De Nederlandse ambassade in Bangkok heeft het volgende belangrijke bericht op Facebook geplaatst:

“Op zondag 5 april voert KLM een extra repatriëringsvlucht Bangkok-Amsterdam uit voor Nederlanders die zijn gestrand in Thailand. De vlucht vertrekt om 22:30 uur vanaf de internationale luchthaven Suvarnabhumi in Bangkok.

Boek NIET als u over deze vlucht een e-mail heeft ontvangen van de ANWB-alarmcentrale (namens Bijzondere Bijstand Buitenland). Volg dan de instructies in de mail die u ontvangen heeft.

Als u geen mail ontvangen heeft, kunt u ZELF boeken via www.klm.com. Boek snel, want op is op.

KLM voert de vlucht uit, en bepaalt de prijzen en het aantal stoelen. De ambassade en het ministerie van Buitenlandse Zaken hebben geen invloed op de beschikbaarheid of prijzen van tickets, en kunnen daarbij niet bemiddelen.”

No votes yet.
Please wait...

19 reacties op “Belangrijk: Bericht over extra KLM vlucht Bangkok – Amsterdam”

 1. martin zegt op

  ALs ik nu kijk, is de prijs van die vlucht 19.310 THB, enkele reis, met 1 groot koffer. dat is 536 euro, dus klinkt me lager als de normale enkele reizen.

  • Gringo zegt op

   Twee vrienden van mij hebben voor aanstaande zondag geboekt en hebben de E-tickets inmiddels ontvangen.

   Bij de bijzonderheden van de vlucht stond de opmerking, dat men, voor zover van toepassing, recht heeft op een refund van een ticket van een geannuleerde vlucht

   Nog een tip voor reizigers, die geboekt hebben: denk wel aan een “Fit to Travel Certificate”, te verkrijgen bij een ziekenhuis, dat men nodig kan hebben bij een wegcontrole op weg naar het vliegveld en bij het inchecken.

   • Willem zegt op

    Volgens mij is voor een vertrekkende vlucht geen fit to fly certificate benodigd. KLM eist het niet zover ik weet. Kun je jouw advies staven?

    • Gringo zegt op

     Nee, ik heb het een keer gelezen,
     Als ik met deze vlucht zou gaan, dan nam ik het zekere voor het onzekere
     om een “Fit to Travel” certificaat bij me te hebben.

 2. Kop zegt op

  Kan kloppen.
  ik heb voor een enkele reis naar Amsterdam op 27 maart 21.800 Baht betaald.
  Voor 31 maart was de prijs al 31.000 Baht.

  • cornelis zegt op

   Mijn vlucht gaat pas op 18 april.
   Ik wacht rustig af. Kan beter hier zijn nu dan in Nederland.
   Wel is de vertrektijd veranderd maar dat maakt niet uit.

 3. Gerard zegt op

  Ik heb mijn vlucht van 31.3 die is geannuleerd omgeboekt naar 11.4….ik neem aan dat dit ook een repatriërings vlucht is

 4. Christina zegt op

  Grandioos dat de mensen die vast zitten thuis kunnen komen. Ze moeten dan 14 dagen in thuis quarantaine maar beter is het om ze gecontroleerd in quarantaine te zetten. Nu omzeilen ze de regels.
  Hoe ik weet 2 vriendinnen komen terug uit Bali gaan op Schiphol op de trein naar Tessel niks quarantaine dezelfde dag nog een bericht op Facebook zijn thuis op foto met heel veel vrienden en drank en buiten.

  • willem zegt op

   Sorry maar er zijn strikte regels voor quarantaine. Alleen mensen die uit hoog risico landen komen wordt verzocht in zelf quarantaine te gaan. Dat betreft oa Spanje,Italie, USA Bali staat daar niet bij. Laten we reaal blijven. Regels zijn regels. Wat wij er ook over denken. .

  • RuudB zegt op

   In Nederland is het de bedoeling dat je binnen blijft, anderhalve meter afstand houdt, en je verstand gebruikt. Anders dan in België stuurt Rutte cs geen politie op je af. In Thailand gebeurt het ook dat mensen uit Bangkok of Pattaya terug naar hun dorpje keren, en desondanks gewoon rondlopen, bij elkaar op bezoek gaan, een flinke borrel drinken om de gebeurtenissen af te wachten. Dat is niet altijd naar de zin van hun dorpsgenoten, en er willen wel eens rake klappen vallen. Misschien goed voor Texel?

 5. Wout Weggemans zegt op

  Ik lees dit bericht en ga morgen met KLM bellen. Ik ben door diezelfde KLM nu twee keer omgeboekt en ben twee annuleringen verder. Jammer dat de KLM niet zelf deze optie, met meer zekerheid, even door mailt.
  Ook de annuleringen werden niet even gemaild! Valt me toch tegen van ‘Hollands finest’

 6. willem zegt op

  Ik ben nu in Pattaya en heb de vlucht geboekt. Is het zonder meer mogelijk om een taxi naar het vliegveld te nemen nu Pattaya geheel op slot zit? Hoe is het met het eventueel wegbrengen door een kennis/vriendin?

