Melder: RonnyLatYa

Bij het online melden met een nieuw paspoort kan je het volgende lezen op de website van immigratie:

“The online service do NOT support if:

– There have been a change of new passport.

The foreigner have to make the notification in person or authorizes another person to make the notification at the immigration office located in the locality in which the foreigner have taken residence. After that, the foreigner can make the next 90 days notification by online service.”

Home – Immigration Bureau

Komt erop neer dat met een nieuw paspoort die 90 dagen melding eerst in het immigratiekantoor zelf dient te gebeuren.

Lung Addie meldt dat hij een nieuw paspoort heeft. Met dat nieuw paspoort heeft hij ook de 90 dagen melding online uitgevoerd. Immigratie Chumphon heeft dit ook de eerste keer met een nieuw paspoort aanvaard. Wel eerst je nieuw paspoortnummer invullen natuurlijk.

Of immigratie Chumphon een uitzondering is of niet, weet ik niet. Andere immigratiekantoren kunnen zich misschien wel houden aan wat op de website staat. Maar kan ook best zijn dat men de website (nog) niet heeft aangepast.

Langs de andere kant mag het eigenlijk ook geen probleem zijn wanneer het nieuwe paspoort al gekend is bij immigratie en indien men ook de gegevens op de 90 dagen databank heeft aangepast (bijvoorbeeld bij aanvragen van een nieuwe jaarverlenging of overzetten van gegevens van het oude naar het nieuwe paspoort).

Lezers die het ook meteen met een nieuw paspoort hebben geprobeerd kunnen het resultaat daarvan altijd laten weten natuurlijk.


Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”.

4 reacties op “TB Immigration Infobrief Nr 031/23: Online 90 dagen melding met nieuw paspoort”

 1. John zegt op

  Ik kreeg zojuist een e-mail van immigratie dat ik mijn on-line 90 dagen moet raporteren… Jawel met nog het oude paspoortnummer.
  Mijn nieuwe paspoort is door immigratie op Suvarnabhumi ingevoerd en in Chiang Mai is mijn visa en re-entry permit overgezet op het nieuwe paspoort. Ik kreeg zelfs een stickertje op mijn paspoort met de nieuwe 90 dagen datum. Genoeg instanties zou je denken die weten dat ik een nieuw paspoort heb.
  Ik ben zeer benieuwd wat er gaat gebeuren als ik mijn on-line melding niet doe.

  • RonnyLatYa zegt op

   De verklaring is eenvoudig, tenminste als je weet hoe het 90 dagen meldingssysteem in elkaar zit….

   1. Op die herinneringsmail die je hebt ontvangen hoef je helemaal niet te reageren. Het systeem stuurt dat automatisch en is een reactie op je laatste 90 dagen online melding die nog gebeurde met het oude paspoort.

   2. Vervolgens hebt je ergens na die laatste 90 dagen melding Thailand verlaten om o.a. een nieuw paspoort te halen. Op het moment dat je Thailand verlaat vervalt de telling van de 90 dagen adresmelding. Jammer genoeg is het verlaten van Thailand (nog) niet verbonden met de 90 dagen database en dus weet het systeem dat niet en krijg je nog die mail. Heb ik ook gehad. Kreeg een mail ter herinnering dat het tijd was voor mijn 90 dagen melding en was al een maand in België.

   3. Bij terug binnenkomst begint dan de 90 dagen melding weer te lopen vanaf dag 1. Is altijd zo. Of je nu binnenkomt met een nieuw of oud paspoort. 90 dagen na binnenkomst is dan je eerstvolgende nieuwe meldingsdatum.

   4. Vervolgens heb je in Chiang Mai informatie uit je oude naar je nieuwe paspoort laten zetten. Wat dan soms gebeurd is dat ze daar ook nog een alles weer op dag 1 zetten. Ik weet niet of dat ook bij jou gebeurd is, maar is ook niet zo belangrijk. De datum die je van Chiang Mai hebt bekomen is nu de nieuwe referentiedatum voor je 90 dagen melding.

   Wat je nu moet doen?
   – Op punt 1 hoef je helemaal niet meer te reageren. Is iets dat automatisch door het systeem gebeurd is en had ook zo geweest als je geen nieuw paspoort had. Die referentiedatum bestaat niet meer omdat je Thailand ondertussen had verlaten.

   – De volgende 90 dagen referentiedatum is deze die je van Chiang Mai hebt bekomen. Tegen die tijd de online link openen, je inloggen en dan je melding versturen maar ditmaal natuurlijk met je nieuwe paspoortnummer. Klaar.

   Je ziet heel eenvoudig de uitleg.

   Je schrijft “Ik ben zeer benieuwd wat er gaat gebeuren als ik mijn on-line melding niet doe.”
   -Helemaal niets als je punt 1 bedoelt.
   -Maar je moet natuurlijk wel een 90 dagen melding blijven maken. De eerstvolgende keer is dan met referentiedatum die je van Chaing Mai hebt bekomen. Het systeem zal je daarna ook weer een herinneringen sturen, maar dan ook rekening houden met de laatste melding die je gemaakt hebt. Die met je nieuwe paspoort dus….

 2. Frans zegt op

  Dag Ronny, vorige week een online melding gemaakt van 90 dagen. Dus een week later nog geen reactie. Ik dacht na 3 werkdagen. Na de melding heb ik wel onmiddellijk een émail ontvangen dat mijn report binnen was op 5.september. Moet ik iets ondernemen denkt u?
  Mvg Frans Brusselmans

  • RonnyLatYa zegt op

   In principe is het inderdaad 3 werkdagen. Staat ook zo op de website

   De ontvangstmelding gebeurt automatisch maar dan moet het nog afgewerkt worden door iemand van je immigratiekantoor. Daar gaat het al eens minder vanzelfsprekend denk ik

   Wat je kan doen?
   – Contact opnemen met je immigratiekantoor zoals op het formulier staat dat je ontvangen hebt.
   – Krijg je geen antwoord dan zit er niks anders op dan toch zelf langs te gaan vrees ik met dat bewijs dat het ontvangen werd.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website