Melder: Antony

Thailand Elite Visa houders binnenkort toestemming om naar Thailand te reizen. Gisteren van Thailand Elite de volgende e-mail ontvangen aangaande toestemming om weer Thailand binnen te komen:

Dear Valued Members,

Greetings from Thailand Elite.
We would like to inform you that the government, through the Centre for COVID-19 Situation Administration (CCSA), has approved our principle to give permission to Elite Visa Holders to enter Thailand.
However, we must inform you that the principle is just the first step of the overall process, as it has only been approved, but it is not immediately effective.
After this process, Thailand Privilege Card Company will be attending meetings with other organizations such as the Ministry of Foreign Affairs, and the Ministry of Public Health, and other relevant ministries to finalize details of the principle before implementation.
The government would like to ensure that this allowance will cause no problem and that the second wave of infection will not take place. Visits will be allowed to begin after all details and procedures have been approved with limited quotas and conditions in the first phase.
We always keep in mind that our members are miserably waiting for further information. And we do hope that we will be able to come to a conclusion of guidance on entry in the very near future. Your kind patience will be highly appreciated as always.

Thailand Privilege Card Co.,Ltd.
110/2 North Sathorn Road, Silom, Bangrak, Bangkok 10500 Thailand
Telephone : +66 (0) 2352-3000 

https://www.thailandelite.com


Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

No votes yet.
Please wait...

14 reacties op “TB Immigration Info Brief 048/20: Vraag om toegang voor Thai Elite Visa houders in principe aanvaard, maar nog niet effectief.”

 1. Vincent zegt op

  Betekend dit nu dat de rijkere onder ons straks als eerste (of als enigste) naar Thailand mogen ?

  MVG Vincent

  • RonnyLatYa zegt op

   Het is natuurlijk ook een vorm van promotie voor het Thai Elite program

 2. Franc zegt op

  Beste Ronny ,

  Heb op de website van hun gekeken en zie dat je een Elite Membership kunt aanvragen voor 5 jaar en kost 500.000 Bath met multiple entry’s Om toch naar Thailand te kunnen reizen als “ gewone toerist “ zou dit toch een optie zijn om alsnog Thailand binnen te komen ?

  Met vriendelijke groeten Franc

  • RonnyLatYa zegt op

   Je kan hun altijd eens contacteren voor info, maar het is eventueel een oplossing.

  • Herman zegt op

   Als Thailand van mij verlangt dat ik als gewoon toerist voor een half miljoen baht ‘elite Visa holder’ word kunnen ze het aldaar onderhand schudden. Laten we met z niet allen proberen normaal te doen en wachten tot de corona-gekte de wereld uit is.

   • MikeH zegt op

    Het is maar de vraag of de “Corona-gekte” wel binnen afzienbare tijd de wereld uit is. En zelfs dan kan het nog lang duren voor gewone toeristen weer in Thailand worden toegelaten. De gemiddelde vakantieganger heeft natuurlijk niets aan een Elite -card en er zijn bovendien genoeg alternatieven voor Thailand. Als er voor mij geen sterke persoonlijke redenen waren zou ik er ook niet over piekeren.

  • Willy zegt op

   Ik las op hun site dat het 2 mljn bath was om lid te worden en jaarlijks een bijdrage van 20.000 bath en dat je moet rekenen op een 3 maand vooraleer je lid bent. Ze moeten controleren of je nergens strafblad e.d. hebt

   • Roland zegt op

    Wat je daar vermeldt is slechts een deel van de koek.
    Er zijn meerdere formules, wat je daar aanhaalt is de duurste versie.
    Er is de mogelijkheid om voor 5 jaar, 10 jaar en voor 20 jaar te kiezen.
    5 jaar kost 500.000 THB
    10 jaar kost 800.000 THB
    20 jaar daar bestaan 2 varianten, één voor 1.000.000 THB en een voor 2.000.000 THB en bij die laatste komt daar nog eens 20.000 THB per jaar extra boven op.
    Het verschil zit hem in de bijkomende aangeboden (meestal overbodige) diensten.

