Mini-dagboek van Pim Hoonhout: Wat een teleurstelling

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Dagboek, Pim Hoonhout
Tags: ,
26 september 2013

Khao Tao met zijn prachtige rustige strand en het Queen Sirikit meer waar jaarlijks roeiwedstrijden worden gehouden was deze week het gesprek van de dag. De Koning zou komen! Eerst op de 25e als de wedstrijden begonnen. De 24e was duidelijk: het zou de 26e worden.

De verkopers hadden extra ingekocht om de tienduizenden mensen te kunnen bedienen en begonnen hun tentjes vrolijk op te stellen. Het beloofde uiteraard een goede omzet te gaan worden die de jaren voorheen verre zou overtreffen. In tegenstelling tot de vorige dagen begon de dag stralend, er was geen geen wolkje aan de lucht te zien.

Het aantal politieagenten was al vroeg in de morgen niet te tellen. Om 7 uur in de morgen begonnen zij al de auto’s  naar ver weg zijnde parkeerplaatsen te dirigeren waardoor de 10 baht busjes ook hun oorspronkelijke route hadden verlaten voor extra inkomsten. Iedereen happy!

Tot het moment tegen 11 uur kwam toen de omroeper mededeelde dat de Koning verhinderd was. Dit op aanraden van de artsen die bang waren voor besmetting met schadelijk bacteriën. Het zou te veel kunnen worden voor de Koning

Wat kan er dan een rare situatie ontstaan. Velen verlieten het gebeuren met een gezicht waar geen glimlachje op te bekennen was en probeerden hun voertuig uit de modder te halen. Anderen, die nog van niets wisten, kwamen in feeststemming aan omdat er een parkeerplaats vrijkwam.

Voor de politie was het een dag om nooit te vergeten, eindelijk had zij het onverwacht druk met binnenkomend en uitgaand verkeer. Met vrolijke mensen aan de ene kant en – op zijn zachts gezegd – boze mensen aan de andere kant. Het lijkt mij uniek om dat te mogen regelen.

Mijn vriendin belde mij op dat zij onderweg naar huis was. Ze moest nog 1,5 kilometer, dat was 45 minuten geleden. Ik denk dat ik maar een ommetje ga maken.

1 reactie op “Mini-dagboek van Pim Hoonhout: Wat een teleurstelling”

  1. Willem van Doorn zegt op

    De roeisport (was er vele jaren in Nederland in betrokken) heeft mijn interesse. Wanneer zijn die volgend jaar en hoe moet ik er komen? Ik hoop dat ze in Thailand onder de roeisport hetzelfde verstaan als ik.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website