Thaise vrouwen spreken tot de verbeelding bij Westerse mannen. Velen proberen hun geluk te vinden in het ‘Land van de Glimlach’. Soms teleurgesteld in westerse vrouwen, zoeken ze hun heil over de grenzen.

Al snel verkocht

De knappe Thaise vrouwen met slanke figuurtjes en lange zwarte haren doen mening mannenhart sneller kloppen. Wanneer ze dan ook nog eens charmant en sexy zijn, ben je al snel verkocht. Toch zegt de verpakking weinig over de inhoud. Maak niet dezelfde fout die je voorgangers hebben gemaakt, door totaal onvoorbereid je in een avontuur te storten.

Tips voor de zoektocht

Hoe begin je de zoektocht? En hoe weet je of jouw ‘droomvrouw’ ook werkelijk een droomvrouw is en geen (ex)bargirl die slechts als doel heeft jou kaal te plukken? Wij geven je enkele tips.

Laten we eerst eens naar wat cijfers kijken. Volgens een artikel wat ik kreeg opgestuurd (helaas geen bronvermelding) zijn de relaties tussen farang (westerlingen) en een Thaise als volgt tot stand gekomen:

 • 60% heeft een Thaise partner in een bar ontmoet.
 • 30% heeft zijn Thaise vrouw of vriendin via online dating leren kennen
 • 20% heeft gebruik gemaakt van een relatiebemiddelingsbureau.
 • 10% is door zijn werk, studie of vriendenkring in contact gekomen met een Thaise vrouw.

We bespreken de voor- en nadelen van het bovenstaande.

Een Thaise vrouw uit een bar

Laat ik voorop stellen dat er veel westerse mannen gelukkig zijn met een Thaise vrouw die ze in een bar ontmoet hebben. Toch is hier een waarschuwing wel op zijn plaats. Een bar is niet de juiste keuze om je zoektocht naar een betrouwbare Thaise partner te beginnen. Iemand die weinig weet over het barleven in Thailand en de dames die daar werken, kunnen flink op hun snufferd gaan. Je zult niet de eerste zijn. In sommige gevallen kan het je veel geld kosten.

Er zijn genoeg Thaise vrouwen die in een bar werken om een farang te ontmoeten en bereid zijn uit het barleven te stappen. Maar je hebt redelijk wat mensenkennis, gezond verstand en kennis van Thaise cultuur (Isaan) nodig om het ‘kaf van het koren’ te scheiden. In dit geval adviseer ik je om eerst ‘After the Rush‘ te lezen.

Online dating via datingsites

Mannen die op zoek zijn naar een Thaise of Aziatische vrouw kunnen daar thuis vanachter de computer mee beginnen. Online dating is een prima manier om in contact te komen met Thaise vrouwen. Ook in Thailand wordt internet door vrouwen veelvuldig gebruikt als eerste stap in de zoektocht naar een westerse man. Deze methode is dan ook meer geschikt voor nieuwkomers. Je kunt je beter voorbereiden en eerst met elkaar chatten en e-mailen.

Eerder heb ik een vrij uitgebreid artikel geschreven over dit onderwerp: “Dating met een Thaise vrouw” lees dat eens goed door. Ook hier is voorzichtigheid geboden. Stuur nooit zomaar geld op en bewaak je privacy. Er zijn natuurlijk ook Thaise vrouwen met minder oprechte bedoelingen, zij zoeken vooral een sponsor. Sommigen zijn erg sluw. Het kunnen bargirls zijn die het daten gebruiken om met nog meer potentiële sponsors in contact te komen.

Een relatiebemiddelingbureau

Dit is een stuk veiliger maar een nogal kostbare manier. Je weet nooit met wie je in zee gaat. Iedereen kan immers een relatiebemiddelingbureau beginnen. Hierbij spelen vooral commerciële motieven een rol. Het is hier zaak je vooraf goed voor te bereiden. Naast de soms torenhoge inschrijf- en bemiddelingskosten moet je ook rekening houden met de kosten voor een reis naar Thailand om je geliefde in spé te ontmoeten. Stel dat de ontmoeting tegenvalt dan ben je al veel geld kwijt zonder enig resultaat. Ik heb geen ervaringen met relatiebemiddelingbureaus dus ik kan geen tips of adviezen geven. Mijn persoonlijke voorkeur zou dan ook uitgaan naar online dating.

Via vrienden en kennissen

Dit is veruit de beste methode. Je weet dan meestal al van te voren wat voor vlees je in de kuip hebt. Als je iemand kent met een Thaise partner dan zou je hem of haar kunnen vragen te bemiddelen en jouw te introduceren. Facebook is ook een goede optie om je te oriënteren en contacten te leggen. Je kunt dan zien of je gezamenlijke vrienden hebt, via deze personen kan je vooraf informatie inwinnen.

