Melder: RonnyLatYa

Het toestaan van de zogenaamde COVID-19 verlenging werd opnieuw verlengd tot 29 juli. Dit wil zeggen dat immigratieofficieren een verlenging van de verblijfsperiode mogen toestaan van 60 dagen i.p.v. 30 dagen.

In principe wil dit zeggen dat je dan zou kunnen blijven tot eind september als je de verlenging nog vraagt op 28 juli.

Prijs per verlenging is zoals steeds 1900 Baht.

Oorspronkelijk diende deze verlenging enkel voor zij die niet naar hun thuisland konden terugkeren vanwege COVID-19. Maar de praktijk heeft al uitgewezen dat iedereen met een toeristenverblijf wel die verlenging kan bekomen en via een normale verlengingsaanvraag.

Uitzonderingen zullen misschien dan weer de regel bevestigen zoals altijd. Zal dan wel weer van de immigratieofficier afhangen.

Bron: ThaiVisa

******

Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “TB Immigration Infobrief Nr 037/21: Toestaan COVID-19 verlenging opnieuw verlengd tot 29 juli”

 1. janbeute zegt op

  Wist niet dat er nog landen zijn ergens in de wereld waar je in een tijdsbestek van een jaar nog steeds niet terug kunt naar je eigen geboorte of woonland ivm de Covid.
  Misschien is dit weer een nieuw briljant idee ontstaan ergens in de top, om diegene die hier willen verblijven te koesteren.
  Elke 60 dagen rinkelt de kassa bij de immi ala 1900 bahtjes.
  En voor wie die hier dan nog verblijft, ondersteunt tevens ook nog de haperende economie. Je zou het zelfs kunnen zien als een tijdelijke vervanger van de oude visa run. Nu is het nog wachten op de afschaffing om elk jaar maar weer voor de zoveelste keer verlenging te mogen verkrijgen voor retirement.

  Jan Beute

  • RonnyLatYa zegt op

   Het heeft ook niet enkel te maken met het kunnen terugkeren, maar ook met de situatie in het thuisland.
   Misschien is het voor mensen als bijvoorbeeld Indiërs momenteel wel beter om hier te blijven dan naar India terug te keren.

   Zoals ik bij het vorige bericht ook al zei toen je dezelfde reactie schreef.
   Ze konden ook gewoon de 30 dagen aanhouden en elke 30 dagen dan de 1900 Baht ontvangen.
   Brengt toch meer op dan om de 60 dagen.

   In principe is dit enkel voor verblijven op Toerist basis. Non-immigrant (retired) dient normaal de voorziene jaarverlenging aan te vragen.

 2. Leendert zegt op

  Ik denk dat de 1900 bahtjes de kassa’s bij immigration nauwelijks zullen laten rinkelen.
  Wel fijn is, dat mensen die willen blijven niet meer dat gezeik van visa runs hebben en dat er nog wat geld in de toeristen industrie wordt gepompt. Daar zullen sommige Thais toch wel blij mee zijn.

  Overigens kun je nog steeds niet naar Australië en ik sprak afgelopen week een man die al een jaar op Samui zit te wachten om naar de Filipijnen te kunnen, waar hij eigenlijk woont. Dat land is nog steeds gesloten.
  Of er nog meer van die landen zijn, weet ik niet, maar het zou me niet verbazen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website