Melder: RonnyLatYa

Ter herinnering en voor diegene op wie het van toepassing is. Denk eraan dat de vrijstelling van de verblijfsperiode eindigt op 31 oktober.

Wanneer je van de vrijstelling hebt genoten de laatste maanden en je toch nog langer wil blijven, dien je een verlenging te vragen voor 31 oktober. Vrijdag 30 oktober is in principe de laatste dag. Er zijn al immigratiekantoren die laten weten hebben niet open te zijn op zaterdag zoals de vorige keer.

Wanneer je verlenging wordt toegestaan, zal je initieel 60 dagen verblijf bekomen die ingaat op 1 november. 60 dagen geldt niet voor jaarverlengingen natuurlijk.

Normaal zijn de voorwaarden nog steeds dezelfde om een verlenging te bekomen, d.w.z. enkel indien je niet kon terugkeren door COVID-19 maatregelen (geen vlucht, grenzen van je land gesloten, etc). Dat dient dan bevestigd te worden door een brief van de ambassade.  Of om medische omstandigheden waardoor reizen niet toegestaan is en dit dien je dan te bevestigen door een medisch attest.

In alle andere gevallen en wanneer je geen verlenging vraagt dien je het land te verlaten voor 31 oktober.

Men heeft wel de deur nu wat meer opengelaten en er bijgezet dat je immigratiekantoor kan beslissen over de voorwaarden en de voor te leggen bewijzen. Zo kom je waarschijnlijk weer in het straatje dat je bij de ene de 60 dagen zal krijgen en bij de andere niet. Niks nieuws wat dat betreft.

Zie ook bijlage:

Rating: 5.00/5. From 2 votes.
Please wait...

9 reacties op “TB Immigration Info Brief 081/20: Einde vrijstelling 31 oktober”

 1. Geertg zegt op

  Dan heeft men nog 4 dagen om alles in orde te maken. Maar het zal wel weer worden dat Thailand vreemdelingen of toeristen buiten zet.

  • Francois Nang Lae zegt op

   Vreemde opmerking. Blijkbaar is de behoefte om te mopperen zo groot dat er zelfs gemopperd wordt op zaken die goed geregeld zijn. Ieder land zet mensen zonder geldig visum buiten. Thailand heeft dat al maandenlang niet gedaan. Dat 31 oktober de einddatum is is al een paar weken bekend. Wie het betreft had dus al actie kunnen ondernemen.

  • Lung addie zegt op

   “Dan heeft men nog 4 dagen om alles in orde te maken.” Ik vind wel heel kort door de bocht en totaal onterecht. ZE hebben 4 dagen om alles in orde te maken? NEEN meneer, ze hadden MAANDEN om alles in orde te brengen maar, wat verwachtten ZE? Meer, meer en nog meer amnestie, liefst voor eeuwig. Iedereen die het wou kon Thailand verlaten en naar hun thuisland terugkeren. Dit is trouwens een keuze welke ze zelf maakten door ipv hier met een jaarverlenging te verblijven te verkiezen om met een Multiple Entree om de drie maanden het land te moeten verlaten en vlug eens te borderhoppen of, jaarlijks hun gezin in Thailand voor 4 maanden te verlaten om in hun thuisland verder te kunnen genieten ziekenzorg…. het is een eigen keuze en nu hebben die pech.Thailand heeft zich met de amnestie toch wel niet van zijn slechtste kant laten zien. En, mensen die hier vele maanden of zelfs jaren verblijven kan ik moeilijk toeristen noemen. Maar ja, kritiek kan je altijd leveren als het niet in je straatje past.

 2. l.lagemaat zegt op

  Zaterdag 31 October is Loy Kratong.
  De meeste overheidsdiensten zijn dan gesloten.

  • RonnyLatYa zegt op

   Dat is toch ook zo zonder feestdag op zaterdag.

  • janbeute zegt op

   Bij mijn weten zijn bijna alle overheidsdiensten al jaren gesloten op Zaterdag en Zondag.
   Om nog maar te zwijgen over de vele feestdagen, waarbij de niet overheids dienaren dus de Thaise gewone man gewoon door moet werken.
   Wanneer Loy Kratong op een doordeweekse werkdag valt dan zijn ook alle overheids instellingen waaronder ook scholen gewoon open.

   Jan Beute.

   • lung addie zegt op

    Loy Khratong is geen officiele feestdag en is zelfs geen Boeddhistische feestdag. Dat de Immigratiekantoren gesloten zijn is, zoals Jan zegt, omdat deze normaal gezien tijdens de weekends niet geopend zijn.

 3. Antony zegt op

  Net mijn 90 dagen melding gedaan in Prachin Buri, binnen 10 minuten klaar

  Ben het helmaal eens met Francois Thailand heeft inderdaad maanden lang de mensen de kans gegeven om hun zaken in orde te maken.

  Groetjes,
  Antony

 4. RonnyLatYa zegt op

  De Nederlandse ambassade heeft er ook wat over geschreven op hun website.

  De brief van de ambassade lijkt niet meer nodig en kan vervangen worden door een “Consent Form” (wel speciale benaming dat men aan het formulier hier geeft). Kan je downloaden via de link.

  Volgende tekst is ook voor mij nieuw.
  “Vreemdelingen die na 31 oktober in Thailand willen blijven, moeten uiterlijk 31 oktober een aanvraag voor verlenging indienen bij de Thaise immigratiedienst. Na deze datum kan men nog 90 dagen lang verlenging van verblijf aanvragen, maar wordt een boete in rekening gebracht.”

  https://www.nederlandwereldwijd.nl/actueel/nieuws/2020/10/28/informatie-over-verlenging-van-tijdelijk-verblijf-in-thailand-voor-nederlanders-zonder-geldig-visum


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website