Aan mannen valt veel te verbeteren

Door Joseph Jongen
Geplaatst in Column, Joseph Jongen
Tags:
7 mei 2014

Niets is heerlijker dan zittend op een terras de voorbijlopende menigte te bekijken. Mensenkinderen wat een verscheidenheid aan type mensen heeft de natuur voortgebracht. Opvallend veel mannen beginnen ijdele trekjes te vertonen.

Ooit waren oorbellen en paardenstaarten voorbehouden aan het vrouwelijke geslacht. Daar is verandering in gekomen en met name in Pattaya kijk ik mijn ogen meer dan uit. Ook de tatoeageshops doen blijkbaar goede zaken, want als je een macho-uitstraling nastreeft moet je wel gedecoreerd rondlopen met een singletje dat de versieringen duidelijk doet uitkomen.

Mannelijkheid

Afgaande op het grote aanbod erectiestimulerende tabletten dat op ondermeer Bangkok’s Sukhumvit Road wordt aangeboden begint de mannelijkheid in hoge mate sporen van slijtage te vertonen. Echte kerels beginnen uit te sterven. Gynaecologen uiten zelfs alarmerende berichten over alsmaar zwakker wordend zaad.

De oorzaak schijnt te liggen in steeds warmer ingepakte testikels, waar je in vroeger jaren met onderbroeken met wijde pijpen geen last van had. In Thailand heeft men daar iets op gevonden en de kwaliteit van de strak zittende onderbroek aangepast. Na tweemaal wassen vertonen de broeken geen enkele pasvorm meer. Weliswaar geen gezicht maar de ventilatie is zeker met warm weer uitstekend te noemen. Indien de textielindustrie niet tot deze stap was overgegaan dan kon de afscheidsgroet ‘de ballen’ wel eens een wrange bijklank hebben gekregen.

Echte kerels

Als ik de tekst moet geloven die op mijn motorhelm staat bestaan er toch nog èchte kerels met ballen. Het betreft met name de mannen die poolbiljart spelen. Het opschrift ‘Pool Players have eight balls’ maakt me enorm nieuwsgierig. Om achter de waarheid te komen breng ik een bezoek aan Megabreak, het mekka voor beoefenaars van dit nobele spel in Pattaya. En bij wie kan je dan beter te rade gaan dan bij Bert Gringhuis, alias Gringo. Zijn kennis van het spel is ongeëvenaard en ‘achtbal’ is zijn specialiteit.

Bij de vraag of het echt waar is dat ‘poolers’ zulke potente kerels zijn als het opschrift op de motorhelm suggereert, haalt hij achteloos de schouders op en laat de vraagsteller toch een beetje in het ongewisse. Een inventarisatie van het ledenbestand van de poolhall levert bij nader inzien ook weinig op, want bij ‘lichamelijke kenmerken’ staat niets ingevuld. Het enige dat van de spelers genoteerd staat, is hun handicap. Dus we worden er geen snars wijzer, want dat mannen een handicap hebben is immers genoegzaam bekend en pool players vormen daarop geen uitzondering.

Schepping

Bij de schepping van de man is al een fout begaan. De ophanging van de testikels is ongelijkmatig en betreffende het mannelijk geslachtsdeel– in welke stand ook – kan nauwelijks over een echt design ontwerp worden gesproken. Dat ‘eikel’ een scheldwoord is geworden, zegt in dit verband dan ook meer dan genoeg.

Een beetje designer zou van het mannelijk geslachtsdeel een heel wat fraaier model gemaakt hebben. Het grootste euvel van het momentele apparaat is dat het veel te veel z’n eigen gang gaat.

Te pas en te onpas verheft het zich en denkt zonder uitnodiging of legitimatie zomaar overal binnen te kunnen dringen. Als je met name in de bekende uitgaansgelegenheden rondkijkt, kun je constateren dat heel wat mannen er niet in slagen er enige grip of controle op te krijgen. Ze lopen, zoals de uitdrukking treffend weergeeft, hun lul achterna.

Het is echter beslist geen verschijnsel dat enkel en alleen in Pattaya of Bangkok voorkomt, noch iets te maken heeft met rang of stand. Denk maar eens aan Strauss-Kahn die in New York een kamermeisje de stuipen op het lijf joeg. Hij zou het meisje ‘met zijn pik vooruit’ benaderd hebben. Zo zou de IMF-baas in ieder geval uit de badkamer zijn gekomen.

Het moet – als het werkelijk zo gegaan is – voor het nietsvermoedende kamermeisje een verschrikking geweest zijn om het gerezen probleem in zijn volle staat van onvolmaaktheid met een lelijke eikel en ongelijk hangende ballen voor haar te zien staan. De conclusie is duidelijk: de man moet herschapen worden.

Bovenstaand artikel is door Joseph Jongen verbasterd aan de hand van het artikel ‘Scrotum’ uit het boekje Kom Komma, geschreven door Neerlandicus en taaltovenaar Wim Daniëls. Het betreft een verzameling van zijn columns uit het radioprogramma Spijkers met Koppen. Daniëls is ook regelmatig te gast in het Tv-programma van Pauw en Witteman. Het heerlijk weglezende boekje is verschenen bij Uitgeverij Thomas Rap te Amsterdam. ISBN 978 94 004 03710

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website