Asia Books gaat multimediaal

Door Redactie
Geplaatst in Economie
Tags: , ,
2 september 2011

De 42 jaar oude boekhandelsketen Asia Books wordt naar voorbeeld van amazon.com multimediaal en breidt zijn assortiment uit met producten als iPad, smartphone, educatief speelgoed en lifestyle producten.

Asia Books is in maart begonnen met de online verkoop van boeken en tijdschriften; 500.000 titels zijn nu al verkrijgbaar als e-book.

Asia Books telt 66 winkels plus Bookazine in kruideniersketen 7-Eleven. Het bedrijf werd in juli overgenomen door het beursgenoteerde Berli Jucker Plc (BJC), eigendom van miljardair Charoen Sirivadhanabhakdi, rijk geworden met de verkoop van sterke drank. De acquisitie was een belangrijke stap voor BJC in de retailsector, nadat vorig jaar de poging om hypermarktketen Carrefour over te nemen, mislukte. Die is nu eigendom van Big C.

Het aantal filialen van Asia Books en Bookazine-verkooppunten neemt elke maand met 1 toe. Ook in de regio worden nieuwe winkels geopend. In 2016 moet het aantal filialen zijn uitgebreid tot 100. Nieuwe boekwinkels en kiosken zijn ook gepland in kantoorgebouwen en hotels die eigendom van BJC zijn. In de pijplijn zit een Asia Books applicatie voor de iPad.

Asia Books beheerst 65 procent van het Engelstalig boeksegment en 75 procent van Engelstalige tijdschriften. De waarde van de lokale markt voor Engelse boeken en tijdschriften wordt geschat op 2 miljard baht per jaar. De omzet van Asia Books bedroeg vorig jaar 800 miljoen baht; dit jaar wordt 1 miljard baht verwacht. De netto winst bedraagt circa 70 miljoen baht per jaar.

www.dickvanderlugt.nl


» Laat een reactie achter


Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website