Melder: Lung addy

Beste Thailandblog lezers.

Op 31 maart liep de voorziene ‘visumvrije’ toegang tot Thailand, welke uitzonderlijk op 45 dagen, i.p.v. 30 dagen, gebracht werd, af.

TAT deed een voorstel aan Immigratie, om dit het ganse jaar 2023 te laten doorlopen.

Dit was een ‘VOORSTEL’. Doch, tot heden, hebben zowel RonnyLatya als ik, geen enkele ‘officiёle’ melding gevonden of vernomen, dat dit door Immigratie zou aanvaard zijn.

We moeten er dus van uit gaan dat dit NIET aan de orde is en dat de visumvrije toegang opnieuw, zoals de normale regelgeving voorschrijft, op 30 dagen zal gebracht zijn vanaf 1 april. (Dit is GEEN APRILGRAP)

Wij vragen dus aan de toekomstige bezoekers van Thailand, welke gedurende de maand april naar Thailand komen, op basis van VISUMVRIJSTELLING, via de redactie van TB, melding te maken van het aantal verkregen dagen verblijfsperiode: 30 of 45 dagen.


Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”.

11 reacties op “TB infobrief 014/23: ‘Visumvrijstelling per 1 april terug van 45 terug naar 30 dagen’”

 1. Informatieservice Buitenlandse Zaken. Zojuist is een nieuw reisadvies gepubliceerd voor Thailand.
  Vanaf 1 april 2023 kunt u Thailand zonder visum inreizen voor een verblijf van maximaal 30 dagen. Als u langer dan 30 dagen in Thailand wilt verblijven, dan moet u een visum hebben.

  Visum
  Vanaf 1 april 2023 kunt u Thailand zonder visum inreizen voor een verblijf van maximaal 30 dagen. U krijgt bij aankomst een stempel in het paspoort met hierop de uiterlijke datum van uw vertrek. Er gelden wel voorwaarden, zoals het laten zien van een retourticket of een doorreisticket dat aangeeft dat u binnen 30 dagen Thailand weer verlaat.
  Als u langer dan 30 dagen in Thailand wilt verblijven, dan moet u een visum aanvragen. U kunt dit via een E-visum (informatie in het Engels) doen. Of neem voor uw vertrek naar Thailand contact op met de ambassade van het Koninkrijk Thailand (informatie in Engels).

 2. Rob V. zegt op

  Op sociale media (FB) zag ik ook al meerdere foto’s met “1 april 2023 // 30 april 2023” visa exempt stempels voorbij komen.

 3. keespattaya zegt op

  Als ik het dus goed begrijp dan nemen de mensen die 2 maanden naar Thailand gaan zonder visum het risico dat de luchtvaartmaatschappij ze niet meeneemt. Ik ken mensen die zeggen dat ze , eenmaal in Thailand , voor 30 dagen gaan verlengen in bijvoorbeeld Jomtien. Maar in principe kan de luchtvaartmaatschappij dus weigeren om ze te vervoeren ?. En ook in Thailand kunnen ze geweigerd worden !.
  Zelf neem ik dat risico niet en zorg ervoor dat ik , aantoonbaar , binnen 30 dagen naar bijvoorbeeld Cambodja vlieg.

 4. PEER zegt op

  Wat ik al jaren doe, buiten de corona-periode, is gewoon op touriststempel naar Thailand.
  In Thailand 30 dgn verlengen, en na die verlenging ga ik ‘n week of 2 naar Cambodia of Laos.
  Bij terugkomst krijg ik weer 30 dgn.
  Ik heb wel paar keer bij het inchecken ‘n formulier ondertekent dat ik verklaar Thailand tijdig te verlaten, omdat ik ‘n 3 mnd-ticket heb.

  • Jack zegt op

   Ik geloof dat als je langer dan 30 wil blijven je een verlenging kunt krijgen in een lokaal immigratie kantoor in de provincie waar je bent zodat je niet over de grens naar Laos if Cambodia hoeft te gaan, vorig jaar kiste die 1900 bath voor een 30 daagse verlenging

   • RonnyLatYa zegt op

    Sinds 2014 kan je eenmalig een verlenging van 30 dagen bekomen op een Visa Exemption en dit om toeristische redenen.

    Getrouwde of ouders/voogd van een Thai kind kunnen bijkomend nog 60 dagen bekomen. Mits de nodige bewijzen natuurlijk.

 5. Lung addie zegt op

  Dat een visumvrijstelling met, eenmalig 30 dagen, kan verlengd worden klopt. De kostprijs, is zoals bij elke verlenging, nog steeds 1900THB.
  Indien je echter langer dan deze 30+30 dagen wil verblijven dan behoort een borderrun tot de mogelijkheid. Ook deze .nieuwe binnenkomst’ kan met 30 dagen verlengd worden.Over land is een borderrun echter maat 2 maal per kalenderjaar toegestaan.
  Het probleem van een ‘visumvrijstelling’ KAN echter zich voordoen bij de luchtvaartmaatschappij. Die KUNNEN weigeren indien je geen retourticket of doorvliegticket hebt binnen die 30 dagen. Het is dus geraadzaam eerst informatie aan de betreffende luchtvaartmaatschappij in te winnen.
  Voor diegenen welke het maximum uit de visumvrijstelling willen halen: hou er wel rekening mee dat het verlengen steeds 1900THB kost en de borderruns ook niet gratis zijn. Voor sommige landen moet je trouwens een visum kopen. Uiteindelijk ben je dan goedkoper af met een toeristenvisum of een NON O visum. Een borderrun biedt trouwens geen garantie dat immigratie je telkens opnieuw zal aanvaarden. Ze kunnen je weigeren wegens: fout visum en teveel binnenkomsten.

 6. Frank zegt op

  Wel vreemd dat de Thaise overheid website voor het aanvragen van een e-visa voor het toeristen visum nog steeds aangeeft dat dit een verblijf van 45 dagen is toegestaan! website https://thaievisa.go.th/ .
  Wellicht een langzaam werkende IT afdeling? Of is deze website niet zo officieel als dat het doet voorkomen?

  • RonnyLatYa zegt op

   Dat is de website voor het aanvragen van een e-visa en is is officieel.
   Maar die lopen altijd wel wat achter.
   Gaat iemand zijn Satang wel eens vallen dat ze dat nog moeten aanpassen

  • Chris zegt op

   Het standaard antwoord van de immigratie ambtenaar is altijd dat de website niet ge-update is.
   Dat zegt men in alle gevallen dat men papieren of copietjes wil zien van allerlei zaken die niet op de website staan als voorwaarden voor een visum bijvoorbeeld.

   • RonnLatYa zegt op

    De website voor het aanvragen van een visum bedient alle landen en zal je dan ook niet alle specifieke eisen terugvinden. Alhoewel het later wel de bedoeling is.

    Op die website verwijzen ze dan ook naar de website van de ambassades/consulaten met de melding
    “Please check relevant embassy/ consulate’s website for specifically required documents”
    https://thaievisa.go.th/non-immigrant-o

    o.a. de Belgische ambassade meldt dan op hun beurt over deze website
    “Please upload all required documents of your visa according to the lists below, despite insufficient document sections provided on “http://www.thaievisa.go.th”
    The Embassy is in the process of requesting additional sections from the Thai e-visa web developer, which may take some time. In the meantime, you may upload the rest of the required documents where deemed appropriate or in the same section as other documents. It is important to upload all required documents in order for your application to be processed in a timely manner.”
    https://www.thaiembassy.be/2022/10/06/how-to-apply-for-e-visa/?lang=en


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website