Melder: RonnyLatYa

Een ding weten we nu al wel zeker. De financiële eisen van een Non-immigrant O-A zijn wel degelijk fors verhoogd nu het ook bevestigd is op de website van de Thaise ambassade in Den Haag.

Hieruit  blijkt evenwel ook dat de combinatiemethode nog wel degelijk bestaat. Was in Brussel niet zo duidelijk

“Financial evidence

A copy of bank statement showing a deposit of the amount in local currency or in THB no less than 1,200,000 THB; OR

An income certificate (an original copy) for the past 3 months with a monthly income no less than 100,000 THB; OR

A copy of bank statement showing a deposit account together with an annual income totalling no less than 1,200,000 THB.”

https://hague.thaiembassy.org/th/page/76475-non-immigrant-visa-o-a-(long-stay)?menu=5d81cce815e39c2eb8004f12

In ieder geval is de informatie en zijn de eisen wel duidelijk.

Of deze bedragen ook zullen gelden in Thailand,  voor een verlenging van een verblijfsperiode bekomen met een Non-immigrant O-A,  is niet meteen duidelijk.

Zoals ik  al een tijdje zeg kan ik er momenteel geen enkele officiële info over vinden in Thailand.  Ik blijf zoeken en van zodra ik officiële info hierover vind laat ik het weten.


Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”.

50 reacties op “TB Immigration Infobrief Nr 072/21: Thaise ambassade Den Haag – Financiele eisen Non-immigrant O-A ook daar verhoogd”

 1. Frank zegt op

  Dat is niet zo mooi… 🙁 Ook voor Nederlandse begrippen zij dit extreem hoge bedragen. Een verhoging van ongeveer 50%.

  Het valt mij ook op dat er geen onderscheid meet wordt gemaakt tussen de oude eisen voor retirement met een inkomen van 65,000 Bath en een marriage visum waarvoor eerst een inkomen van 40,000 Bath van
  toepassing was.

  Wellicht volgt daar nog wel bader nieuws op.

  • Frank zegt op

   Sorry voor de taalfouten hierboven…
   Nog een paar aanvullende vragen:
   1. Zijn dit bruto inkomensbedragen?
   2. Als Inkomensbewijs gelden daar je loonstrookjes voor?

   • RonnyLatYa zegt op

    1. Wordt niet bepaald maar als je “An income certificate (an original copy) for the past 3 months with a monthly income no less than 100,000 THB” moet tonen zal dit wel over netto bedragen gaan.
    2. Normaal wel denk ik voor zover de oorsprong duidelijk is. Afschrijven en terug bijstorten zal niet als een inkomen worden aanzien.

  • RonnyLatYa zegt op

   O-A heeft toch ook niets met Thai Marriage te maken.
   Als je dit visum aanvraagt moet je aan de eisen van een Retired voldoen of je nu getrouwd bent of niet.
   Werd vroeger ook geen onderscheid in gemaakt.

 2. Jan zegt op

  Dankjewel Ronny van het ons op de hoogte houden…wordt erg gewaardeerd.
  Heb jij enig idee waarom alleen personen met een Visum O-A aan deze nieuwe criteria waarschijnlijk moeten gaan voldoen. Ook het overleggen van een gezondheidsverzekering is uitsluitend een vereiste bij slechts en alleen Visum O-A houders.
  Waarom dit verschil met andere visumhouders.?

  • RonnyLatYa zegt op

   Kan alleen iemand van de beleidsvoerders op antwoorden.

   • Lung addie zegt op

    Beste Jan,
    Ronny, wie een heel goede persoonlijke vriend van mij is, en ik hebben hierover vroeger reeds gesproken. Er is wel degelijk een reden, zoals praktisch alles een reden heeft. Ik had ‘informatie’ betreffende dit uit zeer goed geplaatste bron bij Immigratie. Doch deze informatie is ‘niet officieel’ en zolang dit niet officieel is zal, noch Ronny noch ikzelf, deze informatie publiceren op TB. Ronny en ik houden on enkel aan officiele informatie en dat is het beste. Veronderstellingen, van horen zeggen…. daar is niemand mee gebaat en delen wij dus ook niet.

