Melder: Cees

Ik ben er in geslaagd om een nieuwe ziektekostenverzekering af te sluiten die voldoet aan de eisen van Immigratie mbt een O-A visum. Ik had al een verzekering, maar met alleen Inpatient dekking. Bij mijn laatste jaarverlenging werd er al om gevraagd, maar de nieuwe eis was pas 3 dagen later van kracht.

Bij de eerst volgende 90 dagen melding werd er weer naar gevraagd, terwijl dit toch geen eis is voor 90 dagen melding, hoefde ook niets te laten zien, maar zat me toch niet lekker.

Daar mijn bestaande verzekering nu in 2 jaar 50% duurder is geworden en loopt tot 70 jaar dacht ik het maar eens na te vragen bij mijn tussenpersoon om de polis om te zetten naar een polis die geaccepteerd kan worden door Immigratie, 400.000 IP en 40.000 OP, nou, dit bleek onmogelijk.

Ze hebben nog wel hun best gedaan om een alternatief te vinden, maar daar werd ik ook niet geaccepteerd. Ben dus zelf op zoek gegaan aan de hand van het lijstje van Immigratie, Longstayvisa.org, ik kwam uit bij Falcon, dat leek me wel wat, 48.600 thb per jaar tot 80 jaar.
Met Falcon gemaild met wat vragen, kreeg snel antwoord in keurig engels, applicatieformulier gekregen, ik heb het direct ingevuld en opgestuurd, dat was op vrijdagmiddag. Tot mijn verbazing kreeg ik maandagmorgen al een mail, ja, u bent geaccepteerd en na overboeken van de poliskosten maken we het verder in orde, dus dat heb ik gelijk gedaan. Vandaag, donderdag, kreeg ik een certificaat in Thai en Engels voor Immigratie, volgende week krijg ik de polis en een pasje per post. Sneller kan toch niet….

Ik zie de volgende jaarverlenging nu weer met vertrouwen tegemoet, het enige waar ze nu nog over kunnen piepen is dat de data van polis en verlenging niet gelijk lopen, maar volgens mij is dit alleen aan de orde als je Thailand binnen komt, weet iemand hier meer van of heeft ervaringen?


Reactie RonnyLatYa

Gezien polis en verlenging niet gelijk lopen, bestaat de mogelijkheid dat je volgende verlenging geen jaar zal bedragen maar slechts tot het einddatum van je ziekteverzekering. Misschien moet je dus sneller terugkomen om dan wel weer een jaarverlenging te bekomen, omdat polis en jaarverlenging dan wel weer gelijk lopen.

Het is maar iets dat ik verwacht dat mogelijk kan gebeuren. Laat maar eens horen wat het uiteindelijk resultaat was.

Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie.

Gebruik hiervoor enkel https://www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

No votes yet.
Please wait...

18 reacties op “TB Immigration Info Brief 014/20: Ziektekostenverzekering O-A visum”

 1. Je kan natuurlijk op eigen houtje een ziektekostenverzekering gaan zoeken, maar ik zou in dat geval toch AA insurance https://www.aainsure.net/nl-health-insurance.html inschakelen. Zij overzien de totale markt van aanbieders en kennen ook eventuele addertjes onder het gras. Het is een misverstand dat als je een assurantietussenpersoon inschakelt dit duurder is dan rechtstreeks bij de verzekeraar. Als er problemen zijn met een verzekeraar krijgt een tussenpersoon meer voor elkaar dan jij als individueel persoon. Waarom zelf zoeken als er een specialist is die dat voor jou kan doen.