   • Roland zegt op

    Wat die wachttijd betreft is dat in theorie inderdaad zo.
    Echter in de praktijk duurt het echter zelden langer dan 6 tot 8 weken, maar soms duurt het slechts één maand.
    Je moet inderdaad een schoon strafblad hebben (zou er nog aan mankeren) maar de meeste aandacht spenderen ze aan het feit of je al of niet overstay heb gepleegd.
    Maximum één keer de laatste 3 jaar zouden ze door de vingers zien als het om een heel kleine periode zou gaan, ik vermoed enkele dagen en dan nog “accidenteel”…

 3. john zegt op

  het is half mio baht om gewoon lid te worden. geldigheid 5 jaar. Je kunt upgraden naar hoger segment , dat kost je nog eens 1,5 mio baht. Geen jaarlijkse fees. Zo heb ik het gelezen.

 4. peter zegt op

  Het beste zou zijn Elite easy acces, 1 Mbaht voor 20 jaar.
  Immers mocht je blijven op een andere visa, moet je altijd de 800 Kbaht of 400 Kbaht houden op een bankrekening. Weet niet eens of deze stelling blijft gehanteerd, staat niet vermeld.
  Vind de gehele omschrijving nogal summier.
  OK, las net uit oudere posting van kaarthouders, dat dit zo is. Geen 400 of 800 kbaht meer.
  Dan wordt dus toch wel aantrekkelijk. Je bent sowieso het geld kwijt, maar hoeft niet elk jaar te gaan leuren, in rijen staan en reizen te onder nemen naar de Immigration buro.

  Weet wel dat de kaart naar de Thaise wet is gemaakt en zodra er een wetswijziging is op visa’s, kan de kaart veranderd worden en evt dus dan ook de privileges.
  Is de vraag of je kaart dan nog wat waard is of dat er dan een nieuwe kaart komt met aangepaste privileges.
  En/of de oude kaart dan geldig blijft zolang deze geldig is en/of wordt veranderd na 5 jaar, bij vernieuwing. “T is een keuze.
  .

  • ann zegt op

   de 90 dagen melding blijft wel bestaan?

  • Roland zegt op

   De formule van 20 jaar voor 1 milj. baht is rekenkundig uiteraard de voordeligste formule.
   Hangt natuurlijk af van vele elementen, ieders leven is niet hetzelfde en ieders situatie evenmin.
   Maar voor iemand die de 70 nadert lijkt mij dit wel het best. De kans dat je de 90 haalt of overschrijdt is niet zo evident.
   En dan bent je gerust voor de rest van je leven.
   Het is inderdaad zo dat je die 800.000 baht welke bevroren staat op een Thaise bank eigenlijk toch als verloren kunt beschouwen. En voor een Thai Elite hoeft je geen geld op een Thaise bank aan te tonen.
   Wat u daar zegt over mogelijke wijzigingen van de regels en bepalingen dat is inderdaad mogelijk maar die wijzigingen gaan dan alleen in voor nieuwe lidmaatschappen. Aangezien je een soort van contract afsluit met Elite Card Company blijft dat contract uiteraard bestaan voor de volle duur van het contract.
   Maar het belangrijkste is wel dat je “zielerust” hebt en af bent van al die jaarlijkse stress en willekeurigheden en eeuwige papiermolen bij Immigratie.
   Voor diegenen die minstens een keer per jaar Thailand verlaten zullen zich zelfs gedurende de termijn van het contract niet meer moeten aanmelden bij Immigratie voor een jaarlijkse verlenging.
   De 90 dagen melding blijft wel bestaan maar dat kan eenvoudig online gebeuren of indien je dat wenst doet Thai Elite dat voor jou. Dan brengt je je paspoort bij hen binnen en na drie dagen kan je het terug daar ophalen.
   Maar gemak en “zielerust” heeft natuurlijk ook zijn prijs… dat is trouwens voor alles zo in het leven.

 5. Han zegt op

  Die 800.000 hoeven niet verloren te gaan, die kun je nalaten aan een partner of een goed doel.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website