Melder: Alex

De Thaise ambassade in Den Haag start maandag 22 november 2564 online visum of e-Visa via https://thaievisa.go.th. Alles is alleen online, verplicht.

Bestudeer de informatie en hoe je een visum kunt aanvragen in detail voordat je verdergaat en gebruik zorgvuldig om alle informatie in te vullen om te voorkomen dat je het verzoek wordt afgewezen. Eenmaal een verzoek ingediend, kan de ambassade geen informatie oplossen en kan in ieder geval geen kosten terugsturen.

Meer informatie is te vinden op (alle Engelse informatie) https://hague.thaiembassy.org/…/applying-for-visas-with.


Reactie RonnyLatYa

Het lag enigszins wel in de verwachting dat ook Den Haag, net zoals Brussel, op 22 november zou beginnen met de Online visa aanvraag. Dit wordt hiermee nu officieel bevestigd.

Ik hoop dat de ambassades van de gelegenheid gebruik maken om de visumeisen op hun website eens grondig te controleren en eventueel aan te passen, zodat het voor iedereen duidelijk is wat precies nodig is en vage begrippen zoals o.a. “adequate finance” verdwijnen en wordt vervangen door werkelijke bedragen.

Nog beter zou natuurlijk zijn dat men alle visumeisen op de website Official Website of Thailand Electronic Visa (thaievisa.go.th) samenbracht, zodat voor iedereen de zelfde eisen gelden. Dat is momenteel wel gedeeltelijk zo op die website, maar dat zouden ze toch beter ook eens nakijken en updaten en dan hoeft die vermelding “(Please check relevant embassy/ consulate’s website for specifically required documents) “ ook niet meer of enkel in specifieke gevallen. Maar ook daar is men misschien mee bezig want er komt bij het openen van die website de melding:

“Attention : Due to system upgrade, Thai e-Visa service will be temporarily unavailable from 10 December 2021 at 11.00 AM to 12 December 2021 at 11.00 PM (UTC). Should there be any enquiries, please contact Thai Embassy/Consulate at your country of residence.”

Op de website van de ambassade meldt men ook dat het aanvragen van een visum in normale omstandigheden tussen de 5-7 werkdagen bedraagt. Valt best mee denk ik.

“How long is the processing time? & WHEN should I apply for an e-Visa?

It is expected to take 5 – 7 working days after a complete application is received.

You are recommended to apply for an e-Visa at least 1 month before your intended travel date BUT no longer than 1 and a half to 2 months because most visas have 60 – 90 days’ validity.”

We zien wel wat het allemaal in de praktijk brengt en ik hoop dat de eerste aanvragers ons eens melden wat hun ervaringen hiermee zijn.

Zelf ga ik niks uitproberen de eerste weken. Ik heb geen visum nodig en laat het vrij voor de echte aanvragers die de eerstkomende weken gaan vertrekken.


Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”.

15 reacties op “TB Immigration Infobrief Nr 070/21: Thaise Ambassade Den Haag – Online visa aanvraag mogelijk vanaf 22 november 21”

 1. kop zegt op

  Als alle visa aanvragen via (thaievisa.go.th) verlopen,
  kun je waarschijnlijk uitsluitend met een creditcard betalen.
  Veel ouderen zullen hierdoor buiten de boot vallen.

 2. TheoB zegt op

  Op de website van de Haagse ambassade zijn op het ogenblik de webpagina’s met eisen voor alle typen visa verwijderd.
  Ik vermoed dat ze alle teksten onder de loep nemen.

 3. PEER zegt op

  Beste Kop,
  Ik voel me ‘n beetje aangesproken, en wil nog nét niet zeggen ‘vernederd’.
  Ik behoor tot jouw genoemde leeftijdsgroep en kan donders goed met m’n creditcard ‘worldwide’ betalingen doen.
  Ook internet-bankieren én internet-beleggen hoort ook tot m’n mogelijkheden.
  Dus ook ‘n visum cq Thai-pass regelen via on-line werken gaat ons goed af.
  Welcome to Thailand

 4. JCB zegt op

  er staat inmiddels een user manual op de website.

  https://thaievisa.go.th/static/English-Manual.pdf

 5. TheoB zegt op

  Interessant/verontrustend:
  Op https://thaievisa.go.th/non-immigrant-o wordt het visum Non immigrant “O” retirement niet vermeld.
  Als dit definitief is blijven als alternatief voor deze groep van langdurig verblijvende 50-plussers alleen de Long Stay visums ‘O-A’ (x*1 jaar) en ‘O-X’ (2*5 jaar) over.
  https://thaievisa.go.th/long-stay-visa
  Ten opzichte van het visum ‘O’ zijn de extra eisen voor de aanvraag van een visum ‘O-A’ dat men een medische verklaring en een verklaring omtrent (goed) gedrag moet overleggen EN minstens een inkomen moet hebben van ฿65k/maand of een bankrekening met minstens ฿800k of een combinatie van inkomen en bankrekening met een totaal van minstens ฿800k.