 2. Jan VC zegt op

  Ik kan Peter alleen maar bijtreden.
  Ik ben met AA Insurance in zee gegaan en werd zeer goed bijgestaan in het maken van mijn keuze voor mijn ziekteverzekering!
  Dat het ook in het Nederlands kan is voor mij leuk meegenomen! Zij beschikken over de kennis om de aangeboden polissen goed van elkaar te kunnen onderscheiden.
  De premies, die je betaald zijn gelijk aan de premies, die je rechtstreeks aan de verzekeringsmaatschappij zou moeten betalen.
  Ik schafte me via hen eveneens een reisverzekering aan voor mijn bezoek aan België en kwam een stuk goedkoper uit dan bij mijn vroegere verzekeringsmaatschappij!
  Je zou bijna denken dat ik een procentje overhoud op de loftrompet die ik hier steek! 🙂
  Was het maar zo! 😉
  Maar alle gekheid op een stokje. Ik raad het iedereen aan.

 3. Henk zegt op

  Een premie van THB 48,6K per jaar is alleszins redelijk. Voor velen te betalen. Pmnd kom je op THB 4050. Maar inzender Cees zegt niet hoe oud hij is, ook geeft hij niet aan hoe de stijging van de te betalen jaarlijks verloopt tot aan zijn 80ste levensjaar, noch zegt hij wat daarna in het verschiet zit. Je zult maar 80 jaar oud zijn, je verzekering stopt die bij “O-A” hoort, je moet Thailand verlaten om elders een visum “O” te regelen.
  Een gang via AA Insurance Hua Hin is inderdaad te prefereren.

 4. Victor zegt op

  Mijn ziektekostenverzekering heb ik ook afgesloten via AA Brokers. Helemaal NIETS mis mee en de aardigheid is dat mijn polis straks wordt aangepast. De verzekeraar stort de premie terug en laat de nieuwe verzekering ingaan op de dag dat mijn nieuwe visum van kracht wordt. In mijn geval 19 oktober aanstaande. Zodra dit EENMAAL gedaan is, is het probleem dus definitief opgelost omdat ingangsdatum ziektekostenverzekering altijd gelijk zal zijn aan ingangsdatum verlening visum 🙂

 5. Joop zegt op

  Dank voor de tip!

 6. jay zegt op

  Hoe oud ben jij Cees?

 7. Don zegt op

  Om de polis en verlenging gelijk te laten lopen waarom niet bijbetalen en de bestaande polis vernieuwen naar een eerdere begin datum i.e. de begin datum datum van de laatste verlenging.

 8. Driekes zegt op

  Best wel vreemd dat de premie niet meer omhoog gaat na 66 jaar bij Falcon en ze dekken per geval tot 100.000 baht, dan moet je toch niet teveel mankeren en zeker niet naar goed ziekenhuis gaan, bij de staats ziekenhuizen zal je er genoeg aan kunnen hebben maar beter iets dan niets als je geen andere keus hebt.

 9. Roland zegt op

  Sorry maar op de officiële lijst van verzekeraars die in aanmerking komen voor O-A Visa kom ik geen enkele maatschappij tegen met de naam FALCON !
  Deze lijst is me enkele maanden geleden toegestuurd door Matthieu van AA Insurence.
  Is die lijst misschien recent veranderd of aangevuld ?

  • Rene Martin zegt op

   Hier kan je de lijst van verzekeraars vinden: longstay.tgia.org .

  • Sjaak S zegt op

   Ik vond een verzekering met de naam Falcon hier: https://www.falconinsurance.co.th/index.php?name=Product&product_catid=2

  • Matthieu Hua Hin zegt op

   Best Roland,
   De lijst wordt inderdaad nog steeds uitgebreid. Falcon komt op de vergelijkingslijst die wij zelf hebben gemaakt inderdaad niet voor omdat de dekking per ziekte/ongeval varieert van 40,000 baht voor het goedkoopste plan tot 100,000 baht voor de duurste optie. Dat zijn bedragen die niet bepaald zoden aan de dijk zetten…..
   Voor diegenen die meer informatie wensen te ontvangen over de NON OA polissen: stuur gerust een mailtje naar matt@aainsure.net.

 10. Cees zegt op

  Bij deze mijn reactie en antwoorden op de vragen aangaande mijn bijdrage over de ziektekostenverzekering.

