De Wereldbank verwacht dat de groei van de Thaise economie dit jaar aanzienlijk krimpt door de wijdverspreide overstromingen.

De bank waarschuwt ook dat toekomstige expansie wordt bedreigd door groeiende zorgen over een mogelijke recessie in Europa en voortgaande trage openbare investeringen.

In haar halfjaarlijks economisch verslag over Azië en de Pacific schrijft de bank dat de economische groei van Thailand dit jaar zakt naar 2,4 procent, terwijl op 3,4 procent was gerekend. Volgend jaar zorgen herstelwerkzaamheden en het op gang komen van de productie in de toeleveringsketen voor een groei van 4 procent, vergelijkbaar met de groei van Japan na de tsunami en aardbeving.

Niettemin vormt een schok in de wereldeconomie een belangrijk risico voor Thailand, omdat de Thaise economie is hoge mate export-georiënteerd is. Bovendien waren de publieke investeringen in het tweede kwartaal van dit jaar de laagste sinds 1993. Vertragingen in de besteding van het budget voor het fiscale jaar 2012 ontmoedigen investeringen nog eens extra.

De Wereldbank wijst erop dat Japan slechts drie maanden na de aardbeving en tsunami weer op de been was. ‘Whether the levels of production in Thailand can recover in the coming months remains to be seen and will depend on demand for electronics and cars, which in turn is linked to global growth.’

www.dickvanderlugt.nl

2 reacties op “Wereldbank: Economische groei Thailand krimpt naar 2,4 pct”

 1. Cornelis van Kampen zegt op

  Gaat de Bht een keer waar ze thuishoren. Iedereen heeft en leeft op te grote voet en heeft
  schulden. Kunnen de banken dat nog wel aan? Alle miljarden die nu Thailand overeind
  moeten houden. Waar komen die vandaan. Meer geld bij drukken?
  Ondernemers uit het buitenland die zware verliezen hebben geleden door het waterverhaal, gaan die nog langer investeren in dit land? Ik denk het niet.
  Nu is het zuiden weer getroffen door overstromingen. Je kan niet langer je natuur
  vernielen. De groot grondbezitters hebben er veel geld aan verdiend.
  Wanneer word de Thai eigenlijk wakker. Ik denk het zal nog jaren duren en dan is
  het te laat.
  Cor.

 2. maria berg zegt op

  Bert Gringhuis,
  Mocht er niemand reageren, ik wil als ik weet welke, ze best opsturen uit Nederland.Laat het maar weten.
  MVG,
  Maria Berg


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website