De restauratie van een zwembad in Pattaya (1994)

Door Dick Koger
Geplaatst in Column, Dick Koger
Tags: ,
18 september 2017

Circa honderd meter verwijderd van het drukke uitgaansleven van Pattaya ligt de Windy Inn, een vriendelijke bar zonder opdringerige vrouwen. Het heeft aan de zeekant een klein zwembad. Nu, in het laagseizoen, wordt dit zwembad gerestaureerd.

Op de bodem zijn drie mensen bezig met de betegeling. Eén smeert elk tegeltje van tien bij tien centimeter voorzichtig in met cement. Hij houdt het tegeltje ver van zich af alsof hij een boterham met pindakaas besmeert, terwijl hij absoluut niet van pindakaas houdt. Het tegeltje wordt op de vloer gelegd, beklopt en beslagen en, als het echt helemaal goed ligt, dan pakt de tegelzetter zijn kleine krukje en verplaatst dit tien centimeter om opnieuw tegen heug en meug een boterham met pindakaas klaar te maken.

Een tweede man heeft een vegertje en veegt de pas gelegde vloer aan. Hij doet dit met zoveel overgave dat hij de tegelzetter maar ternauwernood kan bijhouden. De functie van de derde man is niet geheel duidelijk. Hij zit erbij en doet gewoon niets. Vermoedelijk is hij de baas. Hoewel, even later neemt hij een duizenddingendoekje en poetst hij de tegeltjes tot ze glimmen alsof ze nieuw zijn. Dat zijn ze waarschijnlijk ook. Het zwembad meet zo’n acht bij twaalf meter. Een snelle berekening leert dat bijna tienduizend tegeltjes geplaatst moeten worden. Gelukkig duurt de regentijd zo’n maand of vijf.

Voor het zwembad hangt een touw met daaraan een bordje gehangen: ‘Please do not jump in swimmingpool because of no water’. Een redelijk verzoek.

1 reactie op “De restauratie van een zwembad in Pattaya (1994)”

 1. piet zegt op

  Ja een genot om naar te kijken ,meestal maken ze de tegels ook nat ,namelijk de warmte kan voor te snelle droging zorgen.

  Kennis van mij was ook bezig ;zijn zwagers konden wel tegelzetten, gevolg;
  We kwamen niet meer bij van het lachen tegel erop en oeps vorige kwam naar beneden,
  en op het laats wel 5 man/vrouw om de tegels tegen te houden.
  De moed maar opgegeven en als troost een paar biertjes, vakwerk van de bovenste plank.

  Gelukkig begint hier ook steeds meer tegellijm gebruikt te worden, doordat achtergrond minder bobbelig is
  Hier komt het echter allemaal wel oke doch kan ff duren, maar wil jij met deze temeraturen hard werken?
  Nou ik niet!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website