TB Immigration Infobrief Nr 073/21: Visum online aanvragen

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Immigratie infobrief
Tags:
24 november 2021

Melder: RonnyLatYa

Vraag aan de lezers die succesvol waren in hun online aanvraag.

De visum online aanvragen kunnen nog maar pas en er zijn dan ook veel vragen maar er is nog weinig ervaringen mee. Daarom de vraag aan de lezers die reeds succesvol hun aanvraag hebben afgerond, om hun ervaringen met de lezer te delen. Liefst in een afzonderlijke mail die je kan sturen naar https://www.thailandblog.nl/contact/.

Ik maak er dan een TB Immigration Info Brief van. Dat is voor de lezer dan makkelijker terug te vinden dan reacties midden alle andere reacties, m.a.w. niet hier je ervaring op plaatsen, maar in een afzonderlijke mail naar de redactie. Bij voldoende inzendingen kunnen we misschien een lijst maken met problemen en hoe ze op te lossen, maar dat zien we dan wel.

Hoe meer succesvolle ervaringen/reacties hoe beter.

Je kan er alles in kwijt wat je denkt dat belangrijk is voor de lezer om succesvol de aanvraag af te ronden o.a. problemen die je tegenkwam en hoe opgelost, soort visum en eisen, eventueel welke browser, het uploaden van de gevraagde info, etc, m.a.w. alle info die de lezer zou kunnen aanbelangen.

Zelf kan ik momenteel enkel maar beperkt hulp bieden en het beperken tot wat ik denk of vermoed. Ik heb hier dan ook geen ervaring mee.

Alvast bedankt aan diegene die hier willen op reageren.

Op de website van de Thaise Ambassade zijn ze alvast ook begonnen met een link waar veel voorkomende fouten worden behandeld. Momenteel is dit nog maar beperkt maar ik hoop dat ze dat met de tijd wel gaan uitbreiden.

Common Mistakes – สถานเอกอัครราชทูต ณ กรุงเฮก (thaiembassy.org)

Toch even deze er uithalen.

Supporting documents

-submit supporting documents NOT as requested or indicated in the application BUT at your own satisfaction.

Misschien niet direct duidelijk, maar je moet dit lezen als een fout die gemaakt wordt door de aanvrager en dan bedoelt men dat er documenten worden opgeladen niet zoals het gevraagd of aangegeven is, maar wat de aanvrager zelf wel denkt dat voldoende moet zijn.

-submit financial evidence showing unreasonable balance for a person to stay abroad. The recommended minimum amount should be around 1,000 EUR/30 days of stay in Thailand.

Deze is interessant want een vraag die nogal eens voorkomt omdat “adequate finances” zoals het in het verleden omschreven werd wel vaag is. Nu schrijft men Financial evidence e.g. bank statement, proof of earnings, sponsorship letter” maar daar weet je nog niet veel mee.

In deze “Commen Mistakes” wordt eindelijk de sluier gelicht van wat dat moet zijn. De fout die de aanvrager hier maakt is bedragen bewijzen die onredelijk zijn om tijdens die periode in het buitenland te verblijven. Dat veroorzaken ze natuurlijk zelf als je geen cijfers noemt.

In ieder geval zegt men nu dat minsten 1000 Euro per maand aanvaardbaar is. 2 maand is dan minstens 2000 Baht, 3 maand minstens 3000 Baht. Het is nu tenminste duidelijk wat dat betreft.

Andere fouten die gemaakt worden kan je bekijken door de link Common Mistakes – สถานเอกอัครราชทูต ณ กรุงเฮก (thaiembassy.org) aan te klikken.


 

Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”.


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 1 vote.
Please wait...

10 reacties op “TB Immigration Infobrief Nr 073/21: Visum online aanvragen”

 1. Mart zegt op

  Beste RonnyLatYa,
  Heel veel dank voor jou artikelen.
  Echter vandaag viel mij deze zin op;

  In ieder geval zegt men nu dat minsten 1000 Euro per maand aanvaardbaar is. 2 maand is dan minstens 2000 Baht, 3 maand minstens 3000 Baht. Het is nu tenminste duidelijk wat dat betreft.

  Eerst zeg je 1000 euro per maand, en gaat dan over in thb per mnd. Ga ervan uit dat het ook euro moet zijn.

  Vriendelijk groet uit grijs Nl.
  Mart

  • RonnyLatYa zegt op

   Ja. Is een vergissing van mij. Moet in Euro zijn .

 2. Fred Kosum zegt op

  “-submit financial evidence showing unreasonable balance for a person to stay abroad. The recommended minimum amount should be around 1,000 EUR/30 days of stay in Thailand.”
  Vraag : Welke document gebruiken als financial evidence ? Bank afschrift ? Anders ?
  Fred Kosum

  • RonnyLatYa zegt op

   Staat er toch enkele zinnen boven.
   “Financial evidence e.g. bank statement, proof of earnings, sponsorship letter”

   En je kan ook kijken op de link
   https://hague.thaiembassy.org/th/publicservice/e-visa-categories-and-required-documents

  • Siam zegt op

   Ik heb een afschrift van mijn spaarrekening geupload

 3. kop zegt op

  Wat moet je met deze eis:

  “Picture of applicant holding the photo and info page of the applicant’s passport.”

  Iemand ervaring hiermee ? Word een selfie foto geaccepteerd ?
  Een andere mogelijkheid dan een selfie foto zie ik even niet.

  • Kees zegt op

   Beste kop,

   Jouw vraag wordt hier beantwoord:

   https://hague.thaiembassy.org/th/publicservice/common-mistakes-e-visa

   Groet,
   Kees

  • Siam zegt op

   Je moet de info pagina met je pasfoto bij je gezicht houden of voor je, ik neem aan dat een selfie met de gevraagde pasfoto en info pagina van paspoort goed is zolang ze het maar hebben

  • RonnyLatYa zegt op

   Kijk hier eens
   https://hague.thaiembassy.org/th/publicservice/common-mistakes-e-visa

 4. Jan zegt op

  Gewoon een selfie met je paspoort in de hand , ( niet lachen !


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website