Melder: RonnyLatYa

Ik zag net op de website van de Thaise Ambassade in Brussel het bericht dat de online aanvragen vanaf 22 november zouden kunnen.

Mogelijk zal dat voor de Thaise Ambassade in Den Haag ook wel ergens rond die datum dan zijn maar daar zie ik momenteel nog geen info over.

“”Announcement

From 22 November 2021 onwards, applicants must apply for their visa via the e-Visa system ( https://www.thaievisa.go.th/).

The E-visa process can take up to proximately 3 weeks, depending on the type of your visa and the completeness of your documents.

Visa Service – Royal Thai Embassy Brussels

Tip. En als iedereen nu rustig blijft en eerst de aanvragers de kans geeft die in december vertrekken en niet allemaal tegelijk op die website vliegt om van alles uit te proberen, of voor reizen die pas volgend jaar doorgaan, dan zal die opstart ook wel meevallen gezien het dezelfde website is die ook al enkele maanden in Frankrijk draait.


Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”.

6 reacties op “TB Immigration Infobrief Nr 068/21: Thaise Ambassade Brussel – Online visa aanvraag mogelijk vanaf 22 november”

 1. Eric zegt op

  Heel blij dat de e-Visa eindelijk van start gaan in België, want contact met de ambassade was bijna onmogelijk geworden. Ik vertrek pas op 8 januari naar Bangkok, maar hoop toch in december al voortgeholpen te worden, zodat ook Thailand pass en PCR-test allemaal nog mogelijk worden. We blijven het opvolgen, Eric

 2. TheoB zegt op

  Ik ben benieuwd of dan bij met name het visum Non-immigrant “O” retirement nog steeds de eis geldt van ฿40k/฿400k out-/inpatient verzekering zoals vermeld op b.v. https://hague.thaiembassy.org/th/page/76474-non-immigrant-visa-o-(others)

  Vorige week heb ik een e-mail naar de ambassade gestuurd met het verzoek om de visumeisen in overeenstemming te brengen met de visumeisen die het Thaise ministerie van buitenlandse zaken stelt.
  Zij antwoordden dat de informatie op de website actueel is.
  Ik heb daarop specifiek gevraagd of de verzekeringseis op bovengenoemde webpagina, die ingevoerd werd als eis voor het verkrijgen van een CoE, nog steeds van toepassing is.
  Tot op heden geen antwoord.

 3. Nonkelwin zegt op

  Aan Eric, met het verzoek om het resultaat ook aan Thailandblog te willen melden, waarvoor dank.

 4. walter zegt op

  TheoB, uw link verwijst naar de ambassade in Nederland. Niet naar de ambassade in Brussel. Trouwens, de link werkt niet.

  • TheoB zegt op

   Ik weet dat de link naar de Haagse ambassade verwijst walter. En de link werkt bij mij in ieder geval wel (Firefox, Chrome, Edge).
   Het e-visa systeem gaat in Nederland en België op of omstreeks dezelfde datum van start.
   Bovendien staat ook op de webpagina voor Non-immigrant “O” retirement van de Brusselse ambassade een eis van verzekering vermeld. Bij hen zelfs de eis dat de verzekering een ‘long-stay O-A’ verzekering moet zijn.
   https://www.thaiembassy.be/2021/09/21/non-immigrant-o-retirement-single-entry/?lang=en

   Er zijn veel Thaise ambassades die voor het visum Non-immigrant “O” retirement een eis van verzekering stellen. Ga maar eens wat surfen op het web.

  • RonnyLatYa zegt op

   Link werkt prima


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website