Wat Khao Din – Pattaya

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Bezienswaardigheden, Tempels, Thailand tips
Tags: ,
15 april 2018

Om van een prachtig uitzicht te genieten is een bezoek aan de Wat Khao Din aan te raden. Deze tempel spreekt niet echt tot de verbeelding, maar ligt op ruim 100 meter hoogte wat een schitterend en panoramisch uitzicht garandeert.

Beneden ontplooit zich een golvend geel, bruin getint landbouw gebied wat langzaam overgaat in een groener beboste omgeving en eindigt in de verte in een bergachtige omgeving.

Op heldere dagen is het uitzicht tot Bang Saray gegarandeerd,naar het zuiden toe ontwaar je hemelsbreed op 5 km afstand Jomtien met zijn karakteristieke woontorens. Overweldigend is hier de stilte, af en toe onderbroken door het gebrom van een auto in de verte.

Heeft deze Wat dan verder niets te bieden? Zij heeft een fraaie Boeddha afbeelding van Khao Chee Chan. Daarnaast is een kleine gong. Bezoekers kunnen proberen deze aan de “praat“ te krijgen door er met de hand overheen te wrijven. Sommige mensen lukt het wel, anderen niet om deze gong te laten klinken.

Verder kun je deelnemen aan een meditatie die niet lang duurt.

Vanaf de Sukhumvitroad ongeveer ter hoogte van de Underwaterworld rijdt men soi 89 in en rijdt rechtdoor tot aan het Charnok Reservoir, eerst naar links dan scherp rechts de weg vervolgen. Bij soi 26 Toongklom Talmaan rechts (groen bord) gaat men rechtsaf stijl omhoog om met een adembenemende scherpe bocht bij de Wat te eindigen.

Op de terugweg linksaf de weg weer op  en verderop bij soi 29 rechtsaf richting Maprachanmeer. Halverwege treft men aan deze fraaie landelijke weg het Horseshoe Point  met een Spaansachtig hoofdgebouw, prachtig ingelegd met geglazuurde tegels. Dit gebouw is gebaseerd op de Spaanse rijschool in Wenen. Achter het restaurant een overdekte bak voor de dressuur van bijvoorbeeld Lippizaner en Lusitanos paarden aangevuld met Thaise toppaarden. Daarboven overnachtingsmogelijkheden voor ruiters. Maar familie Sri  Fuang Fung heeft dit park ook bedoeld voor recreatie doeleinden en paardrijlessen, zowel voor volwassenen als kinderen.

Vanaf dit gebouw een klein stukje terugrijden (50 m.) en linksaf ligt het beroemde Three Kingdoms Park. In dit park de overdekte passage met 56 scenes uit de Chinese geschiedenis met een totale lengte van 223 meter. Verder staan in dit park verschillende pagodes met daarin veel Chinese kunsthistorische schatten. Het park zelf biedt fantastische beelden en  op de grond oeroude versteende boomstammen zoals in het Million Years Stone park.


» Laat een reactie achter


Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website