 3. Robert Kunz zegt op

  Rectification : bedoeld armoede onder kleine ondernemers stijgt….helaas.
  Sorry “wishful thinking “

 4. khun moo zegt op

  Zware tegenvaller voor het overgrote deel van de toekomstige pensionades en vooral voor hun thaise echtgenotes en hun thaise families die vaak van de farang voorzien worden van een verbetert levenspeil.

  Wanneer deze regeling ook gaat gelden voor de reeds bestaande O-A visa verlenging zijn de gevolgen desastreus.

  • RonnyLatYa zegt op

   Heeft momenteel geen gevolgen voor een Non-immigrant O Thai Marriage, Thais kind of Non-immigrant O Retired of verlengingen van de verblijfsperiodes van die visums.

   Enkel voor zij die gaan verblijven op basis van een Non-immigrant O-A. Of het voor verlenging ook geldt of zal gelden heb ik momenteel nog geen info over. Maar je kan dat wel verwachten denk ik.

  • Lung addie zegt op

   Beste Kun Moo,
   je maakt hier wel een denkfout betreffende de toekomstige en zelfs huidige pensionades, Het NON-OA visum wordt heel weinig gebruikt door mensen welke permanent in Thailand wonen of er willen komen wonen. De meeste van deze mensen verblijven hier op basis van een NON O met jaarverlenging en niet op basis van een NON O-A. Dat NON O-A visum biedt hen trouwens praktisch geen enkel voordeel. Dus dit zal daar weinig of geen invloed op hebben.

   • Ruud zegt op

    Het klopt dat de meeste mensen die permanent in Thailand verblijven een NON-O visum hebben en zij moeten dan ook elke 90 dagen een grens oversteek maken en weer terug keren naar Thailand. Bij een NON O-A hoefde dat niet en dat scheelt een hoop gedoe en kosten. Tevens is het NON O-A visum bij aanvang bijna twee jaar geldig als je tegen het einde van je visum een grens oversteek maakt. Ik zie het dus anders dat een NON O-A visum geen enkel voordeel zou hebben.

    • RonnyLatYa zegt op

     Als die mensen die permanent in Thailand wonen doen dat toch niet met Non-immigrant O Multiple entry waarbij ze elke 90 dagen Thailand moeten verlaten. Die hebben een jaarverlenging en hoeven Thailand helemaal niet te verlaten als ze dat niet wensen. Ze kunnen jaren in Thailand verblijven zonder dit te verlaten. Zolang ze maar aan de eisen van de jaarverlenging kunnen voldoen. Kost 1900 Baht per jaar.

     En de tijd dat je met een Non-immigrant O-A nog automatisch 2 jaar kon overbruggen door even voor de geldigheidsperiode het land te verlaten is in principe ook al 2 jaar achterhaald.
     Bij je volgende binnenkomst krijg je maar de resterende periode meer.
     Heeft te maken met je ziekteverzekering. Bij je eerste binnenkomst moet die maximum een jaar bedragen en bij je volgende binnenkomst bekom je dan ook maar de resterende periode. Of je moet een nieuwe verzekering afsluiten voor een nieuw jaar bij binnenkomst.
     Stel je komt in maart 21 binnen, dan krijg je een jaar tot volgend jaar maart 22. Ga je in september 21 buiten en kom je in oktober 21 terug binnen dan zou je vroeger opnieuw een jaar bekomen hebben tot oktober 22. Sinds 2 jaar bekom je nu echter nog enkel de resterende periode van je eerste binnenkomst en verzekering en dat is tot maart 22.

