Melder: Karel

Ik woon op Koh Phangan en mijn jaar Retirement Extention of Stay loopt 29 april a.s. af. Voor een nieuw jaar ontving ik – binnen 5 dagen – inmiddels de Visum Ondersteunings Brief van de Dutch Embassy. Om mijn overtocht voor een van de komende dagen voor te bereiden richting Immigration Office Koh Samui, bezocht ik de haven van Phangan. Met een hele opstelling van corona gerelateerde en bevolkte tentjes aanwezig.

De eerste reactie van degene die mij te woord stond was , na terugkomst van Samui moet ik voor 14 dagen in quarantaine, omdat op Samui corona is vastgesteld en ik dus mogelijk het op Phangan zou importeren. Na enig dralen van mij kwam een oude Thaise bekende op mij af en meldde dat ik tot 3 maanden na 8 april vrijgesteld ben van welke verlenging dan ook. En dat ik met een gerust hart 29 april kan laten voor wat het is, en zonder hernieuwde Extension tot in ieder geval 8 juli a.s. onder de pannen ben.

Zij zei mij, je kunt het online terugvinden. Ik heb gezocht en gedaan, maar kan het niet vinden. Voor mijn eigen geruststelling heb ik daarom vanmorgen Immigration Office Surat Thani, waaronder Samui ressorteert, gebeld. Waar mij door een goed Engels sprekende medewerkster werd bevestigd wat mij gisteren al duidelijk was gemaakt.


Reactie RonnyLatYa

De enige vrijstelling die ik ken is deze van de 90 dagen adresmelding. Momenteel is dat officieel tot 30 april. Maar dat heeft dan niks te maken met een jaarverlenging. Voor buitenlanders geldt wel een automatische verlenging van de verblijfsperiode tot 30 april. In principe vallen jaarverlengingen daar niet onder en kunnen die normaal aangevraagd worden.

Zie ook TB Immigration Info Brief 023/20 : Nieuwe immigratieregels goedgekeurd en van kracht – /www.thailandblog.nl/dossier/visum-thailand/immigratie-infobrief/tb-immigration-info-brief-023-20-nieuwe-immigratieregels-goedgekeurd-en-van-kracht/

Er is momenteel wel een voorstel om die maatregelen te verlengen tot 31 juli, maar dat moet nog ondertekend worden door de PM en dient dan nog te verschijnen in de Royal Gazette voor dat in voege kan komen. Dat zijn de enige vrijstellingen die nu officieel zijn. (De andere twee maatregelen zijn niet van toepassing op jou).

Een vrijstelling van de jaarverlenging tot 3 maand na 8 april is mij dan ook onbekend. Maar misschien hanteert Surat Thani wel uitzonderlijk en/of eigen regeltjes wanneer het de eilanden betreft. Dat weet ik niet.

Zorg alvast dat daar op een of andere manier duidelijk over is en er geen misverstanden zijn tussen de 90 dagen adresmelding en een jaarverlenging. Dat gebeurt wel meer.

Maar anderzijds, veel keuze lijk je nu ook wel niet te hebben gezien het quarantaine risico bij terugkomst.

******

Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “TB Immigration Info Brief 031/20: Vrijstelling van verlenging”

 1. Karel van der Bijl zegt op

  Uit mijn praktijk van rondvragen de afgelopen dagen blijkt ook nu weer dat men het ‘denkt’ te weten en je zo dus verkeerd adviseren; gisteren nog Head Office Police bezocht en daar zongen 5 agenten in koor dat ik echt geen actie hoefde te ondernemen …
  Mede op aangeven van Ronny ben ik door gaan graven; een bevriende Thai met connecties belde met Immigration Office Koh Samui en hij meldde mij dat ik komende dagen toch echt daar naartoe moet met mijn NON Immigrant “O” om een Extension of Stay van 1 jaar aan te vragen op basis van Retirement, zoals de laatste stempel vermeld …
  Met aanvullend resultaat dat ik bij terugkomst op Koh Phangan 14 dagen in quarantine moet …

 2. piet zegt op

  piet zei op 22 april 2020 om 19:22 op uw eerste posting en zegt dat vandaag 23 april 2020 nogmaals:
  Volg deze link, lees en dan zal het duidelijk zijn.
  https://www.pattayamail.com/news/most-visas-extended-automatically-296486
  Helaas, uw bevriende Thai met connecties heeft het juist.
  Suc6

  • Karel van der Bijl zegt op

   Dank je wel voor de link naar PattayaMail Piet … zie ik het voor het eerst ook in geschreven vorm … !

 3. RonnyLatYa zegt op

  Piet zegt natuurlijk daarmee niks… 🙂

 4. Karel van der Bijl zegt op

  Ik vertel anderen hier op Koh Phangan, dat ik maandag afreis naar Koh Samui voor mijn 1 jaar – Retirement – Extension of Stay … ze verklaren me stuk voor stuk voor gek … en roepen zonder uitzondering: 31 juli voor iedereen …

  • RonnyLatYa zegt op

   En die moeten ook allemaal hun jaarverlening halen tussen nu en 31 juli.
   Want anders is het wel gemakkelijk iemand gek te verklaren als je niet in dezelfde situatie zit natuurlijk.

  • Renévan zegt op

   Als die maatregel voor iedereen zou gelden dan houdt dat in dat er nu niemand hoeft te verlengen. Dan staan er dus 1 augustus honderden mensen bij immigratie op de stoep om dat dan te doen, met een grote puinhoop ten gevolge. Dat gelooft u toch zelf niet.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website