In de Britse krant Daily Mail staat een bizar verhaal van een Britse toerist die in zijn handbagage een stukje van zijn eigen schedel mee naar huis nam na een vakantie in Thailand.

De 32-jarige man, Lee Charie, viel in december van zijn balkon op het eiland Koh Tao. Hij viel zeven meter naar bededen, overleefde zijn val, maar raakte ernstig gewond. Personeel van het hotel waar hij verbleef, vond hem bewusteloos op de grond.

Eenmaal in het ziekenhuis moesten Thaise artsen een deel van zijn schedel verwijderen om verder hersenletsel te voorkomen. De artsen besloten tot deze ingreep om ruimte te maken voor zijn hersenen, die door de klap waren opgezwollen. Na de operatie moest Charie revalideren: hij kon niet meer lopen of praten.

Zelf heeft Lee niet veel meegekregen van het voorval. Pas na twee dagen in het ziekenhuis kwam hij bij uit zijn coma. Toen hij bijkwam, zat hij zo zwaar onder de pijnstillers dat hij dacht dat hij aan het strand lag, zo vertelde hij aan een verslaggever van de Daily Mail.

Artsen in Engeland gaan met het stuk schedel een mal maken om het verwijderde stuk te vervangen. Nu loopt Charie rond met een flinke deuk in zijn hoofd wat er nogal vreemd uit ziet.

[youtube]http://youtu.be/B7AjNM71oLU[/youtube]

9 reacties op “Toerist neemt deel van eigen schedel mee uit Thailand (video)”

 1. Khun Peter zegt op

  Er vallen wel erg veel toeristen en expats van balkons. Misschien moeten balkons in Thailand verboden worden? Of zou dit een gevalletje ‘Drank maakt meer kapot dan je lief is’ zijn?

  • Fred CNX zegt op

   Het is misschien grappig bedoeld, maar toch heb je daar een punt, Khun Peter.
   In Nederland hebben we standaard hoogten van een balkon ballustrade, in Thailand denk ik ook maar omdat de Thais gemiddeld kleiner zijn zal deze hoogte ook lager zijn
   Het was me al eerder opgevallen dat wanneer ik op een balkon van een hotel over de ballustrade wilde hangen, bemerkte dat het een beetje ‘angstig’ is juist omdat de hoogte ervan te laag is, mijn benen gaan daardoor trillen en weet niet hoe snel ik weer naar binnen moet gaan. Ook de ballustrade aan de galerijkant van een groot hotel in Chiangmai was te laag (voor mij) zodat ik op de 10 etage niet even lekker naar beneden ging kijken hoe mooi de lounge op de begane grond was in het opengewerkte gebouw.
   @Lex K.,Zwaartekracht is in dat geval geen speculatie van het effect, maar een logisch gevolg dat je makkelijk snel op de begane grond kan belanden…mat name als er alcohol in het spel is of een zetje in je rug.

 2. Lex K. zegt op

  In plaats van de, vele voorspelbare en flauwe, speculaties die het effect van de zwaartekracht op een (dronken??) toerist heeft en de, al dan niet, behulpzame handen van Thaise personen, de 1e is al binnen op het moment dat ik dat zit te typen, spreek ik liever mijn waardering uit voor het niveau van de Thaise medische wetenschap.
  De artsen in het ziekenhuis hebben het maar mooi voor elkaar gekregen om die man binnen 2 maanden, ondanks zwaar hoofdletsel, zo op te lappen dat hij naar huis kan om daar verder te herstellen, dit toont voor mij maar weer eens aan dat de Thaise artsen en ziekenhuizen zeker niet onderdoen voor westerse.

  groet,

  Lex K.

  • Khun Peter zegt op

   @ Lex het lijkt mij weinig onderbouwd en realistisch dat je op basis van een voorval de conclusie trekt dat het niveau van de Thaise artsen en ziekenhuizen helemaal top is. Dat is in Thailand vooral afhankelijk je financiële mogelijkheden.
   Misschien iets teveel een roze bril op?