     Dat zijn de officiele regels maar ik sluit niet uit dat het niet altijd gecontroleerd wordt en je toch dat jaar krijg zonder nieuwe verzekering.

     Kan je hier vinden.
     Subject: Permission for an alien who has been granted Non-Immigrant Visa Class O-A
     (not exceeding I year) to temporarily stay in the Kingdom
     Attachment to the Order of the Immigration Bureau no. 300/2562 dated September 27, 2019
     ……..
     1 .An alien, who has been granted Non-Immigrant Visa Class O-A for single entry or multiple entry and enters the Kingdom for the first time, will be permitted to stay in the Kingdom for a coverage period of health insurance for not exceeding 1 year. An immigration officer shall check any remarks on a visa issued by an overseas Royal Thai Embassy for consideration and approval.
     2.An alien, who has been granted Non-Immigrant Visa Class O-A for multiple entry and enters the Kingdom from the second time onwards, will be permitted to stay in the Kingdom for the remaining coverage period of health insurance for not exceeding 1 year.
     3.An alien, who has been granted Non-Immigrant Visa Class O-A for multiple entry but the coverage period of health insurance has already expired, even if the visa is still valid, will not be permitted to enter the Kingdom. However, the said alien can buy a health insurance in Thailand in order to be permitted to enter the Kingdom for a coverage period of health insurance for not exceeding 1 year

     Wil je dus toch opnieuw een jaar bij je volgende binnenkomst met je O-A visum dan eerst zorgen voor een nieuwe jaarverzekering en anders krijg je maar de resterende periode.
     Verlengen met een jaar natuurlijk ook in Thailand maar dan aan de gekende voorwaarden of waarschijnlijk nieuwe voorwaarden.

    • Jahris zegt op

     Alleen het eerste jaar toch? Ik dacht dat bij een verlenging van het Non-O visum er toch geen grens oversteek per 90 dagen meer nodig was, maar alleen nog een melding bij immigratie. Als ik het mis heb dan hoor ik het graag.

     • RonnyLatYa zegt op

      Denk dat hij diegene bedoelt die door een borderrun een nieuwe verblijfsperiode van 90 dagen haalden met een Non-immigrant O Multiple entry. Dat zijn mensen die dit verkiezen om welke reden dan ook boven een jaarverlenging.
      Ze moeten dan elk jaar wel een nieuw Non-immigrant O Multiple entry halen. Het is een keuze.
      Momenteel nog wat moeilijk gezien grenzen over land nog niet echt open zijn hiervoor.

      De 90 dagen adresmeldingen bij immigratie staan los van gelijk welk visum of verblijfsperiode. Dat is enkel verplicht bij elke periode van ononderbroken verblijf van 90 dagen in Thailand. Dat geldt dan ook voor een O-A in dat geval.
      Trouwens als iemand Thailand verlaat vervalt ook die 90 dagen adresmelding telling en begint terug te tellen van 1 bij terug binnenkomst

     • Lung addie zegt op

      Beste Jahris,

      ‘Alleen het eerste jaar toch?’

      Ook dit klopt weeral niet. Mensen die hier permanent komen wonen die komen binnen met een NON O SINGLE ENTREE visum waarmee ze, bij binnenkomst in Thailand, een verblijf van 90d krijgen. In de laatste maand van deze 90d maken ze ‘bij de plaatselijke Immigratie’ een jaarverlenging en hoeven dus NIET het eerste jaar de grens over.
      Ik begrijp het echt niet dat, na jarenlange inspanningen van Ronny, er toch nog zoveel onwetendheid en misverstanden bij de lezers van TB kan bestaan.

