Opas Chotiphantawanon / Shutterstock.com

De nieuwste maatregel in de strijd tegen het coronavirus, is een verbod van 10 dagen op de verkoop van alcohol in de hoofdstad. 

Gouverneur Aswin van Bangkok is niet de eerste die een verbod heeft opgelegd, meerdere provincies gingen hem voor: onder andere Sakon Nakhon, Chiang Mai, Rayong, Buri Ram, Mukdahan en Ubon Ratchathani.

Hua Hin

De provinciegouverneur van Prachuap Khiri Khan, waar Hua Hin onder valt, heeft gisteren laten weten dat hij een verbod op de verkoop van alcohol gelast, om zo de verspreiding van COVID-19 te helpen voorkomen. Het verbod geldt tot en met 30 april. Wie het verbod negeert kan een boete tot 100.000 baht krijgen en/of een gevangenisstraf tot 2 jaar.

De autoriteiten zijn bang dat Thai anders tijdens Songkran toch alcohol gaan nuttigen, gaan samenscholen en de avondklok negeren. Die kans bestaat nog steeds omdat veel Thai alcohol zijn gaan hamsteren.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

30 reacties op “Corona maatregelen: Verbod op verkoop van alcohol voor 10 dagen”

 1. wim zegt op

  Merkwaardigerwijs mogen hier in Samui restaurants sinds gisteravond geen alcohol meer verkopen, maar wordt het in de supermarkt vandaag gewoon verkocht.

 2. Christiaan zegt op

  Hallo Wim,
  Misschien is het verbod nog niet tot iedereen doorgedrongen.

  • Victor zegt op

   Volgens mij is het verbod provinciaal en niet Nationaal……..In de provincie waar ik woon is er geen sprake van een verbod op verkoop van alcohol……

   • Cornelis zegt op

    Het gaat inderdaad om provinciale verboden – de bevoegdheid is neergelegd bij de gouverneurs.

 3. Jan zegt op

  Kan iemand mij uitleggen hoe dit helpt in de strijd tegen corona? Het is meer een uitgelezen kans voor de alfamannetjes die dit land besturen om hun macht te laten gelden, daar houden ze hier enorm van: symbolische maatregelen die niets te maken hebben met het probleem waartegen ze worden aangewend. Frustrerend.

  • chris zegt op

   Evenals de avondklok heeft deze drooglegging weinig tot niks te maken met de strijd tegen corona maar alles met de strijd tegen het aantal verkeersslachtoffers gedurende de 7 zwarte dagen van Songkran; een periode die morgen start. Deze maatregelen zouden zonder corona een storm van verontwaardiging hebben opgeroepen en nu ‘begrijpt’ iedereen ze.
   Ik kan je op een briefkje geven dat er dit jaar minder verkeerslachtoffers zijn tijdens Songkran (en dat is ook niet vreemd: de uittocht uit Bangkok blijft uit want is al geweest, geen werk betekent geen geld, regio’s zijn op slot, bussen en treinen rijden nauwelijks, geen vluchten en als toetje drooglegging en avondklok; het lijkt wel oorlog).
   Gevolg is dat de regering zich binnen 10 dagen op de borst kan kloppen over de eerste keer in de geschiedenis dat er veel minder doden vallen op de weg. Ik verwacht dezelfde draconische maatregelen in 2021 en dan hoor je alleen wat gemor……..
   Het Thaise volk gefopt omdat het geen zelf discipline heeft.

   • egbert zegt op

    Is in meer landen het geval.

   • Johnny BG zegt op

    Ik denk dat je qua reden de verkeersveiligheid gelijk hebt en gelukkig is er wederom een ontsnappingsroute ingesteld. In Samut Prakan ( vliegveld en omgeving) geldt deze regel niet dus de dealer hoeft niet al te ver weg te zijn.

  • rick zegt op

   Inderdaad en de Thai laten dit soort maatregelen zonder protest maar over zich heenkomen.
   Bij ons dorpje in de Isan weet ik dat ze dat al aan zagen komen en niet alleen vooraf flink gehamsterd hebben maar ook hun eigengemaakte voorraad Lao aangevuld hebben. Misschien wel voor de laatste keer nu het nog kan want ik ben bang dat er grote financiele problemen komen voordat men dat coranavirus beheersbaar krijgt.

