Melder: Janderk

Toen ik in 2005 mijn eerste 90 dagen melding moest doen was ik aangewezen op de immigration in Nan. Ik zelf woonde toen in Petchaboon (of Petchabun, want ja de schrijfwijze kan wel verschillen door heel Thailand) en moest dus ruim 3 uur reizen voor het doen van een 90 dagen melding. En omdat toen ook “wie het eerst komt die het eerst maalt” de norm was (tenzij je een tussenpersoon of een immigration ambtenaar kent en met geld kon aantonen dat je meer en belangrijker was dan al die anderen) moest ik vroeg weg (nog voor 4 uur in de ochtend) of ik moest een hotel nemen in Nan en in de ochtend vroeg me melden bij de toen al bestaande “Stop en go”.

Hoe anders is het nu.

Ik heb een agenda op mijn computer. Ik zet elke keer (al vanaf 2005) de datum van mijn 90 dagen melding in deze agenda met een reminder (voor de niet Engels sprekenden onder ons “een herinnering”) zodat ik 15 dagen voor het verlopen wordt gewaarschuwd. Sterker nog ik krijg een dag van te voren een herinnering dat “morgen” de 90 dagen melding komt.

Zo ook gisteren (op zondag 8 mei 2022) kreeg ik de melding. Ik dacht bij me zelf. Ïk doe deze melding vandaag want er werkt toch niemand bij de immigration en dan heb ik dat gewoon gehad en kan ik morgen andere dingen doen. Ik had buiten de immigration gerekend. want 15 dagen is 15 dagen en niet 16 dagen. Nadat ik alles had ingevuld en de gegeven wilde submitten (verzenden voor de niet Engels sprekenden) kreeg ik de melding dat mijn status nog “approved” was en dat het doen van een 90 dagen “not allowed” was (“Toegestaan” was en “niet mogelijk” voor de niet Engelsen).

Vanochtend om 01.40 uur kreeg ik een mail van de “noreply” officer van de immigration (5555, hahahaha voor de niet Thais sprekenden) dat mijn 90 dagen moest worden vernieuwd. Iets wat ik gisteren om 16.41 uur al had willen doen en verboden was, mocht ik vanaf vandaag vanaf 01.40 uur wel doen.
Dus zat ik hier nog voor de immigration bureau open was mijn 90 dagen melding te doen.
Geen lange reis (met een overnachting) zoals in 2005, maar rustig vanuit mijn “luie stoel”.
Geen sacherijnige immigration officers, geen “Thee money” of vriendjes politiek.

Voor de mensen die niet in vooruitgang geloven. Er komt nog een tijd dat ook de herhalende aanvragen voor een extension voor retirement of living with spouse ook via het internet kan.

Groet en leve de vooruitgang.

ps ik blijf wel mijn eigen agenda op de computer gebruiken, want evenals de Thai vertrouw ik alleen op mijn eigen systeem. En als deze 90 dagen internet mogelijkheid plotseling uitvalt (het is niet de eerste keer) heb ik de wettelijke verplichting om mijn 90 dagen zelf te doen. Ik kan me niet verschuilen achter het feit dat ik niet ben gewaarschuwd door de immigration (of een geautomatiseerd systeem van de immigration)


Reactie RonnyLatYa

Het kan maar zo makkelijk zijn.


Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”.


» Laat een reactie achter


Rating: 3.00/5. From 2 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website