Phra Sumen Fort at the Phra Athit Road in Banglamphu (JOYFULLIFE / Shutterstock.com)

Natuurlijk heeft Khao San Road een aantrekkingskracht op budgetreizigers en backpackers, maar het zou jammer zijn als je daar blijft hangen want de wijk Banglamphu heeft veel meer te bieden, zoals een combinatie van historische bezienswaardigheden, locale gebruiken, prachtige tempels en lekker eten.

Banglamphu dankt zijn naam aan de Lamphu-boom, die vroeger in overvloed groeide in dit deel van Bangkok. Het gebied ontstond tijdens de Rattanakosin-periode, in de late 18e eeuw, toen koning Rama I de hoofdstad naar Bangkok verplaatste. Banglamphu werd een belangrijke handels- en residentiële wijk en was het culturele centrum van de stad.

Het Banglamphu district ligt ten oosten van de wijk Ko Ratanakosin. Bezoek eens de historische straat Ratchadamnoen Avenue, die begint bij Sanam Luang en langs het verkeersplein van Democracy Monument loopt, waarna het zich opsplitst naar de nabij gelegen districten Dusit en Yaowarat (Chinatown). Ga eens kijken bij de Wat Saket, de Golden mount, Wat Suthat en de Grote Schommel, die te vinden zijn voor de Bangkok Metropolitan Administration Office.

De Golden Mount bij de Wat Saket (foto midden) biedt je een panoramisch uitzicht van dit historische deel van Bangkok, je moet er wel een klim voor over hebben. Wat Saket is een van de oudste tempels van Bangkok en dateert uit het Ayutthaya tijdperk, gebouwd in opdracht van Rama I.

Wat Saket Ratcha Wora Maha Wihan (Wat Phu Khao Thong, Golden Mount temple)

Vanzelfsprekend moet je ook wel de wereldberoemde Khao San Road bezoeken. De dynamiek van deze straat is overal voelbaar. Maak een wandeling en verbaas je over de vele reisbureaus, barretjes en straatverkopers. Khao San Road heeft veel uitgaansgelegenheden waar verstokte ‘party-animals’ uit kunnen kiezen. Aan deze lange uitgaansstraat vind je dan ook veel bars en restaurants. Na zonsondergang worden de straten bevolkt door vele kleurrijke mobiele barretjes.

’s Avond moet je zeker een lokale eettent bezoeken bij Phra A-Thit Road. Daar zie je nog enkele kleine, lokale bars en restaurants in authentieke gebouwen. Sommige plekken bieden live muziek, van Thaise pop tot jazz.

Rambuttri Road (PERCULIAR BOY / Shutterstock.com)

Een klein steegje van Phra A-Thit Road maakt een verbinding met Rambuttri Road, de minder drukke versie van Khao San Road. De gebouwen bestaan uit bars op de benedenverdieping en goedkope hostels boven. Als je nog wat verder doorloopt langs Ratchadamnoen Klang Road naar Dinsor Road, kom je in een wat minder toeristische gebied waar je ook heerlijk kan eten.

Bezienswaardigheden:

 • Khao San Road: Deze beroemde straat is het hart van Banglamphu en staat bekend om zijn bruisende nachtleven, levendige markten en goedkope accommodatie. Het is een populaire ontmoetingsplaats voor backpackers en een geweldige plek om te genieten van lokale street food, souvenirs te kopen en de unieke sfeer van Bangkok te ervaren.
 • Wat Pho: Een van de belangrijkste en oudste tempels van Bangkok, Wat Pho, ligt in de buurt van Banglamphu. De tempel is beroemd om de liggende Boeddha, een indrukwekkend standbeeld van 46 meter lang en bedekt met bladgoud. Daarnaast is Wat Pho het centrum van de traditionele Thaise massage en biedt het een unieke ervaring voor bezoekers.
 • Het Koninklijk Paleis: Het indrukwekkende Grand Palace-complex is een van de meest iconische bezienswaardigheden in Bangkok. Het paleis was vroeger de residentie van de Thaise koninklijke familie en bevat verschillende prachtige gebouwen, waaronder de Tempel van de Smaragdgroene Boeddha (Wat Phra Kaew).
 • Phra Sumen Fort: Dit historische fort werd gebouwd tijdens het bewind van koning Rama I om de stad te beschermen tegen invasies. Phra Sumen Fort is een van de twee overgebleven forten van de oorspronkelijke veertien en biedt een interessant inzicht in de geschiedenis van Bangkok.
 • Santichaiprakarn Park: Gelegen aan de oevers van de Chao Phraya-rivier, is dit park een aangename groene ruimte met prachtig uitzicht op de rivier en Rama VIII-brug. Het park is een populaire plek om te ontspannen en te genieten van de lokale cultuur, met regelmatig traditionele dans- en muziekoptredens.

Kortom, geef je ogen, oren, neus en smaakpapillen de kost in Banglamphu, de indrukken zijn overweldigend.

4 reacties op “De wijk Banglamphu in Bangkok is meer dan alleen Khao San Road”

 1. Enrico zegt op

  De zijstraatjes van Samsen Road ten noorden van Klong Banglamphu zijn leuk. Veer meer Thailand dan de op falangs ingestelde Khao San.

 2. Teun zegt op

  Khao San Road is inmiddels niet veel meer. Het beste en drukste restaurant heeft plaats gemaakt voor een Mac Donald. Al het leuke, goedkope en authentieke Thaise moet plaats maken voor Westerse ellende. Het is om te janken. Rambuttri Road is nog wel leuk, maar ik vrees dat ook deze leuke straat er aan moet geloven. De Thai zelf zijn de dupe helaas.

 3. bert zegt op

  Thaise families kwamen altijd naar Khao San om die rare westerlingen te bekijken.
  De wijk is veel meer Banglamphu is inderdaad veel meer. Je kunt nog altijd leuk langs Khlong Banglamphu struinen. Vanaf het fort Phra Sumen loopt een promenade langs de de Mekong naar de Pinklao brug.
  Aan de overkant van deze brug brug is het Restaurant Rim Nam Mookate. Met uitgebreid buffet en ’s avonds live muziek. Zo dicht bij Khao San en geen falang te bekennen. Je kunt vanaf Phra Athit een halte van de expess boot nemen naar de overkant van de Pinklao brug. Er ging ooit een veerpontje, maar dat vaart niet meer.

  • niek zegt op

   Mekong? Je zult de Chaopraya rivier bedoelen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website