  • RonnyLatYa zegt op

   Kan en dat verbaast mij niet echt indien dit zo zou zijn.
   Ik verwacht al veel langer dat het Non-immigrant O Retired zal gaan verdwijnen en enkel O-A zal resten als mogelijkheid met de daaraan vasthangende eisen.

   Net zoals de eisen voor O-A verzekering zijn verhoogd en blijkbaar ook de financiele eisen mogelijk verhoogd worden vind ik daar geen nog steeds geen officiele nota van. Moet toch ergens officieel verschenen zijn. Ik zou gewoon graag weten wat er precies in die nota staat,

   Maar we zien wel.

   • TheoB zegt op

    Tja Ronny,

    Maar ik lees op https://thaievisa.go.th/long-stay-visa (nog) niet dat voor een visum ‘O-A’ een ziektekostenverzekering geëist wordt. Wel voor het visum ‘O-X’ (฿40k/฿400k out-/inpatient).

    Op https://thaievisa.go.th/non-immigrant-o staat dat dit visum is voor “Visiting friends and family”.
    Echter, over bezoek aan vrienden vind ik op deze pagina niets terug.

    Wat ik wel een positieve ontwikkeling vind, is dat het erop lijkt dat met de introductie van dit e-visa systeem er wereldwijde uniformiteit van de visumeisen wordt bereikt.

    • RonnyLatYa zegt op

     Je moet wel oppassen met de huidige https://thaievisa.go.th/ website.
     Hij is zeker nu niet zoals het moet zijn wat eisen betreft.

     Hij moet grondig gecontroleerd worden op de info en eisen en dient een update te krijgen.
     Maar die komt er aan lees ik toch.
     “Attention : Due to system upgrade, Thai e-Visa service will be temporarily unavailable from 10 December 2021 at 11.00 AM to 12 December 2021 at 11.00 PM (UTC). Should there be any enquiries, please contact Thai Embassy/Consulate at your country of residence.”

     Zoals ik ook in mijn reactie op de vraag al aangaf hoop ik ook dat ze alles centraal gaan samenbrengen op die website en de aanvragen centraal beheerd wordt. Dan pas zouden inderdaad alle eisen voor iedereen hetzelfde zijn.
     Maar ik vrees er eigenlijk een beetje voor, zeker als de huidige vermelding blijft staan bij elke type visum.
     “(Please check relevant embassy/ consulate’s website for specifically required documents)” want dan staan we weer even ver. Het zijn dan nog steeds de individuele ambassades die bepalen wat bij hun van toepassing is.

     Maar inderdaad, ik ben het met je eens dat het een gemiste kans zou zijn om alles te standaardiseren en centraliseren.

   • Ger-Korat zegt op

    Las net op de site van de Thaise ambassade in Den Haag dat via de e-visa aanvraag dat men, retired boven de 50 jaar oud, een non Immigrant O visum kan aanvragen met verblijf van maximaal 90 dagen. En dan zoals voorheen verlengen in Thailand lijkt mij de beste optie voor langverblijvers.

    • Ger-Korat zegt op

     Ter aanvulling: het staat bij E-visa onder Category 1 punt 4 Longer stay for retired persons (pensioner aged 50 or above)

     • RonnyLatYa zegt op

      Ja en wat zijn dan :
      “Financial evidence e.g. bank statement, proof of earnings, sponsorship letter”
      Als je dat niet juist hebt ben je dus het geld van je aanvraag kwijt”
      https://hague.thaiembassy.org/th/publicservice/e-visa-categories-and-required-documents

      • Ger-Korat zegt op

       Ja de vereisten staatn even los van mijn reactie, want ik constateer dat het non Immigrant O visum voor 50 plussers retired dus niet vervalt. De vereisten kom je bij de andere keuzes tegen en moest je eerder ook al laten zien als je als gepensioneerde 50plussers dit visum wilde.

