By Damdramatic – Own work, CC BY-SA 3.0 -Wikimedia

Je hebt mensen die van mening zijn dat alle tempels in Thailand hetzelfde zijn. Ik heb dat vaak willen weerleggen door tempels te beschrijven die echt afwijken van het huis-tuin-en-keuken type.

Ik noem maar de Wat Larn Kuat, gebouwd uit een miljoen lege flessen, de Wat Dhamma Nimitr in Chonburi, twee totaal verschillende tempels in Chachoensao en ga zo maar door.

Op mijn lijstje staat nog een ronde tempel in Bangkok, maar die komt later. Variaties genoeg. Toch wil ik vandaag zo’n gewone tempel in het zonnetje zetten. Wanneer je erlangs rijdt en je hebt enig gevoel voor schoonheid, dan moet je erkennen dat dit een juweeltje is. De tempel heet Wat Nong Ket Yai en hij is gemakkelijk te vinden. Rijd Sukhumvit in de richting Bangkok. Voorbij Naklua nog even rechtdoor tot je links Hotel Cholchan ziet. Direct daartegenover heb je een soi landinwaarts. Dit is Soi 15. Volg die weg. Je kruist de spoorweg en gewoon nog een paar kilometer rechtdoor tot je de tempel rechts ziet liggen.

Dit is maar een klein gebouw. Verderop staat een groter. Toch heeft dit kleine gebouw prachtige muurschilderingen en natuurlijk een mooie Boeddha.

Het kleine en het grote gebouw zijn ogenschijnlijk gloednieuw, maar tussen die twee gebouwen staat een heel oude tempel, nog van hout gemaakt. Het is eigenlijk vreemd, maar oud vinden we meestal mooier. Althans bij gebouwen. Buiten een verweerde schildering, binnen een leuk rommeltje van Boeddhabeelden.

Op het terrein is nog veel meer te zien. Boeddhabeelden, geesteshuisjes, een prachtige heilige boom, enzovoorts. Genoeg om te fotograferen.

Tenslotte werd me duidelijk dat de monniken van deze tempel zich bezighouden met goed werk. Er is een speciale monnik die alle straathonden uit de buurt voedert.

Een gewone tempel, maar zeker de moeite waard om eens binnen te lopen.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Een gewone tempel, Wat Nong Ket Yai”

 1. Naama zegt op

  Ik woon niet ver van die tempel, was vroeger heel rustig maar sinds een paar jaar druk bezocht door Chinezen. Is er ook erg ongezond door uitlaatgassen van draaiende motoren van tientallen bussen.

  • Dick Koger zegt op

   Je vergist je. Jij hebt het over de Wat Nong Ket Noi, terwijl ik de Wat Nong Ket Yai beschrijf. Gegroet, Dick Koger

   • Rudy zegt op

    Wat Nong Ket Yai stikt van de Chinezen. Het is er zeer ongezond door draaiend motoren van tientallen tour bussen. Vroeger gingen die Chinezen naar de Wat Nong Ket Noi.
    Er is zondags ook een markt aan de tempel.

   • Dick Koger zegt op

    Het bovenstaande stukje schreef ik drie jaar geleden In verband met de organisatie van een autorally bezocht ik de Wat Nong Ket Yai en de Wat Nong Ket Noi regelmatig. Bij de Noi altijd horden bussen, bij de Yai nooit. Nu begrijp ik dat die situatie veranderd is, Dus excuses voor mijn eerste reactie, Wat zou ik graag de beweegredenen van de Chinezen weten. Het moet iets met Nong Ket te maken hebben.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website