Natuurlijk heeft Khao San Road een aantrekkingskracht op budgetreizigers en backpackers maar het zou jammer zijn als je daar blijft hangen want de wijk Banglamphu heeft veel meer te bieden, zoals een combinatie van historische bezienswaardigheden, locale gebruiken, prachtige tempels en lekker eten.

Het Banglamphu district ligt ten oosten van de wijk Ko Ratanakosin. Bezoek eens de historische straat Ratchadamnoen Avenue, die begint bij Sanam Luang en langs het verkeersplein van Democracy Monument loopt, waarna het zich opsplitst naar de nabij gelegen districten Dusit en Yaowarat (Chinatown). Ga eens kijken bij de Wat Saket, de Golden mount, Wat Suthat en de Grote Schommel, die te vinden zijn voor de Bangkok Metropolitan Administration Office.

De Golden Mount bij de Wat Saket (foto midden) biedt je een panoramische uitzicht van dit historische deel van Bangkok, je moet er wel een klim voor over hebben. Wat Saket is een van de oudste tempels van Bangkok en dateert uit het Ayutthaya tijdperk, gebouwd in opdracht van Rama I.

Vanzelfsprekend moet je ook wel de wereldberoemde Khao San Road bezoeken. De dynamiek van deze straat is overal voelbaar. Maak een wandeling en verbaas je over de vele reisbureaus, barretjes en straatverkopers. Khao San Road heeft tal van uitgaansgelegenheden waar verstokte ‘party-animals’ uit kunnen kiezen. Aan deze lange uitgaansstraat vind je dan ook veel bars en restaurants. Na zonsondergang worden de straten bevolkt door vele kleurrijke mobiele barretjes.

‘s Avond moet je zeker een lokale eettent bezoeken bij Phra A-Thit Road. Daar zie je nog een aantal kleine, lokale bars en restaurants in authentieke gebouwen. Sommige plekken bieden live muziek, van Thaise pop tot jazz.

Een klein steegje van Phra A-Thit Road maakt een verbinding met Rambuttri Road, de minder drukke versie van Khao San Road. De gebouwen bestaan uit bars op de benedenverdieping en goedkope hostels boven. Als je nog wat verder doorloopt langs Ratchadamnoen Klang Road naar Dinsor Road, kom je in een wat minder toeristische gebied waar je ook heerlijk kan eten.

Kortom geef je ogen, oren, neus en smaakpapillen de kost in Banglamphu, de indrukken zijn overweldigend.


» Laat een reactie achter


Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website