      • Jahris zegt op

       Beste Lung Addie,

       Misverstand, ik haalde inderdaad een aantal zaken door elkaar zie ik, en had dat beter kunnen nalezen voor ik het schreef. Heb ook nog niet te maken gehad met visa O en O-A, hopelijk wel het komende jaar, ben me dus aan het orienteren welke het beste is 🙂

    • Barry zegt op

     Graag het juiste vertellen met een visa O retirement
     Hoef je voor 90 dagen melding het land niet uit dit doe je gewoon bij plaatselijke immigratie kantoor

     • RonnyLatYa zegt op

      Denk dat hij diegene bedoelt die door een borderrun een nieuwe verblijfsperiode van 90 dagen haalden met een Non-immigrant O Multiple entry. Dat zijn mensen die dit verkiezen om welke reden ook boven een jaarverlenging. Het is een keuze.
      Momenteel nog wat moeilijk gezien grenzen over land nog niet echt open zijn hiervoor.

    • Lung addie zegt op

     Beste Ruud,
     je zou beter, ipv van zo een reactie te schrijven, je eens inlezen betreffende een NON O met jaarverlenging. Die mensen hoeven totaal GEEN borderrun te maken en hebben dus ook niet, de door hou genoemde, extra kosten. Zij moeten enkel, elke 90 dagen, een melding bij de plaatselijke immigratie doen. Jouw informatie klopt van geen kanten. Ook hun jaarverlenging gebeurt bij de plaatselijke immigratie. Deze mensen, indien ze wensen, hoeven NOOIT de grens over.

   • khun moo zegt op

    Lung addie,

    Bedankt voor de correctie.

 5. Sjaak S zegt op

  Toen een jaar of twee geleden de nieuwe eis gesteld werd dat je een ziektekostenverzekering moest hebben als je een visum OA wilde krijgen, werd er door velen (en terecht) met zorg op gereageerd. Gelukkig kon je dat visum ook vervangen in een O visum dat je dan kreeg door gewoon een nieuw visum aan te vragen. Zover ik begreep kon je dat O visum alleen in Thailand krijgen en niet via de ambassade in je woonland.

  Nu dit weer. Ook weer het visum OA betreffend. Als je dan zoals ik en nog anderen die ik ken, een retirement O hebt, ben je niet verplicht die sommen geld op te hoesten?
  Dus wanneer jij een visum aanvraagt in je thuisland (dus retirement OA) dan wel?

  • RonnyLatYa zegt op

   Je kan een Non-immigrant O-A in Thailand niet omzetten naar een Non-immigrant O.

   Wil je een Non-immigrant O dan moet je het land verlaten en in een ambassade een nieuw Non-immigrant O aanvragen, of binnen komen op Toerist basis en die dan in Thailand omzetten naar een Non-immigrant status. Kan nog steeds op de oude voorwaarden.

   Wat sommige ook gedaan hebben die een Non-immigrant O-A hadden is hun volgende verlenging niet als Retired aan te vragen, maar als Thai Marriage. Indien getrouwd natuurlijk en er zijn er daarvoor zelfs gehuwd.

   Er is alvast nooit door mij hier geschreven dat je geen Non-immigrant O Retired kon aanvragen in de ambassade.

   In Thailand kan je momenteel die verblijfsperiode die je bekomen hebt met een Non-immigrant O Retired ook nog steeds verlengen zoals daarvoor.

   • Sjaak S zegt op

    Sorry, ik heb me ook niet goed uitgedrukt. Voor zover ik begreep, was inderdaad dat wanneer je een Visum OA hebt, dat kunt vervangen door in het buitenland een nieuw visum aan te vragen en wel een visum O. Een kennis van mij moest dat twee jaar geleden doen. Dat ik ergens gelezen heb dat je dit alleen hier kunt krijgen, zal ik wel fout in herinnering hebben. Dus als je genoeg inkomen hebt en een verzekering, maakt het niets uit welk je neemt, OA of O, maar voldoe je niet aan de eisen van het OA visum, kun je nog altijd een visum O aanvragen. Heb ik het goed?

    • RonnyLatYa zegt op

     Ja, momenteel gelden die bedragen en verzekering enkel voor het aanvragen van een Non-immigrant O-A.

