Koh Samui is al jaren een populair eiland voor liefhebbers van strand en zee. 

Ben je op zoek naar drukte en levendige stranden, dan is het 7 kilometer lange Chaweng Beach een aanrader. Dit is het grootste, meest populaire en ontwikkelde strand aan de oostkust van Koh Samui. Je hebt hier de keuze voor accommodaties die pal aan het strand liggen. Je kan zo uit je bed de zee inlopen om wakker te worden. Verder is Chaweng vergeven van restaurants, spa’s, souvenirwinkels, bars, disco’s en meer toeristisch plezier.

Kleiner en wat meer authentiek is Lamai Beach gelegen in het zuiden van het eiland. Het meest relaxte strand is wellicht het 2 km lange Bophut Beach met witte zandstranden en wuivende kokospalmen, de perfecte plek om heerlijk te relaxen. Het van oorsprong vissersdorp Bophut is leuk om te bezoeken, vooral ’s avonds. Je treft er leuke winkeltjes met kleding en sieraden aan, evenals vele restaurantjes en barretjes die zorgen voor een vriendelijke sfeer.

De belangrijkste reden om naar Samui te gaan zijn de mooie stranden van levendig tot verlaten. Aan de westkust vindt je een aantal luxe resorts met spa’s. De stranden daar zijn minder breed maar vrijwel ongerept dus een goede keuze als je rust zoekt.

Verder kan je vanaf Koh Samui gemakkelijk met de veerboot naar Koh Pha Ngan voor de Full Moon Party of naar Koh Tao om te snorkelen of te duiken.

Video Koh Samui: Palmbomen, wit zand en kristalhelder water

Bekijk de video hieronder:

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website