  • don zegt op

   Beste Jan,

   Als je alcohol op hebt is het moeilijker om afstand van anderen te houden

  • mattheus zegt op

   Moderator: Niet op de persoon svp.

 4. Bert zegt op

  Men zegt dat alcohol mensen losser kan maken, zodat ze minder zelfcontrole kunnen hanteren op maatregelen die genomen zijn om verspreiding van het virus in te dammen.

  • chris zegt op

   Laten we nu eens aannemen dat dat zo is. In dat geval zou de groei van het aantal besmettingen toch veel en veel hoger moeten zijn dan nu het geval is. Je maakt mij niet wijs dat er alleen met Songkran alcohol wordt gedronken. In mijn soi zijn een paar mannen zeker twee keer per week dronken. En afstand houden hebben ze ook nog nooit van gehoord, ook niet in de laatste weken.

 5. Roel zegt op

  Om de strijd met het Corona virus aan te gaan zou ik de markt sluiten,snap ook wel dat dat een vergaande maatregel is voor de Thaise marktkoopman/vrouw. Maar wat is nu belangrijker…Ben ik de enige die het raar vind dat de Thepperasit markt nog open is!
  Mijn vriendin is al 2 weken niet geweest, overigens wel gewoon standgeld betalen natuurlijk, typisch Thais… Heel vreemd allemaal. Iedereen die de markt kent weet hoe hutje mutje je daar op elkaar loopt…

 6. Jacques zegt op

  Dat bij vele mensen op deze aardbol alcoholische drank in het lichaam ze niet ongemoeid laat, kan toch niemand ontkennen. Het doel van alcohol is om de mens te beïnvloeden en om het lichaam en geest negatief te maken. Er zijn er die worden er vrolijk van, maar hele hordes worden er ook klierig en zelfs gewelddadig van. In vele gevallen doen dronken mensen zeker niet wat ze gevraagd wordt. Dit is niet wat je kunt gebruiken in een periode dat we met zijn allen ons gedeisd moeten houden. Voor de verkeersveiligheid is het zeker mooi meegenomen dat dit nu samenvalt en daar kan ook niemand op tegen zijn. Al met al een goede beslissing, maar de alcohol is voor velen zo belangrijk dat er niet zonder kan worden geleefd en gefeest, dus inslaan geblazen en je kunt dit heel moeilijk overal tegengaan dus verkrijgbaar als je wat verder wilt rijden.
  We gaan het zien wat er nu weer van komt.

  • Johnny BG zegt op

   In uw wereld is het raar maar gelukkig is de realiteit voor een grotere meerderheid anders en staan mensen er open voor om met alcohol te feesten.
   Ik ken landen waar alcohol verboden is, maar of de bevolking daar gelukkiger is durf ik te betwijfelen.

   • Jacques zegt op

    Beste Johnny geluk zit in de mens en niet in het alcoholgebruik. Diegene die het daar van af laten hangen zijn in mijn ogen niet goed bezig. Dat verslaving aan roken, alcohol, prostituees etc veelvuldig plaatsvindt is bekend dat heeft zeer schadelijke gevolgen voor velen. Het lichaam van een mens vraagt niet om alcohol maar een stofje in de hersenen is hetgeen je voor de gek houdt. Dit te voeden en zeker in deze tijd is niet iets wat men zou moeten doen. Ik zag op de televisie het onderwerp ter sprake komen van wat we leren uit zo’n pandemie en hoe we in de toekomst als mensheid met elkaar om zouden moeten of kunnen gaan. Als we doorgaan op de oude wijze dan is er niets gewonnen en geleerd en dat zou een gemiste kans zijn die we met twee handen zouden moeten aanpakken.

 7. Kees 2 zegt op

  De motivatie is dat er minder groepsvorming is met dronken mensen die geen 1,5 m afstand houden

  • chris zegt op

   En hoeveel alcohol-verslaafden melden zich de komende weken bij het ziekenhuis? En hoeveel huiselijk geweld roept dat niet op als papa zijn dagelijkse pilsje niet meer kan drinken?

 8. Patrick zegt op

  euhm…had dit deze week reeds voorzien, en ben daarom afgelopen maandag snel naar de Makro gereden om een voorraadje wijn in te slaan.
  Wil m’n dagelijkse 2 glaasjes niet missen, dus kan vooruit tot eind Juli, denk ik zo, daarna zien wel weer verder.
  Overigens, ook ik begrijp de noodzaak niet om dit te verbieden, het zou volgende week wel eens een averechtse uitwerking kunnen hebben.
  Misschien is er net zo ook over nagedacht zoals vandaag met de lockdown in Pattya, die helemaal in het honderd liep.

