KFC misbruikt tsunami-alarm

Door Redactie
Geplaatst in Bizar
Tags: , ,
13 april 2012

“Laten we ons naar huis haasten en de situatie van de aardbeving opvolgen. En vergeet niet om je favoriete KFC-menu te bestellen”, voerde de Thaise afdeling van de keten reclame op Facebook.

De fastfoodketen KFC (Kentucky Fried Chicken) heeft zich ondertussen verontschuldigd om het tsunamialarm gebruikt te hebben voor publicitaire doeleinden in Thailand.

Dat gebeurde terwijl het zuiden van het land ten prooi viel aan paniek na de aardbeving in Indonesië en het daaropvolgende tsunamialarm voor de Indische Oceaan. Het bericht werd snel verwijderd, maar veroorzaakte niettemin hevige protesten.

Felle reacties

“De persoon verantwoordelijk voor die reclame moet ontslagen worden voor het gebrek aan gezond verstand en verantwoordelijkheidszin”, luidt het op de website van het bedrijf.

De aardbeving, die aan vijf mensen in de Indonesische provincie Aceh het leven kostte, veroorzaakte uiteindelijk geen verwoestende golven. Het land draagt evenwel nog de erfenis van de tsunami in 2004 met zich mee, toen 5.400 mensen in Thailand en 220.000 in de hele regio omkwamen.

Brom: Het Laatste Nieuws

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website