Het wordt weer tijd voor een uiterst onwetenschappelijke analyse van enkele blogbezoekcijfers. De vorige keer vergeleek ik telkens twee artikelen en verbond daar uiterst twijfelachtige conclusies aan. Deze keer heb ik eens gekeken naar de top 10 postings van één week. Ook nu zal ik proberen de psychologie van de gemiddelde Thailandbloglezer te ontrafelen.

Wat valt op in de top 10? Misdaad scoort goed: twee postings gaan over oplichting van toeristen, één posting gaat over een gruwelijke moord. Dat de gruwelijke moord goed scoorde, verbaast me een beetje. Hebben bloglezers een ijzeren maag? Blijkbaar wel, want ondanks de waarschuwing op de homepagina werd het artikel gretig gelezen.

Dat de bezuinigingsvraag op de tweede plaats staat, verbaast me daarentegen niet. De uitdrukking ‘Kijken, kijken, niet kopen’ typeert nu eenmaal de Nederlander en ook in België hebben ze zo hun ideeën over de Nederlandse portemonnee. Hoe Thais denken over de Nederlandse gulheid weet ik niet, alhoewel een dame die ik via een datingsite had leren kennen, toen we elkaar voor het eerst ontmoetten, aan me vroeg of een ‘stingy Charlie’ was. Is nooit wat geworden trouwens, dat begrijpt u wel.

Het uiterst serieuze en doorwrochte artikel van Tino Kuis over het begrip thainess staat op de vijfde plaats. Nee, bloglezers zijn niet alleen geïnteresseerd in sex & rock ’n roll, mocht u dat denken. En het zijn geen humorloze Dorknopers, getuige de reacties op het artikel over Thaise logica. Wat betreft de overige onderwerpen: trek uw eigen conclusie.

Top 10 postings

 1. Opgelicht in Thailand – vanavond op TV 1939 pageviews
 2. Expats in Thailand, waar bezuinigen jullie op? 1684
 3. Thaise logica 1655
 4. Een gruwelijke moord 1628
 5. Ik ben een Thai! 1580
 6. Thailandblog.nl primeur: Binnenkort maatjesharing in Thailand! 1448
 7. Opgepast voor oplichters in Bangkok (video) 1270
 8. Lezersvraag: Waarom mogen Pakistaanse kleermakers wel in Thailand werken? 1191
 9. Lezersvraag: Wat kan ik aan mieren in mijn huis in Thailand doen? 1155
 10. Nok Air komt met voordelige enkele reis vliegtarieven 1152

.

Buiten de boot gevallen, maar wel meer dan 1000 pageviews

 • Eerste keer Bangkok? Lees de tips van Thailandblog
 • Konijnen verslindende slang gevangen in huis bij Pathum Thani
 • Soy Cowboy Bangkok (video)
 • Lezersvraag: Heeft iemand ervaring met vliegen met Aeroflot van en naar Thailand?
 • Lezersvraag: Waar kan ik in Bangkok terecht voor kronen en implantaten?
 • Top 10 meest populaire Thaise bijnamen
 • Column: Een Thai-Cambodjaans Akkefietje

De eerste uiterst onwetenschappelijke analyse van enkele blogbezoekcijfers verscheen op 12 maart.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Misschien een column: Een uiterst onwetenschappelijke analyse van enkele blogbezoekcijfers (2)”

 1. henk zegt op

  Hoe komt het dan uit op een dagelijkse bezoekersaantal van 150.000 bezoekers zoals Thailandblog steeds meldt.
  Ben benieuwd naar de correctheid van deze cijfers.

  • Dick van der Lugt zegt op

   @ Henk Niet toevallig heet mijn analyse ‘uiterst onwetenschappelijk’. U mag er dus geen enkele conclusie aan verbinden. De cijfers zijn een momentopname en niet de eindcijfers. En ik heb alleen gekeken naar de postings > 1000 bezoeken (pageviews; niet unieke bezoekers, dat is wat anders).

  • Khun Peter zegt op

   Henk, eerst goed lezen voor je wat roept. Thailandblog heeft momenteel 185.000 bezoeken per maand. Dat zijn iets minder dan 100.000 unieke bezoekers per maand. Er is nooit beweerd dat wij 150.000 bezoekers per dag hebben. Dat aantal is maar voor weinig websites in Nederland weggelegd.

 2. Dre zegt op

  Hoop dat Thailandblog nog lang mag blijven. Heb er al meerdere intressante dingen geleerd.( geleerd, met d of t ?? ). Doch denk te mogen vaststellen dat er 2 groepen van bezoekers zijn, van deze blog. Met name expats en toeristen.Vanwaar mijn conclusie ? Het zijn dagelijks veelal dezelfde namen die verschijnen bij reactie’s van gestelde onderwerpen. En volgens mijn niet-wetenschappelijke analyse zijn er maar tussen de 2000 à 3000 reactie’s per maand, in tegenstelling tot de 150.000 bezoekers. Vandaar mijn veronderstelling dat het meerendeel van de bezoekers van deze Thailandblog toeristen van kort verblijf zijn. Klinkt hard, maar is gewoon de realiteit.

  • Cornelis zegt op

   Dre, jouw redenering dat het aantal reacties in verhouding tot het aantal bezoekers er op wijst dat het merendeel van de Thailandblog-bezoekers ‘toeristen van kort verblijf’ zijn is wel heel erg onwetenschappelijk, maar niettemin kun je best gelijk hebben. Maar wat dan nog: het doet er toch niet toe waarom iemand in Thailand is geinteresseerd? Of dat nu is omdat men er als al dan niet vroegtijdig gepensioneerde woont, er leeft en werkt als expat, het land min of meer regelmatig bezoekt als toerist of alleen nog maar het voornemen heeft erheen te reizen – allemaal even waardevol.
   Dat de meeste reacties van een relatief kleine groep komen is een niet onbekend fenomeen op fora, de meeste mensen hebben genoeg aan lezen en voelen niet de behoefte te reageren – of denken niets te kunnen toevoegen aan het geschrevene.

  • Dick van der Lugt zegt op

   @ Dre U brengt me op een idee. In mijn volgende uiterst onwetenschappelijke analyse zal ik kijken naar de reacties. Ik weet wel dat op blogs gemiddeld 7 procent van de bezoekers reageert. De meeste bezoekers van Thailandblog wonen in Nederland en België. Expats vormen maar een klein deel van de bezoekers, maar zij zijn wel behoorlijk actief met reacties.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website