Als je Thailandblog moet geloven…

Door Joseph Jongen
Geplaatst in Column, Joseph Jongen
Tags: ,
25 augustus 2015

Met grote regelmaat lees ik Thailandblog. Soms leerzaam met leuke tips, soms nietszeggende artikelen en soms heerlijke verhalen die op mijn lachspieren werken.

Eerlijk is eerlijk soms erger ik me ook wel eens aan dingen zoals de klaagzang op het moederland en geen kwaad woord over Thailand willen horen. Of het gezeur over de ziektekostenverzekering.

Als je afscheid neemt van Nederland of België en Thailand, of welk ander land ook, als nieuwe vaste verblijfplaats kiest heeft dat heel wat voordelen maar uiteraard ook nadelen. Dat moet je dan maar op de koop toenemen en daarbij de voor- en nadelen tegen elkaar afwegen. Twee oeroude gezegden die iedereen duidelijk in de oren zullen klinken. Dus daarover doorzaniken heeft geen enkele zin. Geniet van het leven.

Goed voor je gezondheid

“Seks in Thailand: goed voor je gezondheid” zo luidde de kop van een artikel dat ik onlangs uiteraard met de nodige interesse heb verslonden. Een oud mopje dat wij als jonge jongens -en dat is lang geleden- als de drie leukste dingen van het leven betitelden schoot me bij het lezen van genoemd verhaal weer even te binnen. “Een goed glas ervoor en een sigaretje erna” noemden wij het destijds ondeugend glimlachend. Nu moet ik wel iets gaan bekennen: ik rook al meer dan twintig jaar niet meer maar een heerlijk glas wijn gaat er nog goed in. En …? zie ik u al denken.

Dat antwoord bewaar ik tot het laatst. Wil nu gewoon eens een paar misvattingen die over seks bestaan aan de kaak stellen.

Misvattingen

Als je het gememoreerde artikel op Thailandblog (www.thailandblog.nl/gezondheid-2/seks-thailand-goed-voor-gezondheid) moet geloven is seks goed voor je gezondheid, warmte en zon werken prima voor het libido, goed voor je lichamelijke en geestelijke gesteldheid, goed voor botten en spieren, een mooiere huid, verhoogt de intelligentie, goed voor je hart, minder kans op prostaatkanker, stimulatie van een goede nachtrust en bloedsomloop en niet te vergeten je verbrandt extra calorieën!

Mannen, laten we elkaar nu niets wijs maken; warmte en zon maken loom en vermoeid. Mooiere huid? Ja, huidkanker dat kun je krijgen als je niet oppast.

Hutseflutsen, om Youp van ’t Heck te citeren, is gewoon een menselijke drift en de stomste boer kan het. Intelligentie? Laat me niet lachen. Goed voor botten en spieren. Ja, stijve spieren, als u begrijpt wat ik bedoel. Daarbij gaat je rikketik behoorlijk tekeer en raakt de bloedsomloop van streek.

Mannen willen het niet toegeven, maar met het stijgen der jaren neemt het libido af. De mannelijke piek ligt zo rond het twintigste levensjaar. De tijd dat we nog een paar glaasjes ervoor en een sigaretje erna dampten.

Calorieën

Mannen maken zich zelf wijs dat je bij een behoorlijke vrijpartij heel wat calorieën verbrandt. Ook dat is een misvatting die blijkbaar door mannen is verzonnen. Om de waarheid te vertellen; je moet heel behoorlijk te keer gaan om middels een niet onaardige vrijpartij 150 calorieën kwijt te raken. De enkele glaasjes vooraf daarmee wegwerken gaat je beslist niet lukken. En over de slechte invloed van het sigaretje erna daar praten we maar niet over.

Alcohol Calorieën Calculator

Het zal je verbazen hoeveel calorieën in alcoholische dranken zitten. Kijk maar eens op de site van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds en gebruik de daar geplaatste Alcohol Calorieën Calculator maar eens. (www.wkof.nl/nl/alcohol-calorieen-calculator) Je kunt per dag of per week bij de aangegeven drankjes aangeven hoeveel je er hebt genuttigd. De knop ‘Bereken’ aanklikken en schrik dan niet.

Een glaasje er voor prima en erna -zonder sigaretje- lekker slapen. En om op het eind van dit verhaal een openstaande vraag alsnog te beantwoorden. Het stimuleert de nachtrust, daar ben ik het volkomen mee eens. Welterusten!

10 reacties op “Als je Thailandblog moet geloven…”

 1. Fransamsterdam zegt op

  ‘Een collega van een oom van mijn vriendin heeft het zelf laatst nog gelezen op internet, hoorde ik.”
  Ja, dan moet het wel waar zijn.
  Ik geloof niet dat Thailandblog pretendeert de waarheid in pacht te hebben.
  Vaak zijn artikelen overgenomen, bewerkt of vertaald, meestal met bronvermelding.
  Als er dan onwaarheden worden verkondigd gebeurt dat in commissie.
  Het artikel over de gezonde aspecten van seks is gebaseerd op onderzoeksresultaten. Ik sluit niet uit dat dergelijke onderzoeken worden gefinancierd door een bedrijf dat belang heeft bij de verkoop van preservatieven (ik probeer het ook voor de Vlaamse lezers begrijpelijk te houden…).
  De gemiddelde Thailandganger zal wel gewend zijn om niet alles wat hij hoort of leest voor waar aan te nemen, anders kom je in dit land regelmatig voor teleurstellingen te staan.
  Ik geloof heilig in de Thaise waarheid, die – net als de daaraan verwante Thaise werkelijkheid – meestal weer net even anders uitpakt dan je zou denken.

