(Foto: Kittipong Chararoj / Shutterstock.com)

Wat Phanan Choeng is niet de meest bezochte tempel van Ayutthaya. Toch jammer want er is veel te zien. Een bezoek aan deze tempel net ten zuiden van de klongs begint meestal met een tochtje met de veerpont (fietsen en scooters kunnen mee). Je bent daar waarschijnlijk de enige toerist tussen de locals.

Aan de overkant kom je terecht bij het complex van een Chinese tempel. Deze tempel stamt uit de 19e eeuw en is in 2002 geheel gerenoveerd. Het is een rijk versierde tempel waar veel familiefeesten worden gegeven.

Mis in ieder geval het bijzondere hek rondom de hoofdtempel niet. Hierop worden reliëfs afgebeeld met scenes uit de Ramayana. Sommige scenes zijn expliciet seksueel van aard. Ze mogen op een warme belangstelling van de Thai rekenen omdat dergelijke afbeeldingen nogal schaars zijn in Thailand.

De Thaise Wat Phanang Choeng stamt uit de dertiende eeuw en dateert dus nog van voor de periode dat Ayutthaya de hoofdstad van Thailand werd. De belangrijkste tempelhal bevat een 19 meter hoog Boeddhabeeld. Het is hier zeker in de weekenden een drukte van belang. Families kopen enorm lange doeken om over de schouder van het beeld te hangen. Er zijn speciale tempelwachters in dienst die de doeken over het beeld hangen. Dat gebeurt door op een stellage te klimmen die helemaal om het beeld heen is gehangen. Door deze stellage is het geheel wat moeilijk te fotograferen maar het blijft een indrukwekkende vertoning.

De overige beelden in de tempel zijn over het ook rijkelijk versierd. Zo is er bijvoorbeeld een standbeeld van Kaun Yin volledig versierd met kettingen. Als je geluk hebt speelt er in een zaal ook nog een Thais gamelanorkest.


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 2 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website