Melder: Eddy

Voor het overzetten van de geldige visumstempels van oud nieuw paspoort in Hua Hin moest ik natuurlijk eerst een formulier invullen. De dienstdoende beambte was meer gefocust op haar telefoon of op het computerscherm dan de klant vriendelijk bejegenen. Ben ik niet gewend op dit kantoor. Waarschijnlijk nieuwe aanwas uit een ander korps, die niet gescreend werd op klantvriendelijkheid. De klus inclusief wachten duurde een uur en kostte 500 baht.

Ik had ook een vraag over de TM30. De papieren slip geniet in mijn paspoort was van 3 jaar geleden toen ik van Koh Chang verhuisd was, terwijl ik in deze periode het nodige gependel tussen NL en TH heb gemaakt. Een beambte zei dat zolang je niet van adres wijzigt de TM30 niet hoeft te melden. Bij de verhuizing toen was wel een incident tussen kantoor Koh Chang en een klein kantoortje Dan Sinkorn, omdat ‘iets’ niet goed stond in het systeem waardoor ik iets onder de tafel moest schuiven om het recht te breien. Sindsdien heb ik dat kantoortje gemeden en ben naar Hua Hin gegaan waar meer supervisie aanwezig is.


Reactie RonnyLatYa

Alvast bedankt voor de melding

– Overzetten stempels naar nieuw paspoort:  Dat formulier kan je hier vinden – Transfer stamp to new passport form –

22.Transfer-Stamp-to-New-Passport-Form.pdf (immigration.go.th)

Onderaan kan je ook vinden wat je moet voorleggen.  Normaal zou dit echter gratis moeten zijn.

– TM30: De meeste immigratiekantoren passen dit wel toe d.w.z. heb je een jaarverlenging en keer je met hetzelfde paspoort terug naar hetzelfde adres hoeft er geen nieuw TM30 opgemaakt te worden. Maar zoals ik zeg is dat bij de meeste immigratiekantoren zo en dat sluit niet uit dat er andere zijn die daar anders over denken. Best is zoiets een keer lokaal na te vragen.

*****

Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”.

2 reacties op “TB Immigration Infobrief Nr 032/24: Stempels naar nieuw paspoort overzetten en TM30 in Hua Hin”

 1. gianiko zegt op

  Hallo
  Enkel voor wat betreft het TM 30 formulier, deze heb ik bij immigration Hua hin niet hoeven in te dienen er werd mij namelijk verteld dat dit iets voor de eigenaar was, had het vorig jaar bij mijn jaar verlenging ook niet nodig. Ik heb wel een TM 28 ingediend het formulier om een verhuizing door te geven.

  • RonnyLatYa zegt op

   TM30 – Notification for house-master, owner or the possessor of the residence where alien has stayed

   Ja het is de eigenaar of adresverantwoordelijk die dat moet indienen … het staat zelfs in de titel van het formulier. Denk dat dit nu toch al dikwijls genoeg gezegd is
   Dat wil niet zeggen dat je daar geen bewijs van moet hebben. En dat is ook wat hij schrijft “de papieren slip geniet in mijn paspoort ….” en is dus correct

   Bij een verhuis is het normaal de verhuizer die een TM28 moet indienen en de eigenaar een TM30.
   Dat is officiële versie.
   Al zal voor de meeste immigratie de TM30 volstaan en hoeft men die TM28 niet omdat het eigenlijk niks toevoegt.
   TM28 is immers iets dat je zelf invult en daar kan je natuurlijk op invullen wat je wil en daar kunnen ook fouten in staat. Het echte bewijs dat je op dat adres bent aangekomen is een TM30, want dat is de eigenaar die dat bevestigt.

   Dat er al eens afwijkingen gemaakt worden afhankelijk van de IO die je voor je heb is ook al dikwijls genoeg gezegd. En ook dat het bij je volgende jaarverlenging anders kan zijn en het bewijs van die TM30 wel gevraagd wordt of misschien weer niet.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website