Wanneer je op Koh Samui verblijft is een dagtrip naar het Ang Thong National Marine Park een aanrader. Thon Ang Thong (Mu Koh Angthong National Marine) is een nationaal park op 31 km ten noordwesten van Koh Samui. Het beschermde gebied omvat een oppervlakte van 102 km² en bestaat uit 42 eilanden.

De kalkstenen rotsen op de eilanden zijn weelderig begroeid. Op de witte stranden staan wuivende palmen, de eilanden zijn omringd door koraalriffen. De kleur van het zeewater is helder turquoise. Een tropisch paradijs. Als je geluk hebt, kan je er zelfs dolfijnen zien, want aan het einde van het jaar zoeken dolfijnen beschutting in de wateren bij Ang Thong.

De naam van het park, Ang Thong, oftewel ‘Gouden Kom’, verwijst naar de blauw-groene zeewaterlagune Talay Nai. Het is een soort meer die wordt omringd door steile begroeide kalksteenrotsen. Vanaf het strand van Koh Mae Ko is het schilderachtige meer te bereiken. Het is wel even klimmen via een nauw en vrij steil pad (niet geschikt voor ouderen en wanneer je slecht ter been bent).

Wat je zeker moet doen is een klim naar het uitkijkpunt op 400 meter hoogte, ook deze is nogal steil. Je wordt dan beloond met een uitzicht dat echt weergaloos te noemen is. Je bereikt dit punt vanaf het strand van Koh Wua Talab. Geniet van spectaculaire rotsformaties, spierwitte stranden, wilde dieren, een ongekende fauna, geheime grotten en verborgen lagunes.

MD_Photography / Shutterstock.com

Het programma

Na opgehaald te zijn bij jouw hotel, wordt je naar de haven gebracht waar de boot naar Ang Thong vertrekt. Je neemt plaats op een 23 meter grote boot. Hier wordt een licht ontbijt geserveerd wanneer je vertrekt naar het Ang Thong National Marine Park. Daar aangekomen begint de eerste kajaktocht reis langs de kustlijn van Koh Mae Koh. Je kan de enorme rotsen bewonderen die uit het water steken. En natuurlijke genieten van oogverblindend mooie stranden.

Aankomen op het strand van Talay Nai bezoek je de Green Lagoon. Via houten trappeen en loopbruggen ga je naar een uitzichtpunt vanwaar uit je een spectaculair uitzicht hebt.

Talay Nai is een zoutwatermeer op het eiland en een toevluchtsoord voor een grote verscheidenheid aan flora en fauna. Weer aan boord van de boot geniet je van je lunch en vaart de boot naar het noordelijke deel van het Park. Je komt dan langs Koh Wao of Tai Plao, een prachtig gebied waar je kan snorkelen of kajakken en te snorkelen. Met de kajak kan de Hier bizarre rotsformaties ontdekken evenals verborgen lagunes en grotten.

Tijdens het snorkelen zal verbaasd zijn over het spectaculaire onderwaterleven. Als je geluk hebt kom je dolfijnen tegen of een zeeschildpad. Na deze leuke en interessante dag vaar je terug naar Koh Samui en wordt terug naar je hotel gebracht.

Bijzonderheden excursie

  • Duur: circa 9 uur
  • Locatie: Koh Samui, Thailand
  • Prijsindicatie: ongeveer 2300 baht
  • Vervoer: je wordt om circa 08.00 uur opgehaald bij jouw hotel, omstreeks 17.00 uur ben je weer terug.
  • Inbegrepen: ontbijt en lunch, boottocht van Koh Samui naar Ang Thong en terug, toegangsprijs voor het Nationaal park, Engelssprekende gids, snorkelmateriaal en Kajakken.

Deze excursie is te boeken bij de vele boekkingskantoortjes op Koh Samui of bij de receptie van je hotel.

1 reactie op “Thailandblog excursie tip: Kajakken bij Ang Thong National Marine Park”

  1. Enrico zegt op

    Je kunt ook overnachten op Ko Paluai, onderdeel avn Ang Thong Marine Park. Een prachtig en heerlijk ongerept eiland.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website