In deze video zie je hoe je een overheerlijke soep kan bereiden volgens het recept van restaurant Blue Elephant in Bangkok.

In 1980 startte de Thaise Nooror Somany met haar uit België afkomstige echtgenoot Karl Steppe in Brussel onder de naam ‘L’Eléphant Bleu’ hun eerste restaurant. De formule; een restaurant met een mooie ambiance en Thaise gerechten van hoog niveau bleek succesvol te zijn. In 1986 werd in Londen een tweede restaurant geopend, plaats biedend aan 250 gasten. Gestadig groeide het concern verder: 1990 opening Kopenhagen, 1991 Parijs, 1996 een tweede zaak in Londen, 1997 Dubai en New Dehli, 1998 Beirut, 1999 Lyon, 2000 Malta, 2002 Bangkok, 2003 Kuwait, 2004 Bahrain, 2005 Moskou en in 2008 Jakarta.

Met de Skytrain is het Blue Elephant restaurant in Bangkok heel gemakkelijk te bereiken. Rijdend met de Silom line stap je uit bij de halte Surasak. Komend vanaf het hoofdstation Siam zorg je er voor dat je aan de linkerzijde van de straat uitstapt. Na enkele meters sta je voor het restaurant. Zorg er wel voor dat je van te voren een reservering hebt gemaakt want anders is de kans groot dat het restaurant is volgeboekt. (www.blueelephant.com/bangkok of +66(2)6739353)

Tekst: Joseph Jongen

Video: Coconut Milk Soep met Garnalen (video)

Bekijk hier de video:

Rating: 4.75/5. From 4 votes.
Please wait...

3 reacties op “Koken met Blue Elephant – Coconut Milk Soep met Garnalen (video)”

 1. Adrie zegt op

  een hele lekkere soep
  eet deze regelmatig

 2. Els zegt op

  Heerlijk, bedankt maar weer voor dit lekkere recept. Ben er erg blij mee

 3. Lung addie zegt op

  Blue Elephant:
  een top restaurant. Ben er in Brussel (Ukkel) verschillende malen, toen ik nog in Belgenland woonde, gaan tafelen. Ja, is echt top.
  Toevallig ken ik Karl Steppe persoonlijk. Zijn thuis, waar zijn moeder nog steeds woont, was amper 300m van mijn eigen woonst in Geraardsbergen.
  Toen Blue Elephant de eerste maal deelnam aan het Voeding Salon op de Heysel te Brussel, bezorgde ik hen het extra Thais personeel uit mijn kennissenkring.Als dank kreeg ik een super diner in de Blue Elephant…. mooie herinneringen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website