     Er is nog geen melding van een aanpassing voor Non-immigrant O maar een verzekering kan al wel gevraagd worden zoals je al kan zien op de website van de Thaise ambassade in Brussel.
     https://www.thaiembassy.be/2021/09/21/non-immigrant-o-retirement-single-entry/?lang=en

     Voor verlengingen geldt die verzekering momenteel niet en zijn het ook nog de oude bedragen.

     Wat de toekomst brengt weet ik ook niet.

 6. Rolly zegt op

  op 19 november gelezen over financiële eisen van Thailand in Belgie
  1000000 bath (27000euro) jaarinkomen of 100000 bath (2700(0)) euro per maand .

  Op 22 november gelezen over Financiële eisen van Thailand in Nederland
  1200000 bath jaarinkomen of 100000 bath per maand .

  dit is natuurlijk de Thaise top berekeningen !! of T I T .
  Ik vermoed dat de Nederlandse cijfers juist zijn . naar T I T
  Of elke Ambassade kan zijn eigen eisen stellen ? T I T

  En een opslag van 50% voor de nieuwe Nom Immigrant O A ?
  hopelijk niet voor de oude visa ’s ?
  want anders gaan er voor sommige expats problemen komen .
  En wie heeft er als een pensioen van 1000000 bath per maand ?
  En zo hoopt men duizenden pensionadas maar Thailand te krijgen ?

  Rolly

  Kijk samen met Ronny uit , naar het vervolg verhaal (soap?)

  • RonnyLatYa zegt op

   Ja dat is typisch.

   In Brussel is het 1000 000 Baht, in Den haag 1200 000 Baht.

   En je kan het niet controleren want er is geen officiele berichtgeving over te vinden voor zover ik weet.

   https://www.thaiembassy.be/2021/09/21/non-immigrant-visa-o-a-long-stay-visa-for-long-stay-retirement/?lang=en

   https://hague.thaiembassy.org/th/page/76475-non-immigrant-visa-o-a-(long-stay)?menu=5d81cce815e39c2eb8004f12

 7. Cor zegt op

  Is dat alleen van toepassing op een OA visum of ook op een O visum?
  Dat s me nog niet helemaal duidelijk!
  Het kan namelijk ook gelezen worden voor O en A.

  • RonnyLatYa zegt op

   Neen het kan niet gelezen worden als O en A want het is Non-immigrant O-A.
   O komt van Others en A van Approved.

   Het gaat momenteel enkel over het Non-Immigrant O-A visum.

  • raymond zegt op

   “kan ook gelezen worden voor O en A”. Wat is nu weer een A visum?
   Er is een O visum en een OA. Deze verandering geld alleen voor een OA visum.
   Alstublieft lees eerst eens goed .

 8. Jacques zegt op

  Ze zijn compleet doorgeslagen met dit soort bedragen. Een reden voor deze aanpassing hoeft niet opgegeven te worden kennelijk, maar ik ben er wel benieuwd naar. Niet toevallig is er nog nog eens de sterk dalende koerswissel. Wie zou hier weer achter zitten. Tevens vraag ik mij af of dit weer voor zoete koek geslikt wordt, of komen er nog protesten naar betrokkenen. Dit kunnen we met goed fatsoen toch niet door laten gaan. Ik lees er niets over in het Thaise nieuws. Zo belangrijk is onze bijdragen nu ook weer niet. Stap 2 naar het non immigrant O visum is zo gemaakt en dan kunnen de meesten langverblijvers in Thailand hun biezen pakken (of in de schulden storten) met alle gevolgen van dien. Ik vind dit totaal niet kunnen en heb het te doen met betrokkenen.
  Ziekelijk zoals die autoriteiten bezig zijn. Ze zouden beter hun tijd kunnen besteden aan adequate maatregelen tegen de ziekenhuizen, die absurde bedragen rekenen voor allerhande behandelingen met als gevolg dat de premies voor de Health care ten hemel stijgen en mensen buiten het bed komen te vallen.

