De ‘Grote Prins Claus Prijs’ gaat dit jaar naar de Thaise filmmaker Apichatpong Weerasethakul. Het Prins Claus Fonds roemt zijn experimentele en onafhankelijke manier van werken.

Weerasethakul is een leidend figuur in de onafhankelijke filmbranche in Thailand. “Met zijn hypnotiserende esthetiek en vernieuwende non-lineaire verhalen behandelt hij op subtiele wijze complexe maatschappelijke kwesties”, oordeelde de commissie die de prijzen toekent.

Het Prins Claus Fonds reikt de prijzen jaarlijks uit aan personen, groepen of organisaties die met hun culturele activiteiten de ontwikkeling in hun land bevorderen.

Weerasethakul krijgt de prijs 15 december in Amsterdam uitgereikt door prins Constantijn. In september volgend jaar is in filmmuseum EYE een tentoonstelling van zijn werk. Vijf anderen kunstenaars worden geëerd met een ‘gewone’ Prins Claus Prijs.

Bron: NOS

No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Grote Prins Claus Prijs voor Thaise filmmaker Apichatpong Weerasethakul”

 1. Tino Kuis zegt op

  Hier staat meer over deze bijzondere man:

  https://en.wikipedia.org/wiki/Apichatpong_Weerasethakul

  In 2010 won hij de Palme d’Or op het Cannes Film Festival voor zijn film ‘Uncle Boonmee who can recall his past lives’

  Dit is ook een goed verhaal en interview:

  https://www.theguardian.com/film/2016/apr/12/apichatpong-weerasethakul-cemetery-of-splendour-thailand-interview

 2. Geert zegt op

  Sawasdee khrap als je deze prijs krijg moet het een filmmaker zijn in las dat er binnenkort een tentoonstelling is in Nederland

 3. Geert zegt op

  Bijzonder film maker bedoel tik foutje


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website