 2. wibart zegt op

  Mee eens. Altijd een korreltje zout bij de uitkomst van welk onderzoek dan ook. Maar laten we gewoon eerlijk zijn het is ….. gewoon lekker ! En daar alleen al voor hou ik het vol tot ik vertrek naar het volgende bestaan (ik geloof in een voortbestaan na de dood ;)). Dus of de voldoening nu zit in lichamelijk profijt en/of in geestelijke euforie is voor mij niet zo belangrijk. Ik ervaar sex als iets prettigs en zal het dus , mits fysiek vergund, mijn leven lang blijven doen. Veel plezier en genot toegewenst aan alle lezers hehehehe.

 3. tonymarony zegt op

  Ik denk Joseph dat er een heel grote waarheid in jou verhaal zit , maar als met zoveel dingen hier wil de Farang niet in de spiegel kijken om dit toe tegeven want de meeste zijn toch al op een leeftijd gekomen dat alles een stuk minder gaat dan zo,n 10 jaar geleden toen het kleine opperhoofd nog omhoog in opstand kwam, maar zoals alles is dat ook een stuk minder geworden en dat is moeilijk te accepteren want
  de sterke verhalen te moeten geloven gaat het nog wel 3keer per week maar dan moet je ook vertellen dat die pilletjes van de farmacia je helpen om je ego te strelen voor je bed avontuur en niet kunt slapen omdat je hart in je keel zit , en geloof me een leuk gesprek en een drankje is ook gezellighoor.

 4. Willem zegt op

  Ik erger me ook aan die negatieve berichten over NL van de, vaak, economische “vluchtelingen”. Ik heb het sterke vermoeden dat ze met deze vaak dagelijkse kritiek willen maskeren dat ze het toch niet zo geweldig vinden, maar ja, dat moet je natuurlijk niet erkennen. Heb het idee dat er onder hen een hoog PVV gehalte aanwezig is. Ze moeten inderdaad niet zeuren. De meesten krijgen hun uitkering (pensioen, AOW, UWV) bruto gestort op de Thaise bankrekening. Dus zij betalen geen cent belasting en hebben dan wat mij betreft weinig redenen tot klagen over NL. Daarbij heb ik ook niet het idee dat ze zich bekommeren om wat er echt in Thailand gebeurt c.q. de vele arme Thaien onder het corrupte bewind dat al decennia voortduurt. Kijk even bewust om je heen en vergelijk de maatschappelijke en sociale positie van de “armen” hier. Dan zou je je toch wel even schamen om zoveel azijn te pissen over NL.

 5. John Chiang rai zegt op

  Als je de verhalen van veel 60plussers geloven moet,stelt zich de vraag waaraan viagra zijn sucses te danken heeft.? Ze hebben nog steeds de fantasie dat ze met hun beste stuk een ruit kunnen inslaan, hoewel de werkelijkheid,hoogstens poetsen is. Wat vroeger 6maal in de week was,is nu 1maal in de 6weken geworden.5555

 6. Jan Boezeroen zegt op

  Ik lees er wat diagonaal overheen, geen tijd en veel leuter verhalen van mensen die niet werken en zeuren. Veel sla ik zo ie zo over op dit blog , de politieke info is wel interessant . Wel knap dat de owner het allemaal zo bij houdt en ok vol houdt ook, ik zou het niet kunnen.

 7. Fransamsterdam zegt op

  Vooroordelen, vermoedens, ideeën, twijfelachtige gevolgtrekkingen, en dan een ander de les lezen.
  Daar erger ik mij aan.

 8. tik zegt op

  Het is bekend, ook over de Nederlandse grens, dat de Hollander steeds zijn woordje moet doen, te pas en te onpas. Ze zieken over de Thais (dan ga terug) en ook over Nederland. De laatste echter zorgd ervoor (pensioen) dat je lekker verder kund zeuren, nu onder de palmen in Thailand.
  Misschien komt het, dat veel Nederlanders in Thailand niet de taal verstaan, er ook geen moeite voor doen en meer problemen hebben met het tijdig halen van vers koud bier ?
  Ik ken Nederlanders (3) die al meer als 15 jaar in Thailand wonen en afgezien van -goeden dag- bijna geen woord Thais (of zelfs engels) spreken.
  Mijn tip 1: ben je weg uit Nederland, houdt dan op met zeuren over dat land. Tip 2; Woon je in Thailand, leer dan de taal. Dan kun je ook -mee spreken-. En zo niet, houdt dan je mond en drink je pilsje.

 9. Mark zegt op

  Een koppel is na 50 jaar huwelijk aan een feestelijke viering van hun Gouden bruiloft toe. De jubilarissen worden geïnterviewd en om het olijk en luchtig te houden wordt er ook gevraagd naar hun jarenlange wedervaren met sex.

  De oude man antwoordt diplomatisch dat het na al die jaren nog steeds SMS is. Waarop de interviewer in al zijn onervaren onwetendheid moet vragen wat SMS betekent.

  Wel “jongeheer”, zegt de oude man: in het begin was SMS ’s morgens, ’s middags en ’s avonds … na 25 jaar werd SMS September, Maart, September … en nu na 50 jaar staat SMS voor Soms Met Sinterklaas.

  Wat zeggen ze ook al weer van narren en waarheden …

 10. Fransamsterdam zegt op

  Moderator: niet chatten svp


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website