(PongMoji / Shutterstock.com)

De Thaise regering vraagt de bevolking thuis te blijven om zo te helpen verdere verspreiding van het coronavirus te verminderen. Vooral degene die in Bangkok en aangrenzende provincies wonen, kunnen beter niet naar buiten gaan.

Hoewel het advies nu nog op basis van vrijwilligheid is, worden dwingende maatregelen niet uitgesloten.

Volgens midici zou de huidige situatie kunnen leiden tot ruim 350.000 Covid-19-patiënten in Thailand, daarvan zouden er meer dan 52.000 in het ziekenhuis moeten worden waarvan 17.000 op de intensive care, daarvan zouden 7.000 personen sterven.

Echter, als de overheid nu voor een lockdown zou kiezen zou het aantal patiënten beperkt kunnen blijven tot 25.000 met 3.600 ziekenhuisopnames, waaronder 1.200 op de IC en 500 sterfgevallen.

Steeds meer artsen pleiten dan ook voor een lockdown, zoals Dr. Patarawan Woratanarat, van de Mahidol University Faculty of Medicine Ramathibodi Hospital. “We hebben nu nog maar een vrij klein aantal geïnfecteerde mensen, maar het aantal neemt snel toe. Als we ervoor kiezen op streng maatregel te nemen zoals Singapore en Hong Kong, door dichtbevolkte plaatsen zoals scholen en het land af te sluiten, zal het aantal patiënten licht toenemen en zal het totale aantal patiënten laag zijn. We hebben genoeg medisch personeel en apparatuur om voor patiënten te zorgen.”

Het Ministerie van Volksgezondheid adviseert mensen ook om sociale afstand te houden, omdat het een effectieve methode is voor ziektebestrijding.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

8 reacties op “Coronacrisis: ‘Thaise overheid vraagt iedereen om thuis te blijven’”

 1. Tiswat zegt op

  In navolging van de gouverneur van Bangkok moeten minstens de grote steden als Korat, Chiangmai, Pattaya, enz enz enz op slot. Afsluiten. Niemand eruit, niemand naar binnen. Daarna dan dorpen en gehuchten op de central plains en isaan de maatregelen over laten nemen, dan is de acceptatie groter.
  Alleen naar buiten om boodschappen te doen, en om naar de dokter&apotheek te kunnen. En wel met ingang van nu, omdat dan de lockdown zo kort mogelijk kan worden gehouden. Noodzakelijk die korte periode omdat Thailand geen economische en/of financiële tegemoetkomingen zal inzetten. Wie draait daar voor op? Meestal verstrekt de overheid bij rampen een grote zak of emmer met een deken, wat instant-noedels en huishoudgerei. Maar de gevolgen van Corona vereisen andere oplossingen. Gaat nog wat worden.

  • Johnny BG zegt op

   Tiswat inderdaad.

   Mama noedels zal het standaard voedsel misschien wel worden, maar toch, het aandeel van de eigenaar van Mama stijgt minimaal.
   Aan de andere kant iedere stijging is al meegenomen en zo zouden investeerders zoals de pensioenfondsen in Nederland er toch nog beter van kunnen worden en dat is weer gunstig voor de pensioengerechtigden.
   In dat geval is het geld verdienen over de rug van mensen die in problemen zitten. Niets vreemds in deze wereld maar waar een hoop mensen totaal geen benul van hebben omdat ze in slaap gesust zijn of het hun gewoonweg niets interesseert.

  • hendrik zegt op

   Tis me idd wat, maar wij als gasten hier hebben gewoon de maatregelen die de overheid neemt af te wachten. Tis hun land toch?

 2. Chander zegt op

  Op zo’n manier kan je het ook gezellig maken zonder de deur uit te gaan.
  Speel de video maar af.
  https://www.at5.nl/artikelen/200811/balkonbingo-en-binnentuinfeesten-zo-kwam-amsterdam-de-vrijdagavond-door

 3. Mark zegt op

  Thaise mensen zeggen dat deze regering hen de keuze laat tussen sterven aan coronna of sterven van de honger.

  Thaise mensen doen verbaal en digitaal hun beklag over de teruggekeerde “Phi noi” die overal het virus al verspreid hebben en dat blijven doen.

  Thaise mensen spreken schande van ziekenhuizen die mensen met zware longproblemen (het is uiteraard geen Covid19 want niet getest) terugsturen naar hun families in de dorpen met een paar zakjes pillen, vnl. Patacetamol. Snelle verspreiding bevorderend maatregelen.

  Thaise mensen zeggen dat kleine vissen die een mondmaskers opkopen te duur verkopen vervolgd en gestraft worden, terwijl de grote vissen allen hoge piefen hun gang mogen gaan.

  Bronnen: hetgeen ik vandaag gezien en gehoord heb in ruraal Noord-Thailand.

  Dit griepje begint er nu toch wel bijzonder stevig in te hakken …

 4. Rob zegt op

  Direct na de uitbraak in China werd er voorspeld dat Thailand dan waarschijnlijk het eerste land zou zijn waar de volgende explosieve uitbraak zou ontstaan. Dit vanwege de miljoenen Chinese toeristen die het land jaarlijks overspoelen.
  Maar als je het moet geloven dan viel dat dus tot nu toe nog enigzins mee. Wat is daar van waar? Of was dit weer eens een staaltje van onder de pet houden van de Thaise regering?

  • Chander zegt op

   Vandaag 22 maart om 17:00 uur Thaise Tijd stond de teller op 599 geregistreerde(?) Corona besmettingen in Thailand.

   Hier een up-to-date link voor Thailand.
   https://covid19.workpointnews.com

  • Yan zegt op

   Ik vrees dat het inderdaad het zoveelste staaltje van onbekwaamheid is …en ik ben zeker niet de enige.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website