Column: Oude liefde met roestplekjes

Door Joseph Jongen
Geplaatst in Column, Joseph Jongen
Tags:
28 april 2014

Verleden jaar ontmoette ik in Pattaya mijn oude Italiaanse jeugdliefde en het was destijds weer liefde op het eerste gezicht. Ze was wat ouder geworden en de zestig ruim gepasseerd.

Toch ging mijn hart weer sneller kloppen bij het zien van haar mooie uiterlijk en bevallige vormen. Wil er niet verder over uitweiden en degenen die iets meer willen weten omtrent mijn oude geliefde kunnen het verhaal over mijn lieve Piaggio op het blog nog eens nalezen: www.thailandblog.nl/oude-liefde-roest-niet/ Maar dit nu allemaal terzijde.

Mooie herinneringen

Met het stijgen der jaren blijven het toch hele mooie herinneringen. Hoewel mijn oude geliefde nog steeds een prachtige en onweerstaanbare indruk maakt heeft de tand des tijds toch aan haar geknaagd. De strijd met jongere concurrenten gaat haar toch moeilijk af. Ietwat slecht ter been moet ze het in snelheid afleggen tegen de jonge generatie en ook haar vroegere bevallige vormen gaan het langzaam afleggen tegen de moderne generatie.

Smoor verliefd

Mannen – en daar sta ik beslist niet alleen in – willen dat ouder worden graag onderdrukken en eeuwig jong blijven. In Bangkok ben ik smoor verliefd geraakt op een nieuwe jonge vlam. In het prachtige warenhuis Terminal 21 op Sukhumvit Road liep ik haar pardoes tegen het lijf. Mensenkinderen wat is ze mooi, uitdagend en explosief. Blijkbaar heb ik een voorkeur voor Italiaans schoon want ook bij de temperamentvolle Agusta stroomt Italiaans bloed door de aderen.

Mooie vriendinnen

Op de begane grond van Terminal 21 stond Agusta vergezeld van twee mooie vriendinnen in al haar glorie te pronken. Eerlijk gezegd was ik de kluts even een beetje kwijt. Was Agusta werkelijk de allermooiste of wellicht toch een van haar eveneens boeiende vriendinnen?

Afspraakje

Eleanora, een van Agusta’s vriendinnen nodigde mij uit om met ons drietjes op stap te gaan. Even moest ik terugdenken aan mijn oude geliefde Piaggio, want zij heeft nog steeds een warm plekje in mijn hart. Toch ben ik voor de schoonheid van mijn twee nieuwe vriendinnen bezweken en nam de uitnodiging met kloppend hart aan.

Op stap

In het gezelschap van beide dames rij ik onder escorte van een zestal motoragenten Bangkok uit richting highway. En dan begint de adrenaline in mijn bloed op te spelen. Als een bezetene voer ik de snelheid op. Eleanora omklemt mijn middel en drukt haar welgevallige boezem stevig tegen mijn rug terwijl Agusta mij aanspoort haar temperament uit te testen.

Zij doet mijn voormalige Italiaanse geliefde geheel vergeten. Voel me wel vijftig jaar jonger. Alle auto’s raas ik in flitsende vaart voorbij minzaam uit mijn ooghoeken kijkend naar al die doodgewone mannen in simpele auto’s. Bij een romantisch gelegen uitspanning maken we een stop en vleit Eleonora zich tegen mij aan. Zullen we hier samen de nacht doorbrengen fluistert zij zachtjes in mijn oor.

Op dat moment in de vroege ochtend voelt mijn lichaam de drang om het toilet op te zoeken. Moeizaam open ik mijn ogen en strompel op mijn hotelkamer naar het toilet waarbij ik bijna struikel over een paar niet netjes opgeborgen schoenen. Mijn droom is aan flarden.

Kan echter niet meer in slaap komen en denk glimlachend terug aan voorbije tijden. Toch kijk die ochtend met genoegen naar de foto’s die ik van Agusta en Eleonora heb gemaakt. Zelfs hele mooie dromen blijven helaas vaak bedrog.

No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Column: Oude liefde met roestplekjes”

  1. BerH zegt op

    Ze zijn weer terug de augusta. afgelopen weekend op het tt circuit bij de superbikeraces. tijden van agostini enz herleven


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website