Chantal de Bruijne / Shutterstock.com

Koh Samui is het op een na grootste eiland van Thailand en heeft een oppervlakte van bijna 230 vierkante kilometer. De gemakkelijkste manier om naar dit mooie eiland te reizen, is per vliegtuig. Je vliegt in minder dan een uur van Bangkok naar het eiland. Je kan ook naar Surat Thani vliegen en daar een veerboot nemen.

Je komt het snelst op Koh Samui door te vliegen naar de luchthaven op het eiland. Bangkok Airways (PG) biedt meer dan 20 vluchten per dag. Een andere optie om Koh Samui te bereiken, is te vliegen naar Surat Thani International Airport (URT), en daar de veerboot naar het eiland te nemen. Luchtvaartmaatschappijen zoals Nok Air bieden een “Fly’n’Ferry” dienst via Surat Thani.

In deze video zie je 5 tips voor Koh Samui:

 1. Mountain Tour in het Namuang Safari Park – een combinatie van pret en avontuur voor de hele familie.
 2. Geniet van locale en internationale gerechten – ben je gek op vis? Dan moet je naar Bophut Fisherman Village. Iedere vrijdag zijn de belangrijkste straten gevuld met kraampje vol lekkernijen.
 3. Bezoek een Spa – verwen lichaam en geest met een massage en een schoonheidsbehandeling.
 4. Verbaas je over de vele View Point opties op Samui – het eiland heeft met een verscheidenheid aan heuvels en daarom veel plekken met ongelooflijke uitzichten.
 5. Beleef het strandleven op Koh Samui – Chaweng Beach is het meest populaire strand van het eiland. Het een 6 km lang strand met wit zand. Langs het strand aan de kant van de weg vindt je talloze bars, restaurants en leuke winkels. Wil je minder drukte ga dan naar Chaweng Cove of Lamai Beach. 

En nog wat bonus tips

 • Historische kokosnootindustrie: Voordat het toerisme opbloeide, was Koh Samui voornamelijk bekend om zijn kokosnootplantages. Het eiland was een van de grootste exporteurs van kokosnoten in Thailand. Vele lokale families zijn nog steeds betrokken bij deze industrie.
 • Mummie monnik: In de Wat Khunaram tempel vind je de gemummificeerde monnik Luang Pho Daeng. Hij overleed in 1973 terwijl hij in een meditatieve pose zat, en zijn lichaam is verrassend goed geconserveerd, compleet met een zonnebril om zijn ogen te bedekken.
 • Minder bekende watervallen: Hoewel Na Muang en Hin Lad veel aandacht krijgen, heeft Koh Samui nog vele andere prachtige, maar minder bekende watervallen zoals de Tar Nim en Wang Sao Thong watervallen.
 • Geheime tuin van de Boeddha: Verborgen in de heuvels van Koh Samui ligt de ‘Magic Garden’ of ‘Secret Buddha Garden’. Deze tuin, vol met beelden en sculpturen, is in de jaren ’70 gemaakt door een lokale fruitboer, Nim Thongsuk.
 • Unieke vogelsoorten: Koh Samui is de thuisbasis van een aantal zeldzame vogelsoorten. Vogelliefhebbers kunnen unieke soorten spotten die elders in Thailand moeilijk te vinden zijn.
 • Traditionele Vissersdorpen: Naast de toeristische gebieden behouden enkele dorpen, zoals het vissersdorp Bophut, nog steeds hun traditionele charme, met oude houten huizen en een rustige levenswijze.
 • Spirituele retraites: Koh Samui staat bekend om zijn spirituele retraites die zich richten op yoga, meditatie en wellness, een aspect van het eiland dat vaak wordt overschaduwd door zijn stranden en feestscène.
 • Eeuwenoude tempels: Het eiland heeft ook enkele zeer oude tempels, zoals Wat Phra Yai met het grote Boeddhabeeld, die belangrijk zijn voor zowel de lokale cultuur als de geschiedenis.

Video: 5 tips voor Koh Samui

Bekijk hier de video:

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website