(Vasit Buasamui / Shutterstock.com)

De wereldberoemde Full Moon Party op Koh Phangan wordt weer georganiseerd en wel op 16 april. Wel gelden er een aantal Covid restricties. De laatste Full Moon Party was op 8 februari 2020, waarna Covid-19, roet in het eten gooide. De laatste Full Moon Party was op 8 februari 2020. 

Zoals de naam al doet vermoeden, wordt het evenement eenmaal per maand bij volle maan gehouden op het strand van Haad Rin op Koh Phangan (Surat Thani). Het is een van ’s werelds grootste strandfeesten. Voorheen kwamen er tussen de 10.000 en 30.000 jongeren op af.

Haad Rin zit al bijna twee jaar zonder zijn belangrijkste trekpleister, en dat heeft de locale economie harde klappen bezorgd. Er wordt nu al ruim een jaar gewerkt aan de comeback van de Full moon Party op 16 april, die samenvalt met het vijfdaagse Songkran-festival, dat zich vanaf woensdag over vijf dagen uitstrekt. Naar verwachting zullen ongeveer 10.000 buitenlandse toeristen deelnemen aan het feest vanuit hotels en andere accommodaties op Haad Rin. Mogelijk komen er nog eens 5.000 van elders op het eiland.

Aanjager van de economische motor

De Full Moon Party is een belangrijke drijvende kracht geweest voor de van toerisme afhankelijke lokale economie van Koh Phangan. Bezoekers kwamen uit maar liefst 15 landen om het wereldberoemde feest een keer mee te maken. De cashflow van toeristen komt o.a. uit uitgaven aan vliegtickets, veerboten, accommodatie, maaltijden, gidsen en verkopers. Het houdt de volledige kringloop van de lokale economie draaiende.

Bron: Bangkok Post

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website