Ying Titikan, the queen of Love

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Cultuur, Muziek
Tags: , ,
4 juni 2017

Dit interview is naar aanleiding van de Europese tournee van Ying Titikan (หญิง ธิติกานต์.) Op haar programma staan de landen Zwitserland, Duitsland (alle grote steden), Zweden (Stockholm) en Nederland.

Ying Titikan heeft zich gespecialiseerd in liefdesliedjes. Het vinden van een partner, het geluk om verliefd te zijn, liefdesverdriet, ongeluk in het leven. Waarom? Zelf geeft ze aan dat dat niet is omdat ze zelf veel liefdesverdriet heeft. Ze is uit zichzelf heel opgewekt en goed gezind maar haar stemt leent er zich nu eenmaal toe om liefdesliedjes te zingen. Ze heeft een hele emotionele stem die je meesleept in het verhaal van het liedje.

Haar muziek wordt getypeerd door ballades begeleid door drum, piano en afgewisseld met akoestische gitaar, elektrische gitaar en veel gitaarsolo’s. Ze heeft ook strijkers in sommige van haar liedjes.

Haar naam Titikan is geen artiestennaam, het is haar echte naam. Ying betekent vrouw en Titikan is haar roepnaam. Ze is afkomstig uit Bangkok en zingt dus Thai (geen Isaan zoals vele artiesten).

Wat haar bijzonder maakt is dat ze haar eigen muziek schrijft, ze heeft dan ook al een oeuvre om U tegen te zeggen. Ze heeft al meer dan 10 cd’s uitgebracht en staat ook op de CD van The Man City Lion Project. Dat is een hele prestatie. Ze heeft evenmin een muzikale opleiding gehad, een natuurtalent dus.

Haar muziekvideo’s op Youtube brengen meestal het volledige verhaal in beeld waartussen Ying Titikan zingt. Aan de filmpjes op Youtube regisseert ze niet mee, ze werkt samen met een vaste regisseur. Als je haar muziek wil beluisteren zonder de interventies van de regisseur kan je haar muziek kopen op ITunes of luisteren naar mixjes van haar muziek op Youtube.

Ze wil in de toekomst blijven zingen zolang het publiek haar apprecieert, ze zegt zelf dat ze al een dagje ouder wordt. Ikzelf denk dat ze nog heel lang zal zingen, op de liefde staat namelijk geen leeftijd.

Enkele liedjes van haar:

www.youtube.com/watch?v=3wMKx10zw8A ทนพิษความเศร้าไม่ไหว : หญิง ธิติกานต์ อาร์ สยาม

www.youtube.com/watch?v=op0L2-2_jQA รักคงยังไม่พอ : หญิง ธิติกานต์ อาร์ สยาม

Ingezonden door Luka

No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Ying Titikan, the queen of Love”

 1. Gringo zegt op

  Als aanvulling zou het leuk zijn te weten waar Ying Titikan dan in Nederland optreedt tijdens haar Europese Tour.
  Ik heb daar niets over kunnen vinden!

  • Luka zegt op

   het concert in Nederland is al verleden tijd, publicititeit voor zo’n concerten wordt meestal via facebook gedaan.

 2. Simon zegt op

  Prachtige stem, schitterende uitstraling, klasse.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website