De tips op een rijtje:

 • Het bargirl circuit is, zeker voor newbies, minder geschikt om een Thaise vrouw te ontmoeten.
 • Online dating kan prima werken mits je ook zorgt voor een goede voorbereiding. Lees de tips (Dating met een Thaise vrouw) om teleurstellingen te voorkomen.
 • Een bemiddelingbureau kan een optie zijn maar kost veel geld.
 • Via Facebook kan je in contact komen met Thaise vrouwen. Zoek vooral onder jouw vrienden. Kijk of je via die vrienden in contact kunt komen met een Thaise vrouw.
 • Ken je iemand die een relatie heeft met een Thaise? Probeer dan via haar in contact te komen met andere Thaise vrouwen. Deze methode is het meest betrouwbaar.
 • Verdiep je in de cultuur van Thailand en weet dat veel vrouwen in Thailand financieel verplichtingen hebben jegens de familie. Het boekje  ‘Thaise Koorts‘ is daarvoor wel een aanrader.
 • Stort je niet zomaar in een Thais avontuur, je komt dan van een koude kermis terug. Zorg dat je voldoende informatie hebt over de voor- en nadelen van een relatie met iemand uit een andere cultuur.
 • Realiseer je dat je altijd te maken krijgt met vooroordelen uit je omgeving indien je een relatie hebt met een vrouw uit Thailand.

Betrouwbare gratis datingsites voor online dating met Thaise vrouwen:

 • Asia Friend Finder (tip)
 • Thai Love Links (tip)

22 reacties op “Op zoek naar een Thaise vrouw? Lees de tips van Thailandblog”

 1. Hansy zegt op

  Ik zit op date in asia, en het gebruik (en dus ook uitwisseling van berichten) van deze site is volledig gratis. Hoe deze website aan haar inkomsten komt, weet ik niet.

  Overigens niet op zoek naar een Thaise, maar een Filippijnse. Kontakten daarmee lopen veel gemakkelijker, het cultuurverschil is aanmerkelijk kleiner.

  • Steve zegt op

   Ik heb dat ook gehoord. Waarschijnlijk omdat ze op de Filipijnen christelijk zijn ipv boeddhist.

   • chaika zegt op

    het is eerder zo dat ze op de Filipijnen bijna allemaal behoorlijk engels spreken en in TH,vergeet het maar

    • hans zegt op

     De filipijnen heb ik eens gelezen hebben 700 dialecten, dus dat word lastig onder invloed van de amerikanen word er daar op de lagere school al engelse les gegeven. Het cultuurverschil is ook groot hoor, aangezien de paus predikt dat je het zonder een regenjasje (aids for free) moet doen, liggen de kindertjes overal in het huis te slapen.

     Gelukkig hebben die amerikanen hun moraal niet overgebracht.

     De thaise jeugd krijgt jawel zelfs in de kleine gehuchten sexuele voorlichting op school en leggen uit hoe de pil en condoom werkt. De pil is geloof ik voor 50 tb een maandstrip te koop, maar dat kan ik mis hebben.

     Volgens mij gaat er ook veel dollars naar thailand, want waarom kunnen zij alleen als farang een rai grond kopen.

     De engelse les die op de scholen word gegeven is erbarmerlijk, sprak een een yankee die ik nauwelijks kon verstaan dat ie engelse les geeft

     • Hansy zegt op

      Totaal onbegrijpbare reactie.

      Ik weet niet, hoeveel dialecten NL kent, het zijn er veel, en een hoop versta ik nauwelijks.

      Veel Pinay zijn RK, maar dat zijn Italianen ook. Om vanwege dit geloof te spreken over een groot cultuurverschil, ontgaat me ten enen male.

      En als de Thai al op jonge leeftijd sexuele voorlichting krijgen op school, dan doen ze er maar bar weinig mee, gelet op de vele, zeer jonge (en vaak alleenstaande) moeders.

      Zoals @chaika aangeeft, spreken (en schrijven) veel Pinay Engels, sommigen zelfs uitstekend.

      • hans zegt op

       Hansy, ik heb het nog maar eens nagezocht. de filipijnen kennen 172 dialecten en beuit bestaat uit 7107 eilanden. Ze kennen 2 officiele talen, Het engels en de filipijnse gebaseerd op het tagalog dialect.

       Het is na de VS het tweede land ter wereld qua inwoners die het engels als officiele taal hebben,

       Het is 300 jaar lang een spaanse kolonie geweest en na1898 in handen van de amerikanen gekomen.

       Dat zijn de reden dat de meeste filipinen katholiek zijn en dus goed engels kunnen. De filipijnen zijn ook het enigste land in azie waar het rk overheerst. Misschien begrijp je het met deze toelichting nu wel, anders kijk maar is op http://www.wikipedia.org/wiki/filipinen

       • hans zegt op

        hansy

        Nog vergeten te zeggen wat betreft die sexuele voorlichting dat ze daar niks mee doen kun je gelijk in hebben. Het is in de Isaan wel gewenst dat de dochter als maagd het huwelijk ingaat, anders word het niet wat met die bruidsschat.

        Dus als dochtertje voorbehoedsmiddelen gaat kopen dan is dat in no time bekend in het dorp waar ze woont. Dus dan begint het gedonder van de ouders, snappie

       • hans zegt op

        peter
        ik heb een foutje gemaakt het adres moet http://nl.wikipedia.org/wiki/filipijnen zijn

       • Hansy zegt op

        Ik chat nu ongeveer zo’n 5 maanden met een Filipijnse, die perfect Engels schrijft, dus ik weet inmiddels wel het een en ander, mede doordat zij zeer openhartig schrijft.

