Melding: Ron
Betreft: Immigration Samut Sakhon

Verlenging retirement visa Samut Sakhon. Nodige documenten waren in orde. Tijdens controle documenten, een nieuw papier voor extension of stay moeten invullen. Papier ondertekend voor kennisname van de straffen in geval van overstay. En eveneens een papier voor kennisname dat ik volgend jaar enkel nog een afschrift van de bank nodig heb dat elke maand het bedrag van minimum 65.000 baht op mijn Thaise rekening gestort wordt. Geen affidavit meer nodig bevestigde de immigratie beambte.

Na 1 uur alles geklonken, goede service.


Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

7 reacties op “TB Immigration Info Brief 117/19 – Immigratie Samut Sakhon – Jaarverlenging”

 1. Willem zegt op

  Ik lees geen onkomensveraring meer nodig? Optioneel of hoe zit dat? Ik zal nooit iedere maand 65000 baht naar Thailand overmaken omdat ik op mijn jaarverlenging van mijn non immigrant O maar 6 maanden per jaar in Thailand verblijf. De inkomensverklaring is daarmee ideaal voor mij.

  Mvg

  Willem

  • Ron zegt op

   De inkomstenverklaring zal niet meer geldig zijn.

   • Geert zegt op

    Inderdaad, ik kan bevestigen dat dit alvast zo is in Samut Prakan.
    Inkomstenverklaring of affidavit wordt niet meer aangenomen hier.
    Voorheen gebruikte ik ook het affidavit afgeleverd door de Belgische ambassade en ik voegde er ook telkens mijn bankafschriften bij van de ING bank zodat men werkelijk mijn inkomen kon controleren.
    Sinds dit jaar aanvaarden ze het niet meer, het geld moet dus effectief op THAISE bankrekening gestort worden. Er moet dus iedere maand minstens 65.000 baht op je Thaise rekening gestort worden vanuit het buitenland EN er moet een verklaring van de bank bij.

    Ik ben erg teleurgesteld met deze wijzigingen, het wordt ons steeds moeilijker gemaakt.

    Gegroet.

  • RonnyLatYa zegt op

   Het gaat hier specifiek over Immigration Samut Sakhon.
   Dat wil niet zeggen dat dit overal zo is.

 2. Erwin Fleur zegt op

  Beste RonnyLatYa,

  Ik volg alles betreft visa en de daar aan gekoppelde eisen.
  Nu vind ik dit ook een goede vraag, wat als je maar zes maanden(volgens Nedelandse wet) naar
  Thailand gaat.

  Ik neem aan dat de zelfde regels gelden voor een heel jaar bij een non immigrant ‘O’.
  Het is natuurlijk begrijpelijk dat dit geen visum vrije tijd kan zijn.

  Met vriendelijke groet,

  Erwin;)

  • RonnyLatYa zegt op

   Beste Erwin,

   Er zijn wel wat keuzemogelijkheden als je 6 maand als “Retired” in Thailand wil overbruggen.
   Elk met zijn voor-, nadelen en prijs.

   Wil je als “Retired” 6 maand ononderbroken in Thailand verblijven dan kan je
   – of een jaarverlenging aanvragen en dan zal je moeten voldoen aan de voorwaarden van die jaarverlenging. Minder dan een jaar verlengen kan niet als “Retired”.
   – of in je thuisland een visum aanvragen dat een ononderbroken verblijf in Thailand van 6 maand toelaat. Dat visum is dan het Non-immigrant O-A visum.

   Wil je als “Retired” 6 maand in Thailand verblijven, maar zijn “borderruns” geen probleem dan heb je de keuze tussen
   – een Non-immigrant O Multiple entry
   – een Non-immigrant O Single entry in combinatie met “Visa Exemption”
   – een Multiple Entry Tourist Visa (METV)
   – een Single Entry Tourist Visa (SETV) in combinatie met “Visa Exemption”
   Zoals je wel zal weten kan elke verblijfsperiode bekomen met een “Tourist visa” of “Visa Exemption” eventueel eenmalig verleng worden met 30 dagen bij immigratie.

   Keuze genoeg, maar over elk valt wel wat te zeggen.

 3. Ferdinand zegt op

  Ik zat me ook al af te vragen wat voor zin het heeft om iedere maand 65.000 baht over te moeten maken naar je rekening in Thailand. Als je dit een tijdje doet komt je saldo al snel boven de 800.000 baht uit en dat is op zich al voldoende om een jaarverlenging te verkrijgen. Als dat bedrag er op staat en er 5 maanden per jaar op blijft staan voldoe je toch aan de eis ? Of is dat een van de veranderingen van het afgelopen jaar.?

  Omdat ik nu voor het eerst een extention of stay heb gekregen, heb ik me voorzien van de ondersteuningsbrief van de Ambassade.. Mijn bedrag op mijn bankboekje in Thailand is momenteel slechts 450.000 baht.. en daar werd amper naar gekeken.
  De komende 12 maanden kan ik nog regelmatig dat bedrag aanvullen, maar echt niet met 65.000 baht per maand, want ik heb in NL ook nog de nodige kosten.. ik verblijf ook een half jaar hier In Thailand en een half jaar in NL.

  Misschien als je hier het hele jaar door woont, dat daar de eis om 65.000 baht per maand over te maken voor bedoeld is.. dat kan ik me beter voorstellen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website