Muziek uit Thailand: Doo Doo Doo Ter Tam van Job2do

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Cultuur, Muziek
Tags: , ,
22 februari 2021

Het is 2016 en zoals elk jaar doe ik een tour op de motorbike van Hua Hin naar het zuiden. Zo ook deze keer. Ik was op Koh Samui en hoorde deze song welke ik ook al eens in Hua Hin gehoord had. Maar ik had geen idee wie of wat. Dus op Koh Samui maar eens gevraagd aan de bareigenaar en het bleek dus Job2do te zijn met het nummer Doo Doo Doo Ter Tam wat zoveel betekend als: kijk kijk kijk wat je met me doet.

Ik was erg blij eindelijk te weten van wie het nummer is en waar het over gaat. Een week later ben ik op Koh Lanta en zie een banner hangen: Tonight in the Muay Thai stadium: Job2do! Dus kaarten gekocht en een erg leuk concert bijgewoond.

Weer een week later was ik in Klong Muang bij Krabi en ja, ook daar traden ze op dus ik er weer naartoe. Toen had ik al wat contact met de band die uit maar liefst 9 muzikanten bestaat en vroeg waar ze verder nog zouden spelen. Op Phuket dus waar ik een paar dagen ook zou zijn dus voor de 3e keer in korte tijd deze geweldige artiesten gezien. Een week of 4 later was ik op Koh Chang en ja… ook daar speelden ze weer! Daar werd ik meteen uitgenodigd om de soundcheck bij te wonen, om gezamenlijk te eten voor het concert en back stage plaatsen om alles van dichtbij te kunnen zien.

De volgende ochtend ook voor het ontbijt uitgenodigd en dan vertelt Job Bunjob Pholin (de frontman) zijn verhaal. Dat hij tijdens de tsunami in 2004 zijn broer en zus heeft verloren en dat het nummer Doo Doo Doo Ter Tam op waarheid is berust. Het liedje gaat over zijn ex die alles heeft meegenomen, geld, kleding etc maar hij was vooral erg boos dat ze de Bob Marley CD’s ook had meegenomen. En als kers op de taart waren ze vorig jaar in Hua Hin op Ban Khun Por foodcourt!

Binnenkort ga ik weer op de bike naar het zuiden en zal Job2do en de de begeleidingsband SomRom weer ontmoeten. Nu kom ik zo af en toe wel eens op de ambassade in Bangkok en moest daar eens erg lang wachten, De security verontschuldigde zich een aantal keer maar ik begon dan dit nummer te zingen. Nu krijg ik vaak meteen voorrang wanneer ik de ambassade bezoek…. Het blijft een geweldig nummer met een mooie herinnering.

Ingezonden door John

Oproep aan de lezers: Weet jij een leuke Thaise muziekvideoclip? Stuur hem door naar de redactie en vertel er wat over. Hier kan je een bericht achterlaten: Contact met de redactie

Muziekvideo:

Bekijk hier de video:

10 reacties op “Muziek uit Thailand: Doo Doo Doo Ter Tam van Job2do”

 1. Piejaak zegt op

  Het is wel 4 maal doo : ดูดู่ดู้ดูเธอไท en niet doo doo doo ter tam
  Het moet zingbaar blijven.
  Fijn weekend nog

  • Rob V. zegt op

   ดูดู่ดู้ดูเธอทำ (doe: dòe: dôe: doe: theu: tham).
   Letterlijk: ‘kijken (4x) jij doen’.

   (doe: ) is eigenlijk een middentoon maar in liedjes vliegen de tonen soms alle kanten op, ook hier. Uit de context is wel duidelijk wat er bedoelt wordt.

   Ben zelf niet van de raggea maar bedankt voor het verhaal John.

 2. Piejaak zegt op

  ทำ en niet ไท natuurlijk.

 3. john zegt op

  zou leuk zijn als je de nederlandse of eventueel engelse vertaling kunt geven. Heel bekend nummer, hoor je al jaren overal! Dank

 4. john zegt op

  heb inmiddels translation gevonden. zie hier

  https://www.musixmatch.com/lyrics/Job-2-do/Do-Ther-Tum-Doo-Doo-Doo/translation/english

 5. john zegt op

  bij verder zoeken kwam ik nota bene op thailandblog mei 2015 geschreven door eric de letterlijke teks, de fonetische teks en de vertaling tegen !!

  https://www.thailandblog.nl/cultuur/reggae-muziek-thailand-job-2/

 6. Kanchanaburi zegt op

  John, je hebt helemaal gelijk. Ik heb muziek van Job2do en het ligt bijzonder prettig in het gehoor

 7. Wil van Rooijen zegt op

  Hee, bedankt!
  Mijn vriendinnetje (nu in Frankrijk) hebben genoten!!!

 8. Singtoo zegt op

  Heerlijke reggae muziek. Dit samen met Carabao behoort tot mijn favoriete Thaise muziek.
  Bedankt voor de vertaling / lyrics.

 9. Yvonne zegt op

  Heerlijk om dit weer te horen. Roept fijne herinneringen op. Zin om terug te gaan 🙂 ❤️


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website