  Ik heb op geen enkele wijze kritiek geuit op verzekeringsmakelaars, ik was enkel teleurgesteld dat mijn huidige makelaar mij niet kon helpen aan een voor mij passende verzekering, mijn inzending was bedoeld om mijn ervaring te delen en wellicht ten dienste te zijn voor iemand in dezelfde situatie.
  Het niet geaccepteerd worden door 3 maatschappijen komt door het feit dat ik diabetes heb, niet ernstig gelukkig, slik hiervoor Metformine, zal heus de enige niet zijn, en bij mijn huidige verzekering was dit een uitgesloten aandoening, zoals ook bij de nieuwe. Ik neem aan dat dit bij alle maatschappijen zo is, of kan de hier veel genoemde makelaar dit omzeilen en tot acceptatie dwingen? Ik denk van niet.
  Na de 3 afwijzingen via een makelaar en het wel geaccepteerd worden door zelf bij Falcon aan te melden zie ik even niet de toegevoegde waarde van een makelaar in mijn geval, namelijk het verkrijgen van een door Immigratie geaccepteerde verzekering die in mijn budget past.
  Maar een ieder moet doen zoals hijzelf goed dunkt naar eigen vermogen en budget, geen probleem.

  Falcon staat in de lijst van Immigratie longstay.tgia.org, waarom deze niet op de lijst van de veel genoemde makelaar staat weet ik niet, vraag het hun.
  De genoemde 100.000 thb is uitkering bij overlijden, bij alle andere kosten staat actual cost.
  De andere uitkeringen als kosten per dag bij opname dekken voldoende de kosten van het Ekkachon prive ziekenhuis in Buriram en deze staat ook op hun lijst Hospital Network
  De instap mogelijkheid bij Falcon is tot 80 jaar, daarna renewal only.
  Ik wordt eind maart 68 en woon in een klein dorpje zo’n 25 km van Buriram.
  Het niet synchroon lopen van de data van verlenging en polis zie ik niet als een groot probleem, kan makkelijk opgelost worden, de afloop hiervan zal ik melden na de volgende verlenging in oktober.

 11. maryse zegt op

  Voor wat het waard is hierbij mijn bijdrage ter informatie.
  Ik was vandaag bij Immigration in Pattaya-Jomtien voor de jaarlijkse verlenging van min verblijf in Thailand; geen enkele vraag over een ziektekostenverzekering gehad.
  Alleen ‘business as usual’: allerlei kopieën uit het passport, bewijs van huurcontract en bewijs van voldoende inkomen.

  • Sjaakie zegt op

   @ Maryse, jouw bijdrage ter informatie kan wel eens heel wat waard zijn.
   Want dit is verrassend nieuw nieuws en is in tegenstelling met wat anderen ervaren hebben waar een zorgpolis nog wel getoond moest worden. Goede reden om het daar nog maar eens na te vragen.
   Voor de zekerheid, heb jij een O-A Visa op basis waarvan je de verlenging van je verblijfsperiode aanvraagt? Of heb je een Non O Visa? Indien het laatste dan hoef je geen zorgpolis te hebben.
   Zou je in je paspoort willen nakijken wat er vermeld staat in je laatste Visum stempel, dus niet bij een verlenging?
   En indien van toepassing zou je dat ook willen nakijken in de stempel van de overzetting van je Visa naar je nieuwe paspoort? Ben benieuwd. Bedankt.

   • Maryse zegt op

    Ik heb inderdaad een Non O visa.

  • fred zegt op

   Als uw verlenging niet gestoeld is op een eerder O-A visum is dat niet meer dan normaal. Heel waarschijnlijk kwam U Thailand binnen met een NON-O.
   De verplichte verzekering gaat alleen mensen aan met een verlenging retirement maar wel voortvloeiend uit een O-A.

   • Maryse zegt op

    Ik heb inderdaad een Non O visa.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website