   • Lex K. zegt op

    Peter,
    U vraagt en ik draai,
    Ten 1e; waar heb ik gezegd dat de kwaliteit van de Thaise ziekenhuizen helemaal top is? natuurlijk is er het nodige aan en op te merken en inderdaad hangt het ook af van je financiële draagkracht, alle waar naar zijn geld( oud Nederlands gezegde) toch? zo was dat in Nederland ook, ten tijde van particulier en fonds verzekerden.
    Ten 2e; is er in het verhaal geen ziekenhuis genoemd, dus heb ik het maar in het algemeen gedaan, als er een naam van het ziekenhuis genoemd was dan had ik het in het bijzonder vernoemd, ik had beter kunnen schrijven over de gemiddelde arts en het gemiddelde ziekenhuis.
    Ten 3e; ik heb, helaas, meerdere ervaringen met ziekenhuizen in Thailand, zowel voor mij, mijn kinderen, mijn Thaise vrouw( op Nederlandse verzekering) maar ook met mijn Thaise familie en ik heb geen klagen over de inzet, de toewijding en de kwaliteit van de artsen, verplegend personeel maar ook ondersteunend personeel.
    Ik heb ziekenhuizen in Trang, Hat Yai, Krabi, Koh Lanta, Koh Samui, Phuket en Bangkok bezocht, zowel staats als privéklinieken en inderdaad de kwaliteit, van de verzorging en accommodatie, van de privé klinieken staat op een hoger niveau dan de die van de staats ziekenhuizen, maar dat wordt weer goed gemaakt door de toewijding en inzet van het personeel.
    Ik bekijk niets in Thailand door een roze bril, ik ben zelfs absoluut soms te kritisch, bekijk maar eerdere reacties van mij, maar ik verlies niet de realiteit uit het oog.
    De Thaise artsen in staats ziekenhuizen moeten roeien met de riemen die ze hebben, maar doorstaan makkelijk de vergelijking met Nederlandse artsen en ziekenhuizen.
    Ik heb in Nederland meer negatieve ervaringen gehad, denk aan wachttijden en lijsten maar ook patiënt vriendelijkheid.
    Waar het mij om ging is dat er weer allerlei flauwe reacties zouden komen( zwaartekracht, toerist, balkon, alcohol en al dan niet Thaise behulpzaamheid)
    Dit artikel gaat over het geluk dat een toerist gehad heeft, dankzij adequate hulp en goede (medische) verzorging, heeft deze man het overleefd en dat heeft niets met kwaliteit van balkonnetjes te maken, maar wel alles met kwaliteit van het betreffende ziekenhuis en de artsen aldaar.

    Groet,

    Lex K.

    • Chris Bleeker zegt op

     Lex K,
     Met deze versie ben ik het volledig eens,zeker betreft de ( artsen ) ziekenhuizen in Thailand,
     wat betreft de hoogte van balkonhekken,cq afrastering,is flauwe kul om daar op af te geven
     zelf kom ik uit een familie met grote mensen,opa 2.02 mtr geb.1869 mijn vader,de kleinste thuis 1.97 geb.1916 mijn ooms respectivelijk 2.02 en 2.15 mtr.En de gemiddelde lengte van mensen in Nederland in die tijd was toch 1.65 t/m 1.75,de gemiddelde lengte van de Thaise mannen is 1.70 mtr, Heb nooit horen klagen dat de balkonhekken te laag waren,WEL de deuren te laag en de bedden te klein,zelfs volgens mijn vader.

     Verder als aanvulling op ziekenhuizen,je zou ervan uit moeten gaan dat financieel een Nederlands ziekenhuis vergelijkbaar is met een Thaise prive kliniek,en dan slaat de weegschaal wel door in het voordeel van de Thaise kliniek.
     en voor Geachte Peter,het zou misschien een aanbevelijng zijn om op zijn vakantie in Thailand,maar eens geen zonnenbril op te zetten,want op een bepaalde leeftijd heb je beide ogen hard nodig,en als U er alnog een opzet met sterke!,…geen rose a.u.b.

 3. Leon zegt op

  Toen ik vorige week in de MBK was verbaasde ik me er toch ook over hoe laag de hekjes tussen de roltrappen zijn.
  Als je langer bent dan 170 rol je makkelijk over de die reling heen, 6 verdiepingen naar beneden…

 4. cor verhoef zegt op

  Khun Peter heeft natuurlijk wel een punt. Er valt elke week wel een expat of toerist van een balkon, met name in Pattaya en Phuket. De balustrade van die balkons zijn meestal zo’n 1.5 a 1.6 meter hoog. Wanneer je uitglijdt dan kukel je, zelfs wanneer je 1 meter 95 bent, toch niet zomaar over die balustrade?. Het hek zou minstens tot de middel moeten reiken wil zoiets kunnen gebeuren.
  Kudos inderdaad voor de artsen die het leven van deze man hebben weten te redden.

 5. kim zegt op

  Moderator: wij zullen jouw vraag plaatsen als lezersvraag.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website