Wie binnenkort de beroemde Wat Arun, de tempel van de Dageraad, in Bangkok wil bezoeken moet snel zijn. Na dit weekend is de stoepa van de Wat, verboden terrein voor alle toeristen.

Wat Arun is een boeddhistisch tempelcomplex, vernoemd naar de god Aruna (god van de dageraad). Het complex werd gebouwd onder Rama I en Rama II. De Wat Arun heeft een centrale grote pagode (prang) die 79 meter hoog is, gebouwd volgens de Khmer-architectuur. Daar omheen staan nog vier kleinere pagodes en vier mondops. Het tempelcomplex van Wat Arun is geheel bekleed met scherven Chinees porselein. Het porselein werd door toenmalige koning Rama 1 bij de handel van o.a. specerijen als ballast vanuit China meegevoerd. Hij heeft uiteindelijk zijn tempel laten versieren.

Vanaf dinsdag 24 september gaat men aan de slag met ingrijpende renovaties die waarschijnlijk drie jaar gaan duren. De bijna 82 meter hoge tempel zal dan voor een belangrijk deel bedekt zijn door steigers. De werkzaamheden zullen eerst plaatsvinden aan de zuidwest en noordwest zijden van de stoepa. Daarna komen de andere delen aan de beurt. De renovaties hebben alleen betrekking op de grote centrale stupa gevolgd door de renovatie aan een aantal kleinere.

De meeste foto’s van de Wat Arun zijn genomen vanaf de Noordoostelijke kant. Voorlopig blijft die kant nog zichtbaar, Hierdoor is het nog wel mogelijk om vanaf de Chao Phraya rivier de tempel te fotograferen.

De rest van het tempelcomplex zal normaal geopend en toegankelijk zijn.

Bron: Thai Travel News

Wat Arun en de Chao Phraya river

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website