        Hetgeen je nu schrijft, is algemene informatie.

        Waar het mij om gaat, is dat het al dan niet gebruiken van een voorbehoedsmiddel nog geen cultuurverschil oplevert. Dit schrijf je namelijk in je reactie van 20:29.
        En wat er lastig wordt met 700 dialecten, ontgaat me ook. Los gezien van het feit dat je dit aantal naar 172 terug brengt.

        Overigens gebruiken Pinay ook steeds meer voorbehoedsmiddelen en slaan ze de mening van de paus in de wind.

  • hans zegt op

   Hansy

   Het cultuur verschil is in mijn beleving in zo verre anders dat ik dat bedoel met het geloofsbeleving te maken heeft, anticonceptie is daar maar een onderdeel van.

   Immers thailand grotendeels boeddistisch en de filip overwegend RK

   Op kleine schaal in nederland heb je ook de al de verschillen tussen de RK, Streng Ned. Hervormden en bijvoorbeeld de jehova getuigen en de zgn heidenen.

   Als je bijvoorbeeld indonesie het ver schil ziet bij bijv. bali met het hindoeisme en andere eilanden met de moslims is dat gewoon een wereld van verschil.

   En wat de filippijnse taal betreft waar je op reageert klopt dat helemaal dat had ik dus ook zo uitgelegd op mijn reactie van 10.35, lees die nog maar is. daar staat duidelijk dat engels en filippijns gebaseerd op het tagalog de 2 officieele talen zijn. daarom kan je chatmeisje ook goed engels,

 2. HansNL zegt op

  Het cultuurverschil tussen Thai en Pinay is echt niet zo groot.

  • Hansy zegt op

   In Thailand heerst de schaamtecultuur, bij ons en op de Philipijnen de schuldcultuur.

   Over de schaamtecultuur zijn hier al wat stukjes over geschreven, bepaald niet gemakkelijk hanteerbaar, met name in relaties.

   Dus hoe je erbij komt dat het cultuurverschil niet zo groot is ………

 3. Johny zegt op

  Ik heb mijn lieve thaise leren kennen door chat. Zonder tussenkomst van andere. Ik ben nu 5 jaar gehuwd en heb een dochtertje van 4 jaar en zeer gelukkig. PS mijn thaise komt uit isaan gebied

 4. Steve zegt op

  Weet waar je aan begint met een Thaise. Veel mensen denken dat Thaise vrouwen onderdanig zijn en zo. Nou, dat klopt echt niet. Ze walsen zo over je heen.

  • meazzi zegt op

   Het zijn net winkelbedrijven,zolang er geld is te verdelen ben je interessant.

 5. Sam Loi zegt op

  Ik houd het maar bij moeders thuis. Ik verkeer wel in de gelukkige en luxe omstandigheid dat moeders thans het geld verdient, aangezien ik eerder door een deskundige onrendabel ben bevonden voor de arbeidsmarkt.

  Wie in Thailand kan mij dit nazeggen?

 6. Sam Loi zegt op

  Nog steeds niemand die met mij dit zware lot kan delen?

  • Pim zegt op

   Sam Loi.
   Wat erg voor dat vrouwtje .
   Heel jammer voor haar dat je uitkering zo laag is .
   Maar troost je, er zijn er hier velen die het rotter hebben dan jij, doch verstandiger met hun uitkering omgaan.
   Zodoende ook 1 gelukkig leven hebben met hun vrouwtje die niet hoeft te werken .

 7. Sam Loi zegt op

  Allo Allo Pim. Ik zal moeders op de hoogte brengen van de steunbetuiging.

 8. Or zegt op

  Ik ben Thaise. Ik heb mijn man leren kennen via dating site.
  Wij hebben in Nederland getrouwd en ik woon nu al bijna 2 jaar in Nederland.
  Ik werk niet in een bar , maar volgens mij zijn niet alle vrouwen die in een bar werken een slechte vrouw. Dat moet je goed kijken. Veel goede vrouwen zijn een beetje verlegen. En ze durven niet om alles te vragen (daarom zijn ze voor jou niet zo interessant) .
  Sommige vrouwen ( niet zo goed) kunnen jou erg goed laten zien dat ze erg goed , lief, veel van je houd enz. En voor veel mannan zijn die vrouwen erg interessant !

  Er zijn overal net zo veel goede vrouwen als slechte vrouwen… (mannen ook)

  *mijn Nederlands is nog niet goed want ik ben net begonnen met Nederlandse taal. Maar ik wil gewoon mijn mening geven over dit onderwerp.

  • @ Or, leuk dat je een reactie geeft. Wat je zegt klopt zeker.
   Je Nederlands is best goed. Zeker in vergelijking met sommigen hier 😉

  • Dirk zegt op

   Beste Or,

   Je hebt groot gelijk.

   Je nederlands is zeer goed, beter dan onze premier van Belgie :-))))

   Proficiat!!!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website