De Similan eilanden in Thailand zijn negen eilanden in de Andaman zee. Ze liggen op ongeveer 55 kilometers ten westen van Khao Lak en ten noordwesten van Phuket. Koh Bon, Koh Tachai, Richelieu Rock en Surin zijn de bekendste eilanden.

De Similan eilanden staan zelfs in de top 10 van beste duikbestemmingen in de wereld. Het duiken is hier overweldigend. Levendige riffen, schitterende koralen, indrukwekkende waaierkoralen en een ongelofelijke variëteit aan onderwaterleven inclusief grote oceaanvissen als mantaroggen en walvishaaien. Voor Jacques Cousteau (de beroemde onderwater archeoloog) waren deze eilanden één van zijn favoriete bestemmingen.

De eilanden behoren tot een beschermd nationaal park. De meeste eilanden zijn onbewoond behalve voor Koh Similan en Koh Miang waar ook een klein restaurantje is. De negen eilanden staan bekend als de mooiste van Thailand en zijn alleen te bezoeken van oktober tot april.

Richelieu Rock is ongelofelijk rijk aan onderwaterleven. Hier kun je zeepaardjes zien, murenen, koraalduivels, verschillende roggensoorten en scholen wimpelvis. Vanwege haar locatie in open water kun je hier ook oceaanvissen zien zoals barracuda, makreel en tonijn.

De Similan eilanden worden gekenmerkt door gigantische rotsblokken boven en onder de waterlijn, die zorgen voor geweldige vergezichten onder water, ideaal voor duikers en snorkelaars. Het water is kristalhelder en het zicht is meer dan perfect. De Similan eilanden hebben ook mooie zandstranden en ondiepe koraalriffen in de baaien, waar je uitstekend kunt te snorkelen. Verspreid over de negen eilanden zijn ongeveer 20 verschillende duikplekken.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website