  Wie weet er al meer over deze situatie?

 7. Cornelis zegt op

  ik blijf – zoals het er nu uitziet – voorlopig nog hier in Chiang Rai, maar ik hou deze vluchten toch in de gaten voor het geval ik snel naar Nederland zou moeten c.q. willen. Het wordt dan wèl een probleem om in Bangkok te komen doordat er steeds minder binnenlands gevlogen wordt. Ik zie dat er bij voorbeeld morgen – zaterdag – nog maar één vlucht naar Suvarnabhumi is. Thai Smile lijkt nu ook gestopt te zijn. Maakt de planning niet makkelijker……….

  • rori zegt op

   Beste Cornelis ik heb hetzelfde vanuit Uttaradit. Kan in principe ook niet weg. Hier is alles op provinciaal niveau geblocked. Zie mijn bericht als het geplaatst word.

 8. Rob zegt op

  Ik heb deze ook zojuist geboekt voor mijn vrouw. Hopen dat deze wel echt vliegt. Maar lijkt mij wel als het een repratieringsvlucht is. Andere vluchten worden gewoon paar uur voor vetrek gecanceld. En zoek het maar uit lijkt het dan wel wat zij denken. De hele wereld staat op zijn kop. 560 waren de kosten. Euro is al aardig ingekakt lijkt het.

 9. rori zegt op

  Het probleem waar aan voorbij word gegaan is Hoe kom je vanuit je verblijfplaats in Bangkok?
  Waar ik zit (Uttaradit) gelden strenge reiscondities. Ik kom niet eens in Phitsanulok want deze stad is afgegrendeld. Heb met Nakonchaiir bus contact gehad. Durven het niet aan.
  Dus ik wacht maar af. Visum is het probleem NU niet.

  Mijn (onze) retourvlucht met Turkish Airlines naar Brussel stond gepland op 23 april.
  Op 27 maart bericht dat het vluchtnummer Istanbul naar Brussel was veranderd.
  Op 31 maart via nog eens bevestigd
  Op 31 maart ook via amadeus de complete planning en denkje alles is okay.
  Heb nog met Turkish gebeld en men gaf aan alles okay en volgens planning zoals gegeven en gestuurd. Ik nog gevraagd of ik om kon boeken in plaats van Istanbul – Brussel naar Amsterdam. dat was alleen mogelijk via mijn reisorganisatie (MYTRIP). Dus ik dat geprobeerd alleen krijg daar de opmerking 6 dagen VOOR de vlucht nog eens contact opnemen.

  Op 2 april een mailtje van Turkish airlines dat de vlucht Bangkok – Istanbul is gecanceld.
  Met Turkish gebeld en ik weet dat er vanaf 1 mei waarschijnlijk weer gevlogen word. Dan zouden we als lid van misschien mee kunnen???

  In een vorige mail over dit onderwerp reaktie gehad van 2 broers op dezelfde oorspronkelijke vlucht. Hadden geboekt met TIX. Kunnen jullie contact opnemen aub?
  +66641070563.

  Een of andere gekke thaise zijn hier een week of twee geleden teruggekomen met een 14 daags thuis blijfverplichting.
  1, Hebben veel contact met anderen.
  2. Gaan gewoon naar Fridays en Tesco
  3. Eten in de foodcourt en in restaurants

  Blijken allebeide corona te hebben.

  Ik zit hier nu 4 maanden maar ik word er zelfs scheel op aangekeken.
  Er is een mondkapjes “verplichting” Gisteren met mondkapje geweigerd bij de Friday’s.
  Ga naar de tesco geen probleem met mondkapje naar binnen. Alle thias dragen er keurig een. Wat schets mijn verbazing loopt er een australier of engelsman ZONDER in de winkel. Iedere Thai houdt hem in de gaten. Ik heb hem er op aangesproken. Zijn stelling ik doe wat ik wil?
  Hij werd agressief dus ik heb het maar gelaten.
  Wel werd ik door een thai gewaied. En kreeg te horen good action sir thanks.

  • Mark zegt op

   Moderator: Off-topic

 10. Danzig zegt op

  Ik woon in Narathiwat, in het islamitische diepe zuiden. Zowel de buurprovincies Pattani en Yala, als het buurland Maleisië zijn afgesloten voor alle verkeer van buitenaf. Daarnaast is het lokale vliegveld hier ook gesloten en zijn alle vluchten de komende tijd geannuleerd.
  Ik woon en werk hier op basis van jaarextensies van een businessvisum en heb zodoende geen reden of noodzaak om de provincie te verlaten of naar Nederland te reizen. Daar prijs ik mezelf gelukkig mee.
  Maar wat als ik per se terug móest naar Nederland? Zoals Rori als schreef vanuit Uttaradit: hoe kom je überhaupt nog in Bangkok, laat staan de grens over?

 11. Rob zegt op

  Deze vlucht gaat nog steeds door?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website