden en de prijzen. Maar wie taalt daar om als een engeltje op je tong piest?

Bron: Muse, Bangkok Post

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website