Thaise vrouwen bleken massaal hun intieme delen (video)

Door Redactie
Geplaatst in Bizar
Tags:
24 september 2012

In Thailand staat een bleke huidskleur gelijk aan status, welvaart en succes. Een nieuw succesvol product dat de intieme delen van de vrouw “binnen vier weken bleker maakt” doet het schoonheidsdebat in het Zuidoost-Aziatische land aanwakkeren. Sommige van die producten bevatten kwik en zijn ronduit gevaarlijk.

Producten die het gezicht, het lichaam en de oksels verbleken zijn al langer verkrijgbaar op de Thaise markt. Pillen en voedingssupplementen beloven te doen wat cosmeticaproducten niet vermogen. Sinds kort wordt de Thaise markt overspoeld door vaginale bleekmiddelen.

Helder en doorschijnend

In advertenties op televisie, radio en het internet rommelt een vrouw met een bleke huid en strakke jeans door haar kleerkast. “Elke vrouw wil er goed uitzien, maar met shorts krijg je een donkerder huid”. De camera zoomt vervolgens in op haar nieuwe outfit, een witte short. De commentaarstem stelt daarbij dat Lactacyd White Intimate de huid in die zone “helder en doorschijnend” maakt.

Aantrekkelijker?

De lancering van een gelijkaardig product in India, eerder dit jaar, oogstte intenationale kritiek nadat in een tv-spot werd geïnsinueerd dat vrouwen met een blekere vagina aantrekkelijker zijn voor mannen. In Thailand daarentegen zijn dergelijke producten een groot succes. “De producten zijn geëvolueerd van gezichtsverblekers tot deodorants en lotions die de oksels verbleken”, stelt een woordvoorder van Publicis Thailand, die de reclamespots maken. “Nu is er ook een gamma intieme toiletproducten met een bleekeffect, want onderzoek wees uit dat vrouwen zaten te wachten op dergelijke producten”.

Werk in rijstvelden

In heel wat landen in Zuidoost-Azië wordt een bleke huid geassocieerd met de hogere klasse. Een bleke huid betekent immers dat je je dagen niet doorbrengt in de rijstvelden. De Thaise taal is ook doorspekt met denigrerende uitdrukkingen over een donkere huid. Tegenwoordig dragen vrouwen die in de rijstvelden werken lange mouwen, lange broeken, hoeden en handschoenen. Volgend het agentschap achter de bleekproducten van Nivea zijn het precies die vrouwen die dergelijke producten kopen.

Met bleke Koreaanse en Japanse popsterren als uithangbord, staan vrouwenbladen in Thailand vol bleekhuidige Aziatische vrouwen die dergelijke producten aanprijzen met slogans als “Toon je aura” of “Leer het mirakel van een witte huid kennen”.

Acteurs en zangers met een witte huid domineren de media. De bleekindustrie zal dit jaar in Azië naar verwachting een omzet van twee miljard dollar realiseren.

Gezondheidsrisico

Keerzijde van de medaille is dat heel wat van die producten een gezondheidsrisico inhouden. Bestanddelen als hydrochinon en lood kunnen leiden tot een permanente verkleuring van de huid en nierschadel. Sommige producten op de markt zijn ronduit illegaal.

Maar daar houdt het niet op. Ook mannen zullen zich naar de nieuwe trend moeten schikken en productjes moeten smeren die hun huid bleker maken.

Jong en fris

Toekomstige varianten van Lactacyd White Intimate zullen ook het verouderingsproces tegengaan en beloven je “down under” fris en jong te houden.

Bron: HLN.be

Zie video:

[youtube]http://youtu.be/M3O_GF6rq-0[/youtube]

15 reacties op “Thaise vrouwen bleken massaal hun intieme delen (video)”

 1. Tja, wat moet je er van zeggen? Beetje doorgeslagen lijkt mij? Ik heb er al eens wat over geschreven: https://www.thailandblog.nl/maatschappij/huidskleur-obsessie-thaise-vrouwen/
  Het lijkt wel een nationale obsessie…

  • tino zegt op

   De geschiedenis van de mensheid leert dat de, voor mij onbegrijpelijke en belachelijke, obsessie met huidskleur waarlijk internationaal is. Dat geldt eveneens voor de onzekerheid bij veel mannen en vrouwen wat hun intieme delen, inclusief borsten, betreft. Dit is in het geheel niet typisch voor Thailand of Azie en ik kijk er niet van op.

   • thaitanicc zegt op

    Maar al te waar. In Thailand betekent een blekere huidskleur dat je niet op de rijstvelden hoeft te werken, en in Noord-Europa gaan ze onder de zonnebank liggen omdat je er dan uitziet alsof je je een vakantie kunt veroorloven c.q. in veler ogen er “gezonder” uitziet (terwijl de zon helemaal niet gezond is).