  • fred zegt op

   Als men die ‘andere’ drugs blijft verbieden waarom zou men dan één van de meest schadelijke en verslavende drugs niet mogen verbieden voor enkele dagen ?

   Wereldwijd sterft iedere 10 seconden een mens aan de gevolgen van Alcohol (misbruik)

   Nis is hypocrieter dan drugbeleid …..XTC Cannabis Khat …..paddestoelen LSD ….allemaal bewezen minder schadelijk dan Alcohol maar daar zitten wel mensen levenslang voor in de gevangenis terwijl de Alcohol industrie massaal mensen mag blijven vermoorden

   Voor alle duidelijkheid ik ben niet tegen een verbod op Alcohol en geniet er zelf ook van maar wel tegen een verbod op de meeste andere drugs. Het is niet aan overheden om ons hun drugsmenu op te leggen. Trouwens veel mensen zouden beter een jointje roken dan een halve fles Vodka ledigen.

  • Sjaak S zegt op

   Je “dagelijkse 2 glaasjes wijn” …. toen ik nog werkte zeiden sommige Duitse Kollega’s, “mein Bierchen”… ja het klinkt onschuldig, maar in mijn ogen al een verslaving.
   Ik ben gelukkig niet afhankelijk van mijn dagelijkse “glaasjes”.
   Van de alcohol “lockdown” zal ik dan ook nauwelijks iets merken. Er gaan soms weken voorbij voordat ik een bier of whiskey drink. Liever een lekkere smoothie met Mango en banaan of ander fruit… en die worden voorlopig ook niet verboden.

   • RonnyLatYa zegt op

    Een Smootie is toch niks anders dan alcohol in zijn vroegste stadium 😉 Grapje hoor….

    • Sjaak S zegt op

     Ronny, je hebt me nu toch op heterdaad betrapt…. 🙂

 9. Christiaan zegt op

  Hallo Patrick, je kan wel gelijk hebben met een mogelijk averechts effect door het verbod. Na de bekendmaking van het verbod is er massaal alcoholische dranken ingeslagen. In een mum van tijd waren in mijn omgeving 5 winkels vrijwel uitverkocht, wat sterke drank betreft.

 10. Jos M zegt op

  Het winkeltje van mijn schoonmoeder is vandaag nog bevoorraad met 7 dozen Leo….. heb er maar gelijk 1 voor mij gereserveerd..

 11. Erwin Fleur zegt op

  Beste Redactie,

  Ik had dit nieuws al gehoort van mijn vrouw.
  Ten eerste, vinden de Thai dit weer de zoveelste gekke en niet doordachte regeling of verbod
  wat de Thaise regering uitvaardigd.

  Ten tweede, is dit weer een manier om de mensen duidelijk te maken dat zij hun geld moeten
  sparen en niet aan alcohol uitgeven(dit gaat in het rond onder de bevolking).

  Ten derde, de illegale handel, die gaan nu hogere prijzen rekenen.
  Mijn mening is dat dit niks met het corona virus te maken heeft, iets dat de bevolking al in de
  geschiedenis gebruikt om na een zware dag op het land een voouitzicht heeft om alle stres
  bij een goede maaltijd van zich af te halen.

  Soms wordt ik zelf moe van al deze vreemde nieuwe beperkingen die het voor de Thai nog moeilijker maken.
  Met vriendelijke groet,

  Erwin

 12. Cornelis zegt op

  Ook de gouverneur van Chiang Rai heeft nu een alcoholverbod ingesteld, dat morgen – 12/4 – ingaat en 7 dagen duurt.

 13. RonnyLatYa zegt op

  Ook in Kanchanaburi.
  Ik heb er nergens een officieel aankondiging van gezien, maar mijn vrouw kwam gisteren thuis met het bericht dat er een verbod op de verkoop van alcohol zou zijn vanaf vandaag en dit voor de volgende 10 dagen.

 14. ergens in Thailand zegt op

  Ook in Udonthani heeft verbod ingesteld ,
  vanaf 11 april tot 30 april


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website