  • Jahris zegt op

   Dat is misschien een beetje voorbarig allemaal. Het staat alleen bij Visum O-A vermeld, niet bij O, en er wordt ook niet gemeld dat dit ook voor verlengingen van bestaande visa gaat gelden. Vooralsnog lijkt het alleen te gelden voor nieuwe aanvragers voor visum O-A, wat je volgens mij toch vrij makkelijk kunt omzeilen door visum O aan te vragen.

   Neemt niet weg dat ik ook benieuwd ben naar de beweegredenen van deze verhoging. Temeer omdat ik over een ruim jaar ook één van deze visa ook nodig zal hebben.

  • Ger-Korat zegt op

   Inderdaad ze zijn de weg kwijtgeraakt. Las deze week dat men verwacht dat het aantal mensen wat valt onder de armoedegrens voor de Thaise welfare-pas toeneemt met 1 tot 2 miljoen en stijgt tot boven de 15 miljoen (mededeling deputy finance minister); dan hebben het over maximaal 100.000 baht per jaar oftewel 8000 baht per maand. En dan nu de rijkere gepensioneerde met een inkomen van bijvoorbeeld 90.000 per maand zijn niet meer welkom voor een lang verblijf. Als ze nou iets tegen buitenlanders hebben dan zou ik denken dat je de gastarbeiders uit de buurlanden inruilt voor Thaise arbeiders zodat de pakweg 8000 baht gemiddeld inkomen bij een Thai terechtkomt. Maar nee, de buitenlander met elke maand 90 briefjes van 1000 in de portemonnee wordt verteld dat hij zijn geld maar in Vietnam, de Phillipijnen of elders mag uitgeven want u bent naar onze normen te arm volgens de Thaise inkomenseis. Laat ze teruggaan naar de vorige norm van 65.000 baht wat al ruim boven de Nederlandse inkomensvereisten is, laat staan voor Thailand waar 90% van de mensen droomt van dit soort bedragen.

 9. fred zegt op

  De bedragen worden aangeduid in THB zie ik ? Ik vind het eigenaardig dat die bedragen niet worden aangegeven in de Lokale munt in het geval van Europa in Euro. Hoe gaat men dat berekenen en is dat niet sterk afhankelijk van de wisselkoersen ? Een baht kan bijvoorbeeld 0,020 Euro waard zijn maar ook 0,035.

  • RonnyLatYa zegt op

   Dat hebben ze dus op de Thaise ambassade in Brussel wel gedaan en dan kom je aan die 27000 Euro bankbedrag en 2700 Euro inkomen. Dat is dan omgerekend aan 37 Baht voor een Euro dat ze daar gebruikt hebben. Momenteel toch.
   https://www.thaiembassy.be/2021/09/21/non-immigrant-visa-o-a-long-stay-visa-for-long-stay-retirement/?lang=en

  • Sjaak S zegt op

   Waarom zouden de bedragen in Euro moeten zijn? We hebben het over Thailand en dus zijn de bedragen daaraan gekoppeld. Hoeveel die bedragen vandaag waard zijn en hoeveel volgende week doet niet ter zake. Je moet gewoon het equivalent van de verlangde Thaise som ophoesten.

   • Jacques zegt op

    Ik snap uw beredenering niet. Velen van de langverblijvers met een visum O (met retirement verlenging) of O-A krijgen het geld uit het buitenland. Voor Nederlanders dus in Euro’s.
    Dat bedrag is altijd het zelfde, maar het bedrag in Thailand dat overblijft na overboeking en koerswissel invloed is verschillend. Daar moet de Thaise instanties rekening mee houden. We kunnen er niet zo maar opeens geld bij toveren en zullen het moeten doen wat we hebben.
    Zo blijven we een speelbal in de vijver van het grote geld en daar bent u het mee eens?

