Volgens sommigen is Koh Phayam in de Andaman zee het laatste ongerepte eiland in Thailand, nog niet ten prooi gevallen aan het massatoerisme.

Koh Phayam maakt deel uit van de provincie Ranong en ligt op ongeveer 40 km van de provinciehoofdstad. Het kleine eilandje heeft lange witte zandstranden en helder blauwe zee met schitterende koraalriffen. Koh Phayam is slechts 10 km lang en 5 km breed er leven ongeveer 500 mensen in dit tropische paradijs.

Het eiland is omgeven door stranden en natuur. Ook bijzonder, het eiland is autovrij. Vervoer vindt plaats met motorbikes en fietsen. Elektriciteit wordt geleverd door zonne-energie en generatoren. Er zijn drie resorts op het eiland die 24 uur uur per dag elektriciteit hebben: de Buffalo Bay Vacation Club, Phayam Cottage en Blue Sky. Er zijn wel satellietverbindingen en er is internet. De bungalows en de resorts hebben ook bereik voor mobiele telefoons.

De twee belangrijkste baaien op Koh Phayam zijn Aow Yai, de Sunset Bay en Aow Khao Kwai (Buffalo bay). Beide baaien hebben lange witte zandstranden. Natuurlijk is dit een strandbestemming bij uitstek maar het binnenland is heeft ook genoeg te bieden. Zo kan je gaan wandelen in de heuvels, bossen en jungle. De beboste heuvels van Koh Phayam zijn het leefgebied van apen, wilde dieren en een verscheidenheid aan vogels zoals de neushoornvogel en de zeearend.

Video: Koh Phayam

Bekijk hier de video:

Rating: 5.00/5. From 8 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website