Melder: Bart

Voortgang van mijn E-visum aanvraag. Na zinnige informatie, wat ik allemaal nodig heb voor  Non immigrant O van RonnyLatYa, aan de gang gegaan met het verzamelen daarvan printen foto’s ervan maken.

Aanvragen van verzekering bij AA insurance in Hua Hin, snel gebeurd, in- en outpatient verzekeringsbewijs zou nog opgestuurd worden. Duurde ivm drukte 2 dagen, dus hou daar rekening mee. Goede hulp vanuit kantoor daar met e-mail en telefonisch.

Invullen van het E-visum, kreeg afdruk van paspoort niet goed gedownload daar, was te groot. Uitvinden hoe verkleinen, met hulp van mijn zoon gelukt. Maar bleek paspoort nummer niet goed te lezen, admit en doorgegaan. Blijkbaar had ik de oude versie. Vroegen niet naar uitnodigingsbrief en niet naar in- en outpatient verzekeringsbewijs. Was ook nergens ruimte om dat ergens te plaatsen. Verzonden en ik kreeg dag erna verzoek voor bewijs van in- en outpatient verzekeringsbewijs. Toen ik het verzekeringsbewijs binnen had dit doorgestuurd naar ambassade en na paar uur kreeg bericht dat het visum binnen had.
Nu nog hotel zoeken en boeken en dan Thailand Pass. Stap voor stap. Toch hele kluif, maar volgende keer zal het gemakkelijker gaan.


Reactie RonnyLatYa

Het is belangrijk dat je momenteel de eisen volgt die op de website van de ambassade staan en niet die van de aanvraaglink. Deze laatste dient normaal een update te ondergaan op 11 december en dan zou dat probleem ook moeten opgelost zijn en de eisen dezelfde vermelden. Maar als je altijd volgt wat op deze link staat zou je normaal moeten goed zitten. Eventueel opladen met de andere documenten als er niet specifiek naar gevraagd wordt bij het doorlopen van de aanvraagprocedure. En anders krijg je momenteel nog een mail met wat ontbreekt.

E-Visa categories and required documents – สถานเอกอัครราชทูต ณ กรุงเฮก (thaiembassy.org)

Hier zie je dan bijvoorbeeld dat je wel die in/out verzekering nodig hebt voor dat Non-immigrant O Retired visum

“Health Insurance statement confirming coverage for the entire intended period of stay in Thailand which explicitly mention:

Outpatient benefit with a sum insured not less than 40,000 THB or 1,300 EUR, and

Inpatient benefit with a sum insured of not less than 400,000 THB or 13,000 EUR”

Op naar de volgende stap en ik wens je daarna een aangenaam verblijf in Thailand.


 

Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”.

3 reacties op “TB Immigration Infobrief Nr 083/21: Visum online aanvragen (6) – Non-immigrant O”

 1. joskeshake zegt op

  ik had ook een aanvraag gedaan en 2 dagen nadien, een mail met de vraag om verzekering door te sturen, heb ik dan ook gedaan, sindsdien niets meer gehoord, vaarwel 80 €

  • RonnyLatYa zegt op

   Stuur een mail en vraag het.

 2. Erik zegt op

  Kan je een E visum en Thailandpass aanvraag met je IPhone doen of moet dit op de computer?
  Erik


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website