    • Sjaak S zegt op

     Nee, absoluut niet. Waarom zou de Thaise overheid rekening moeten houden met de waarde van de buitenlandse valuta. Als de Dollar stijgt, de Peso daalt, de Real een andere koers heeft, moet dan de Thaise regering iedere koersverandering zelf gaan aanpassen?
     De Thaise instanties hoeven helemaal geen rekening te houden met jouw inkomsten uit welk land dan ook. Je gaat naar Thailand. Inkomenseis is 65000 Baht per maand. Waarom moet dat dan in iedere andere valuta weer een ander getal zijn? Een Amerikaan weet dat hij 1966 $ moet hebben, een Nederlander, Belg, Duitser heeft 1748 Euro nodig, een Engelsman 1468 Pond en een Zwitser 1832 Franken.
     Wat verlang je dan van de overheid? Dat ze vandaag deze bedragen noemen en wanneer de Euro stijgt of valt dan weer nieuwe bedragen? Is het gewoonweg niet eenvoudiger dat er 65000 Baht gehandhaafd wordt? Iedereen kan voor zichzelf uitrekenen hoeveel dat in zijn eigen valuta is.
     Een vreemde redenering wat je van de Thaise overheid verlangt.

     • fred zegt op

      1.200.000 Baht kan al eens 27.000 euro zijn maar kan voor binnen 2 jaar misschien maar 20.000 euro zijn.

      Op dat ogenblik heeft die EU burger geen 1.200.000 Baht meer ter beschikking maar misschien maar 900.000.

      Als je wil dat een EU burger voldoet aan de 1.200.000 Baht eis is de enige manier om aan die eis te voldoen dat hij aan dat bedrag voldoet in de lokale munt.

      • RonnyLatYa zegt op

       Dat kan toch als je dat op een Thaise rekening hebt staan. Dat hoeft niet in Euro.
       “from the bank with at least 1,000,000 baht or equivalent to 27,000 € (bank in Thailand or in Belgium)”
       https://www.thaiembassy.be/2021/09/21/non-immigrant-visa-o-a-long-stay-visa-for-long-stay-retirement/?lang=en

       Maar niet iedereen heeft een rekning in Thailand en je zal in dat geval toch echt moeten wisselen aan een bepaalde koers.

       • RonnyLatYa zegt op

        In Belgie is het maar 1000 000 Baht, in Den Haag 1200 000 😉

     • Jacques zegt op

      Beste Sjaak, ik verlang van de Thaise overheid dat ze op houden met deze onzin. Het is onzinnig om steeds maar meer te eisen, het bedrag zou eerder moeten dalen gezien de wereld problematiek en de verminderde inkomsten van velen. Daar moet men rekening mee houden en niet ongefundeerd maar zoiets gaan doorvoeren. In Nederland is totaal geen zicht op achterstallig pensioen, wat inmiddels al meer dan 20 procent bedraagt. Dit zou voor velen de problemen oplossen. Dus lid worden van de stichting pensioenbehoud en hopen dat de rechtszaak volgend jaar wordt gewonnen. Er zijn duizenden Nederlanders in Thailand die het water aan de lippen staat en die hier door zwaar zouden worden getroffen, als die van toepassing gaat zijn voor de retirement groep met Non O visa. Vele ouderen met vrouw en kindjes etc., kunnen hun biezen pakken of zich nog meer in de schulden steken. De Nederlandse banken zullen daar niet van gecharmeerd zijn, die hebben maatregelen dat voor je 72 ste alles terugbetaald moet zijn en nieuwe leningen kan men wel vergeten. U schrijft dat de Nederlander 1748 euro nodig heeft dat is thans 1734 euro uitgaande van 65.000 baht. Als het 100.000 baht wordt is het 2668 netto aan kunnen tonen iedere maand. Maar dat kan door invloed van de wisselkoers zo weer 2800 of 2900 euro worden. Het is nogal een verschil en nogmaals onzinnige natte vingerwerk. Deze regering toont zijn ware kleuren en daar kan ik niet mijn goedkeuring aan geven, maar u kennelijk wel.