       • RonnyLatYa zegt op

        Ja, ze bestaan nog. Zullen vele gelukkig mee zijn.
        Maar niemand weet wat de financiele eisen zijn, van geen elk visum. (buiten dan O-A en O-X ) Daar is wel duidelijk info over te vinden.
        Dat je dan eerder ook financiele eisen moest laten zien bij een visum aanvraag is niet relevant voor nieuwe aanvragers van visums, want die weten dat niet.
        Ja kan dan maar best ineens genoeg tonen.
        Zo zou je ook kunnen denken dat gezien ze O-A zonder voorafgaande mededeling verhoogd hebben, het niet uitgesloten is dat dit nu ook wel eens bij andere visums het geval zou kunnen zijn. Duidelijk de bedragen erbij zetten zou al veel helpen. Net zoals bij O-A en O-X maar misschienn komt dat wel op de oude visapaginas als men die bijgewerkt heeft. Momenteel zijn die leeg. Uitgezonderd dat weer O-A/O-X

        We zien het wel.

        Wat ik wel grappig en nieuw vind bij elke visumaamvraag is volgende
        “Picture of applicant holding the photo and info page of the applicant’s passport”
        Je moet nu ook met je pasfoto en je paspoort op de foto.
        Willen waarschijnlijk zeker zijn dat je nog op je paspoortfoto gelijkt en dat je pasfoto recent is. Hopelijk wordt er niemand geweigerd om die reden.

 6. Renzo zegt op

  We zijn al weken bezig om een vrijwilligers visum NON-O te verkrijgen, echter vragen ze steeds meer aanvullende documenten. Het document dat ze laatst eiste is een wp3 document zonder werd er niets in behandeling genomen. Wat heel vreemd is dat dit document nergens gevraagd wordt en ik de enige persoon ben die dit moeten overleggen. De stichting waar ik vrijwilligerswerk mag doen heeft dit in hun bestaan nog geen enkele keer dit document moeten verstrekken, wat bij de labour department aangevraagd dient te worden.

  Zo zie je maar dat het bepaalt wordt door de officier of beambte om aanvullende informatie te vragen voordat een visum verstrekt wordt.

  Het is natuurlijk ook heel vervelend dat de Thaise ambassade in Den Haag juist dicht gaat voor visumaanvragen, kort nadat Thailand toeristen weer “verwelkomt”.

  Wat betreft een aanvraag voor een E-Visum er wordt vermeld op de website een maand voor vertrek een visum aan te vragen. Echter via Visaservicedesk Te Den Haag is get vele malen sneller en binnen een week het visum in het bezit. We hebben onze reis al 3x moeten uitstellen doordat er steeds iets anders gevraagd werd. Als er geen lock-down komt dan zitten we volgende week in het vliegtuig.

  • RonnyLatYa zegt op

   Volgens hun nieuwste pagina zou onderstaande moeten volstaan, maar als men dan weer steeds bijkomende eisen gaat uitvinden begrijp je dat we weer geen stap verder zijn en alles blijft zoals het was.
   De schemerzone blijft blijkbaar behouden.

   Voluntary work with NGO/Charity/Association (without salary)
   VISA TYPES: Non-immigrant O Visa (90 days)
   REQUIRED DOCUMENTS
   Passport
   Applicant’s photo (pasfoto) taken within the last 6 months
   Declaration
   Letter confirming voluntary work signed by authorised person together with a copy of ID card or passport of the sign
   Registration of NGO/Charity/Association/Foundation
   Passport page(s) which contain international travel records for the past 12 months
   Proof of your current residency e.g. Dutch passport, Dutch resident permit, utility bill, etc.
   Picture of applicant holding the photo and info page of the applicant’s passport

   Wat de visumaanvraag betreft, geeft men het advies om dit een maand voordien te doen en de normale aflevertijd ligt tussen de 5 en 7 werkdagen, wat best wel aanvaardbaar is vind ik.

   6. HOW LONG is the processing time? & WHEN should I apply for an e-Visa?
   It is expected to take 5 – 7 working days after a complete application is received.
   You are recommended to apply for an e-Visa at least 1 month before your intended travel date BUT no longer than 1 and a half to 2 months becuase most visas have 60 – 90 days’ validity.
   https://hague.thaiembassy.org/th/publicservice/e-visa-faqs


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website