De beroemde Khmer tempel Angkor Wat in Cambodja verdubbelt bijna haar entreeprijs. Het bekende tempelcomplex trekt jaarlijks miljoenen toeristen. Ook veel belangstellenden uit Thailand bezoeken de tempel die op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat.

Angkor Wat is het grootste religieuze monument in de wereld, met een oppervlakte van 1,6 km2). Het werd oorspronkelijk gebouwd als een hindoetempel voor het Khmer-rijk en transformeerde geleidelijk in een boeddhistische tempel tegen het einde van de twaalfde eeuw.

De prijs van de populaire attractie gaat per februari 2017 omhoog van 20 dollar (17 euro) naar 37 dollar (33 euro). Een pas om drie dagen de tempels te bezoeken gaat omhoog van 40 dollar (35 euro) naar 62 dollar (55 euro), een zevendagen-pas kost voortaan 72 dollar (64 euro), in plaats van 60 dollar (53 euro).

Van de nieuwe entreeprijs gaat twee dollar naar een goed doel. Jaarlijks bezoeken zo’n 2,1 miljoen mensen de tempels in het Zuidoost-Aziatische land.

Bron: Bangkok Post

11 reacties op “Entreeprijs voor Angkor Wat fors verhoogd”

 1. Eric zegt op

  Mooie reden om met een grote boog om deze plek heen te rijden. Twee jaar geleden al de hoofdprijs betaald om vervolgens op elke hoek van een monument om je entree bewijs te worden gevraagd – werkverschaffing – of op de andere hoek te worden belaagd door jonge kinderen die lopen te bedelen om geld of ongewenste diensten aanboden.
  In vergelijking met Thailand is Cambodja duur. Is de kwaliteit van de dienstverlening om te janken.
  Had een week rondreizen gepland maar ben na twee dagen het land al ontvlucht. Was oprecht blij weer in Thailand te zijn.
  Cambodja is hard op weg om zich zelf helemaal uit de markt te prijzen.

  • Bert Schimmel zegt op

   Toen ik op de bonnefooi uit Nederland vertrok heb ik eerst een jaar in Thailand gewoond en toen naar Cambodja verhuisd en woon daar nu 9 jaar en heb er nooit een seconde spijt van gehad. Ik vind Cambodjanen veel vriendelijker in de dagelijkse omgang dan Thailanders. Hoewel ik jaarlijks1 of 2 keer per jaar met plezier in Thailand kom, zou ik daar niet meer willen wonen
   En wat de dienstverlening betreft, 2 voorbeelden:
   Als ik een probleem heb met mijn internetverbinding, staan ze meestal binnen een paar uur voor mijn deur.
   Jaar visa verlengen, geen gezeur met het invullen met formulieren, bankafschriften en gezondheidsverklaringen. Ik breng mijn paspoort naar een reisbureau met visa service, betaal de kosten en meestal binnen een week krijg ik een telefoontje dat ik mijn paspoort weer op kan halen.
   En wat de prijzen betreft, je kan het net zo duur maken als je zelf wilt.
   Ik rook altijd Ara sigaretten, 4,5 a 5 dollar een slof, Ankor bier, heel goed te drinken, 0,5 dollar in een lokale shop en 1 dollar in een lokale restaurant etc.

 2. michiel zegt op

  Toen ik er 10 jaar geleden eerste maal kwam was het ook al $ 20,00 . Afgelopen winter ook nog steeds $ 20 Dus in 10 jaar tijd is de prijs niks veranderd tot nu dus.

 3. PEER zegt op

  jammer!!
  Niet dat de entree omhoog gaat, maar dat er zo weinig naar het goede doel gaat!!
  Nog $ 10,– erbij, maar dat gebruiken om het goede doel meer te ondersteunen.
  De “angkor wat” toeristen blijven tóch komen, want het is immens!

 4. Jan.D zegt op

  Ik vraag mij af als je vanuit Jomtien daar twee dagen naar toe wilt gaan wat je dat gaat kosten. De reis heen en terug, VISUM kopen. Een overnachting in een plaatselijk hotel.
  Wie kan mij daar antwoord op geven.
  Bij voorbaat dank. Jan

  • SOMMEIL zegt op

   Kosten visa : https://www.evisa.gov.kh/ 37 dollar.

   Overnachting hotel : afhakelijk van de door U gewenste accomdatie. TRIVAGO of andere zijn het gemakkelijkste te gbruiken.

   De reis: vanaf 135 dollar, H/T (BKK-SR) – Thai smile. ( met skyscanner vindt U wellicht nog andere mogelijkheden.)

 5. Henk@ zegt op

  Dat zijn flinke Europese zo niet Zwitserse prijzen.

 6. PEER zegt op

  antwoord op Jan D.,
  Visum $ 30,- gemiddeld hotel in Siemreap $ 35,- p.n. Returnflight met Bangkokair Th Bth 6000,-, bus ret airport Th Bth 400,- Let op: 2 dagen is niks: je bent kapot! Neem 4/5 dgn, dan heb je wat. Totale kosten plm € 350,-/400,- voor 2 personen, 5 dgn.
  Net zoveel als dagje Efteling, haha.

 7. De Kind Marcel zegt op

  Nu als ge voor drie dagen 55 euro moet betalen om een uniek complex te bekijken , vraag ik me af waarover men klaagt . Ik heb het vier jaar geleden bezocht en ben nog steeds overdonderd door de grandeur en de schoonheid van het complex. Het is uniek, en er bestaat niets in de wereld dat je er mee kunt vergelijken. Zelfs 55 euro voor drie dagen is een belachelijke prijs en als ge daar over valt blijf dan thuis en ga naar de bioscoop. En Cambodja is helemaal niet duur . Ze hebben groot gelijk dat ze hun patrimonium beschermen.

 8. Lung addie zegt op

  De “Bangkok Post”, welke hier als bron aangegeven, is ook niet meer wat het zou moeten zijn. De oppervlakte van het Angkor Wat complex klopt van geen kanten: 1,6km²… Dat is de oppervlakte van de eerste “tempel” je ziet bij binnentreden van het complex, de “Bayon Tempel”. Er staan in het complex een 15 tal minder grote tempels die elk op zich het bezoeken waard zijn. het is niet voor niets dat je best over een vervoermiddel beschikt als je het complex bezoekt want lopende is het een hele onderneming.. De oppervlakte van het complex zal eerder 10km² zijn.
  De nieuwe toegangsprijs is alles behalve overdreven.
  Ik geef mensen steeds de raad een gids te nemen bij het bezoek. Er zijn heel goede gidsen in zowat elke taal, zelfs Nederlandstalige. Zonder gids komt het bij vele mensen over als een hoop oude stenen, doch met een goede uitleg is het echt fascinerend. De achtergrond van vele zaken geeft een totaal ander zicht op zo een bezoek. Ik ben 8 maal in Cambodja geweest en Angkor Wat reeds een paar maal bezocht.

 9. Paul zegt op

  Ik heb 16 jaar geleden 40US$ betaald voor een 3 dagen ticket, blijkbaar is dus al die tijd de prijs niet omhoog gegaan. Die 62US$ zijn meer dan redelijk voor wat je allemaal kan zien. Ter vergelijking die entree prijs voor het Rijksmuseum is 17.50 Euro, bijna 20US$.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website