 10. Matta zegt op

  – Als het erop aankomt zijn ze heel sterk op gebied van financiën.( er zijn zeker nog genoeg rekenmachinetjes ook bij de immigratie, is geen enkel probleem)

  – Vraag me af welke falang opteert voor een O-A als men met een gewone non-O ( die veel
  minder eisen stelt) hetzelfde bekomt. Met andere woorden waarom moeilijk maken als makkelijk ook kan.

 11. Gerard zegt op

  Volgems mijn waarneming enkel O-A en O-X actief op de e-Visum site, nog geen Tourist ?

  • RonnyLatYa zegt op

   Normaal zou elk visum nu online moeten kunnen aangevraagd worden.

 12. Marc zegt op

  Ik vind die verhoging naar 1.200.000 Baht helemaal niet rijmen met hun doelstelling om meer toeristen te wensen . Wel wat rijkere toeristen betreft , dat is heel duidelijk , wat betreft het geld dat deze besteden is er geen enkele garantie , het is niet omdat je over zoveel inkomen beschikt dat je dat ook gaat uitgeven .
  Ik hoop nu dat ze het niet gaan doen voor het non-immigrant O visum , we weten allemaal wat dat zou betekenen , een groot gedeelte van de expats moet dan terug naar huis behalve diegenen die voldoende spaargeld hebben , en dan is meteen ook duidelijk dat we sparen moeten om die som bijeen te krijgen die ontbreekt en we dus niet zullen kunnen uitgeven , jawel toch een voordeel voor de banken !
  De arme Thaise shop zal er zeker niet mee gebaat zijn met deze verhoging .
  IKzelf heb geen probleem , maar ik denk dan vooral aan expats penionados die het met minder moeten doen .

  • RonnyLatYa zegt op

   Ik denk niet dat het Toeristen zal afschrikken.
   Wel kan dat een weerslag op de Non-immigrant Retired hebben, zeker als men ook zou beslissen dat door te trekken naar Non-O en jaarverlenging.

   Een Toerist zal hier zijn slaap niet voor laten. Of zijn verblijf is minder dan een maand, of hij heeft een Toerist visum of hij komt niet in aanmerking door de leeftijdseis.

 13. Barney zegt op

  Misschien ” Off topic”, maar als men THB 1Mio op een bevroren bankrekening moet hebben staan voor onderhavig doel, is het wellicht verstandig om de rekening courant niet bij dezelfde bank te laten lopen, gezien het feit dat sinds 11 augustus 2021 het Deposito Garantiestelsel is verlaagd van THB 5Mio naar THB 1 Mio. Gaat de betreffende Bank failliet dan is het meerdere niet gegarandeerd door de Staat. Een en/of rekening zou hier ook soelaas bieden.
  TB heeft hier op 5 en 6 augustus over gerapporteerd en geplaatst onder: Bankzaken, Expats en pensionado, Nieuws uit Thailand.

  • RonnyLatYa zegt op

   Alleen zal in het geval je een en/of rekening gebruikt slecht de helft van dat bedrag aan jou toegekend worden bij een verlengingsaanvraag. Je zal dan 2 miljoen op die rekening moeten staan hebben wil je 1 miljoen ermee bewijzen.
   Voor zover je immigratiekantoor en/of rekeningen aanvaardt natuurlijk.

 14. janbeute zegt op

  Velen zullen na dit nieuws slecht kunnen slapen.
  Maar het gaat om een bank statement van een bank in het land van de aanvrager.
  En in Thailand geld nog steeds bij verlenging op retirement de 8K regel.
  Net zoals vorig jaar weer veel paniek omtrent de verzekering.

  Jan Beute.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website