    • folkert zegt op

     Is het niet zo dat blank ook in o.a. Nederland in het verleden de hogere klasse was en de gebruinde veel al de arbeiders die als de lagere klasse gezien werd, nu is het omgekeerd bruin i.p.v. blank, de rijkere die vakantie houdt en in zon ligt te bakken

  • ruud zegt op

   heel erg jammer, straks bestaat het mooie “ras” van de mooie wat donkere vrouw uit Thailand niet meer, terwijl dat juist zo vreselijk mooi is. Uitgestorven. Onbegrijpelijk meiden !!!!

   • pim zegt op

    Ruud maak je geen zorgen .
    Over enkele honderden jaren keer je terug als vrouw ,dan bestaat er nog maar 1 ras .
    Dit alles gemengd met marsmannetjes en plutovrouwtjes gan wij dansen op de maan .

 2. Piet zegt op

  Zouden ze al die haren dan ook bleken vraag ik me ineens af??

  • Hans Vliege zegt op

   He piet, wanner ben jij van huis gegaan ? Wat haren, kaal is de mode. Hahahahah

 3. jogchum zegt op

  Er zit in dit artikel een fout. De redactie schrijft, tegenwoordig dragen vrouwen die op de
  rijstvelden werken langemouwen, langebroeken, hoeden en handschoenen. Voor zo ver ik weet is dit altijd al zo geweest. Ze dragen deze klederen niet om dat ze een blankere huids
  kleur willen behouden, maar om bescherming tegen de hitte.
  In Afrika doen mensen het zelfde.

  • Cu Chulain zegt op

   @jochum, ik weet niet of dit klopt m.b.t. Afrika. Heb zelf in Ghana gewoond en daar nog nooit landarbeiders gezien met lange handschoenen e.d. Het viel mij juist op dat ze relatief veel huid openlieten voor de zon. Bij de fabriek die wij bouwden zagen we arbeiders zonder t-shirts werken vanwege de hitte. Ik kan dus alleen maar uit eigen ervaring over Ghana spreken, van de rest van het Afrikaanse continent kan ik niets zeggen.

   • jogchum zegt op

    Cu Chulain,
    Heb 10 jaar gevaren, ook naar Afrika. Wat mij opviel dat de haven-arbeiders zich zo veel mogelijk beschermden tegen de zon. De meesten droegen altijd een hoed.
    In zuid-Afrika stonden ze in het laadruim zelfs met een gekleed boven lijf in de ruimen.

    • Cu Chulain zegt op

     @Jochum, zoals ik al zei, ik kan niet voor de rest van Afrika spreken, maar het viel mij juist op dat die bouwvakkers bij ons vaak met ontbloot bovelijf in de hete zon stonden te werken. Dit was in Ghana. Kennelijk verschilt dit van regio tot regio.

 4. Cu Chulain zegt op

  Eigenlijk niet vreemd. Omgekeerd leeft er bij vele Nederlanders ook dat waanidee dat een gebruinde huid gezond staat en is. Ondanks een toename aan huidkankergevallen lopen vele Nederlanders in de winter de deuren plat van zonnestudio’s en vertoeven vele gepensioneerden in Spanje of in andere zonnige oorden, waaronder ook Thailand, en zullen ze proberen iedere minuut van de dag in de zon te zitten om een gebruinde, gezonde huid te krijgen. In het Westen is het omgekeerde geval. De gebruinde Nederlander is degene die niet meer hoeft te werken, waarom dan ook, en dus zijn leven met vakanties en zonnen invult. De “witte” Nederlander is degene die voor een steeds minder wordende koopkracht, a.g.v. van overnames en massa-ontslagen, steeds harder moet zwoegen. Als ik dan weer zo’n gebruinde gepensioneerde in een cabrio zie rondrijden, weet ik direkt dat het hem financieel beter afgaat.

 5. pim zegt op

  Lekker in Thailand wonen is voor velen een droom in NL.
  Weg van die regels en al die andere irriterende dingen om je heen .
  Voor altijd bruin inplaats van in je vakantie alleen .
  Op naar Bangkok met een enkele reis en het geld uit je oude sok .
  Dan kom je de bleekscheten tegen die je voor zijn geweest ,
  De vraag komt naar boven ,waarom zijn jullie niet bruin ?
  Dat antwoord komt later vanzelf naar boven ,die toerist is duidelijk herkenbaar, fel verbrand klaar om hun vrienden te laten zien hoe rijk zij zijn om in de winter bruin te zijn .
  De expat blijkt een reuma patiënt te zijn ,bevrijdt van alle pijn .
  Zijn intussen Thaise blanke huid geeft respect om niet te donker te zijn .

  Moderator: De laatste zinnen verwijderd, geen idee wat je bedoelt.

 6. HansNL zegt op

  Sommige van die gebleekte “voorbeeld”modellen zien er uit als opgewarmde lijken.
  Volstrekt onnatuurlijk!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website