Melder: Hans

Deze week heb ik weer zonder problemen op basis van mijn banktegoed van 800.000 Baht verlenging gekregen (extension of stay). Hoefde ik het afgelopen jaar tussentijds niet aan te tonen dat ik voldoende saldo had, dit keer zat er een briefje in mijn paspoort geniet met de volgende tekst:

“Please be informed that the deposit must remain in the bank no less than 800,000 baht for at least 3 months after the permission date, and after that you can withdraw your deposit but must have the remaining balance no less than 400,000 baht. Please update your bankbook and show us again every three months.

UBONRATCHATHANI IMMIGRATION”.

Ik moet dus in het vervolg elke drie maanden aantonen dat ik nog voldoende saldo heb.

Bij de door mij aangeleverde kopieën zat zowel een kopie van mijn paspoort alsook een kopie van het Thaise paspoort van mijn vrouw (als eigenaresse van onze woning). Echter, dit keer werd ook om mijn Thaise ID (het roze pasje) en het Thaise ID van mijn vrouw gevraagd. Daarvan werden kopieën gemaakt. Nu weet ik dat niet elke farang een roze pasje heeft dus dat zou – althans in Ubon – problemen kunnen opleveren. Ik gaf trouwens per ongeluk eerst mijn Thaise rijbewijs maar daar werd geen genoegen mee genomen.


Reactie RonnyLatYa

Ook eerder uitzonderlijk denk ik dat men elke 3 maand het bankboekje moet gaan tonen. Ik heb geen weet van andere immigratiekantoren die dat momenteel ook eisen. Meestal 1 keer na 3 maand, of ineens bij de volgende jaarverlenging. Maar men mag dat eigenlijk controleren wanneer men wil.

Als het dan nog overeenkomt met je 90 dagen melding valt dat nog mee, maar indien niet kan je bij je verlenging maar beter vragen om een nieuwe 90 dagen melding op te maken zodat het gelijk loopt. Je moet er dan toch zijn.

Het voordeel van een online 90 dagen melding vervalt dan ook hiermee weer. Voor zover het online al werkt wat ook altijd niet vanzelfsprekend is 😉

Het hebben van een roze ID is voor zover ik weet geen verplichting. Ik heb het nu wel, maar misschien zit er weer een eis aan te komen wat we nog niet weten.


Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”.

2 reacties op “TB Immigration Infobrief Nr 079/21: Immigration Ubon – Jaarverlenging op basis van retirement”

 1. Ronny zegt op

  Hans,

  Is dit onderstaan adres het juiste van het juiste? In het centrum van Ubon?
  2 มหาวิทยาลัยราชภัฏอุบลราชธานี Ratcha Thani Rd, ตำบล ในเมือง Mueang Ubon Ratchathani District, Ubon Ratchathani 34000

  Ik moet er ook heen gaan om een verlenging aan te vragen

  grt, Ronny

  • Hans+Pronk zegt op

   Klopt Ronny, ze zitten op het terrein van de Ubon Ratchathani Rajabhat University, dus bij de rotonde met de klok. Aan de overkant van de Ratcha Thani Rd kan je pasfoto’s laten maken, pal tegenover de ingang van het universiteitsterrein. Er is op het terrein zelf genoeg parkeerruimte.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website