De klimaatstudie van het Amerikaanse ruimteagentschap Nasa gaat niet door. Dit melden Bangkok Post en The Nation vandaag (vrijdag 29 juni). Nederlandse media zouden dinsdag al Nasa gebeld hebben voor een commentaar. De Thaise kranten deden dat niet; bovendien zijn hun berichten van vandaag gebaseerd op de website van Nasa en niet eens op eigen nieuwsgaring.

Dinsdag besloot het kabinet onder druk van protesten het verzoek van Nasa om marineluchtmachtbasis U-tapao te mogen gebruiken voor een klimaatstudie in augustus en september ter behandeling aan het parlement aan te bieden.

Omdat het parlement met reces is, kan dit niet eerder dan in augustus. Nasa had Thailand tot dinsdag de tijd gegeven om een besluit te nemen, anders zou het qua voorbereidingen in tijdnood komen

Als oud-journalist stoort mij regelmatig de berichtgeving in Bangkok Post. De krant pretendeert een kwaliteitskrant te zijn getuige het motto: The newspaper you can trust. Ik zou het woordje sometimes eraan willen toevoegen. Niet alleen maakt Bangkok Post soms rekenfouten, maar de krant bevat ook regelmatig tegenstrijdige informatie in opeenvolgende berichten over hetzelfde onderwerp.

Het achterwege blijven van een simpel telefoontje naar de voorlichtingsafdeling van Nasa op dinsdag zou in Nederland tot een reprimande van de hoofdredactie leiden.

3 reacties op “Klimaatstudie Nasa: Bangkok Post en The Nation laks met berichtgeving”

 1. M.C.Veen zegt op

  “… bovendien zijn hun berichten van vandaag gebaseerd op de website van Nasa en niet eens op eigen nieuwsgaring”

  Het is en blijft triest, met name voor die paar wetenschappers die wel iets van hun land willen maken.

  Helmaal eens met de toevoegingen.

  • cor verhoef zegt op

   Helemaal eens met Dick en mijnheer M.C.Veen. Een gemiste kans voortkomend uit een gedachtengoed dat onder de meeste Thaise politici heerst: Als er niks te jatten valt is het niet interessant. Triest…

 2. Olga Katers zegt op

  @ Dick,
  Ja het is vervelend, als je een krant “dus de info” niet kan vertrouwen.
  Maar ik vind het voor jou, dubbel vervelend omdat jij toch dagelijks je best moet doen om aan jouw krantje te komen.
  Al heeft de krant, wel een mooie lay out en en ruikt zij heerlijk naar inkt. En ja je kan er bij hoge nood, nog andere dingen mee doen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website